http://aranylo.blogspot.com/

2013. július 26., péntek

A mobil, agykárosító!


mobilePhone_2414866b Most már biztos! 
 Rákkeltő hatása van a mobiltelefonoknak!
Az élő szervezet sejtjei teljes egészében elektromágneses irányítás alatt állnak. A normál frekvenciatartományban lévő hullámok 0,1 és 100 Hz között szabályozzák a különböző emberi folyamatokat. 
Ugyanebben a sávban mozognak a viharok, földrengések és a Föld mágneses tere is. Sok, körülöttünk megtalálható hétköznapi eszközünk szintén ezen a frekvencián működik.
Abban az esetben, ha az elektromágneses térben bármilyen változás áll be, szervezetünk nagyon érzékenyen reagál a kialakult helyzetre.
Elég csak a légköri frontok negatív hatására gondolunk.
Ilyenkor a levegőben található elektromosság változására reagálunk ilyen intenzíven.
Az elektroszmog bizonyítottan káros hatással van ránk.

Mindenkit nap mint nap kisebb-nagyobb behatás ér, de nem mindegy, hogy a szervezet mennyi ideig és milyen erős sugárzásnak van kitéve.

Az egyik legkockázatosabb hosszútávon a mobiltelefon használata.  
Korunk nélkülözhetetlen kelléke rendkívül intenzív elektromos hullámokat juttat a környezetünkbe. 
A kutatások középpontjában az úgynevezett pulzált elektromágneses sugárzás áll. 
Rámutatnak, hogy ezek a hullámok az agy mélyen fekvő területeit stimulálja, amivel 
 a természetes agyáramokat változtatja meg. 
Ily módon hatással vannak a sejtek anyagcseréjére is.
A pulzáló hullámok egész egyszerűen úgy viselkednek, mintha egy kisebb villámcsapás érné az agyat. 

A lehetséges káros következmények között szerepel a testhőmérséklet emelkedése, alvászavar, ingerlékenység, szív- és érrendszeri betegségek vagy akár a meddőség is. 
Mindenkinek azt tanácsolják, hogy kerülje a hosszan tartó eszmecseréket vagy, ha ez nem lehetséges használják a tartozéknak számító headsetet a beszélgetés időtartama alatt.

Az Egészségügyi Világszervezet más rákkeltő anyagokkal, így például az ólommal és a kipufogógázzal vagy a kloroformmal egy kategóriába sorolta a mobilokat.

A WHO 31 fős vizsgálóbizottságának munkájában 14 ország kutatója vett részt, és mint a CNN fogalmaz, a “csoport elég bizonyítékot talált arra, hogy a mobiltelefonálás az embernél potenciálisan rákkeltő.”
Ez azt jelenti, hogy bár most még nem áll rendelkezésre elég hosszútávú vizsgálat, amelyből egyértelmű következtetést lehetne levonni a mobiltelefonok biztonságosságát illetően, ugyanakkor a meglévő adatok a lehetséges kapcsolatra utalnak, amelyre fel kell hívni a fogyasztók figyelmét.
 A telefonok által kibocsátott sugárzás kisebb erősségű, mint a röntgensugárzás, ugyanakkor nagyobb, mint amit a mikrohullámú sütő használ.
Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség egyre több tanulmánya utalt arra, hogy a mobilok olyan közegészségügyi kockázatot jelenthetnek, mint a dohányzás, az azbeszt vagy az ólmozott benzin. A tekintélyes Pittsburgh-i Rákkutató Intézet vezetője az összes dolgozónak küldött levelében arra bíztatja kollégáit, hogy korlátozzák a mobiltelefonok használatát a rák esetleges kialakulásának kockázata miatt.
Ha a rák, és különösen az agydaganatok fejlődését nézzük, akkor tudjuk, hogy hosszú idő kell a kialakulásukhoz, ezért úgy hiszem, jó ötlet a nyilvánosság figyelmeztetése: a mobiltelefonok hosszútávú használata, az azzal járó sugárterhelés esetleg rákot okozhat – mondta a Washington Egyetem biomérnöki karának kutató professzora, dr. Henry Lai.
 Az egyik legnagyobb nemzetközi tanulmány eredményeit 2010-ben hozták nyilvánosságra, eszerint azoknál, akik 10 éven át vagy annál hosszabb ideig használtak mobiltelefont, megduplázódott az agyi glioma (a rák egyik típusának) kockázata. A mai napig nem került azonban sor annak hosszutávú vizsgálatára, hogy milyen hatással van a mobilhasználat a gyerekekre. Pedig a legkisebbek koponyája és a hajas fejbőre is vékonyabb, így a sugárzás mélyebbre hatol, sejtjeik gyorsabb ütemben osztódnak, azaz a sugárzás hatása is nagyobb.
 Számos népszerű telefont gyártó cég is figyelmezteti már vásárlóit: az Apple iPhone 4-esbiztonsági kézikönyve szerint “amikor a készüléket hanghívásra vagy vezeték nélküli adatátvitelre használja, tartsa azt legalább 15 mm távolságban a testtől.” A Blackberry Bold iránymutatása 25 mm-t javasol.
forrás:medicalonline.hu


Nincsenek megjegyzések: