Hogy miként jut ételünkbe az emberre veszélyes E-Coli kórokozó?
Ha a vágóhídon a béltartalom valahogy érintkezésbe kerül a hússal,
akkor a baktérium megtelepedik a hús felületén.
akkor a baktérium megtelepedik a hús felületén.
Ha kevesebb hő éri a baktériumot sütés-főzéskor,nem pusztul el,
a roszszullétet okozó baktérium életben marad.
a roszszullétet okozó baktérium életben marad.
Hasonló tüneteket okozhat a trágyalével öntözött, nem kellő alapossággal
megmosott saláta, zöldség, és gyümölcs is.
megmosott saláta, zöldség, és gyümölcs is.
Okozhatnak súlyos hasmenést, vesebetegségeket, tüdőgyulladást, sőt
agyhártyagyulladást, súlyos vérszegénységet, és idegrendszeri tünetekkel is járhat.
agyhártyagyulladást, súlyos vérszegénységet, és idegrendszeri tünetekkel is járhat.
Az áldozatok hasi fájdalomra, véres hasmenésre panaszkodnak. Nem kezelhető antibiotikummal, ugyanis az csak ront a helyzeten.
A baktériumnak az "alattomosságára" jellemző, hogy rendkívüli módon
nem reagál az antibiotikumos kezelésre:
a stresszt érzékelve fokozott méregtermelésbe kezd.
Súlyos esetben a betegen intenzív kezeléssel, vérátömlesztéssel,
vesedialízissel igyekeznek segíteni.
A kifogástalan konyhai higiénia sokat segíthet a fertőzés megelőzésében, emellett a kézmosásra is fokozottan oda kell figyelni.
A kérdés, amit nem tesznek fel az új E-coli baktériummal kapcsolatban
http://idokjelei.hu/2011/06/a-kerdes-amit-senki-nem-tesz-fel-az-uj-e-coli-bakteriummal-kapcsolatban/
A kérdés, amit nem tesznek fel az új E-coli baktériummal kapcsolatban
Vajon mi módon vált az E-coli baktérium hirtelen rezisztensé nyolc különböző típusú antibiotikum családdal szemben majd jelent meg az élelmiszerláncban?
Az írás folytatása ITT:
http://idokjelei.hu/2011/06/a-kerdes-amit-senki-nem-tesz-fel-az-uj-e-coli-bakteriummal-kapcsolatban/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése