http://aranylo.blogspot.com/

2011. november 29., kedd

Hurrá utazunk ! RÉMES KÉPEK !



HURRÁ UTAZUNK !!
Irány a trópusi,szubtrópusi országok !
És hazatérsz a testeben potyautassal/paraziták,férgek/.
Észre sem veszed mikor fertőződtél meg !
Ételtől ? Ivóvíztől? Rovaroktól/szúnyog légy/ ?
Tengerpart homokjától ? Édesvízben fürödve ?
Ha nem hiszed nézz utána a neten !!!
Parazita élőlények hemzsegnek a trópusi éghajlaton, ahol az időjárás meleg és nedves,
 tökéletes menedék. Egyes paraziták meg a bőrön keresztül,a szőrtüszőn fúrják be magukat  a véráramba. 
 Más fajták maradnak a bőrön, ahol helyi fertőzéseket okoznak.
Az emberben az eddig észlelt belső élősködő férgek száma 51. ... Legnagyobb részt a trópusi tartományokban élnek, fertőznek. 

Paraziták által okozott trópusi betegségek
vérmétely a féreglárvák, amelyek aztán az óvatlan fürdőző bőrén keresztül a vérkeringésbe jutnak, majd az emésztőszervekben ivarérett példányokká válnak. Aztán jön a láz, izom- és hasfájások, véres vizelet, hasmenés, hányinger...,



Alattomos betegség a malária, amit simán összeszedhetünk Dél-Amerikától Afrikán keresztül egészen Ázsia legeldugottabb vidékéig szinte bárhol.egysejtű élősködő. Ezek a paraziták a véráramon keresztül a májba jutnak, majd ott szépen szaporodni kezdenek, miközben a májsejteket elpusztítják. Aztán persze továbbállnak, jöhetnek a vörösvérsejtek, behatolás, szaporodás,  és hát kifelé menet a vörösvérsejtek szétrobbantása.

www.aquilanoticia.com, www.vif.seAz ostoros élősködőt pedig a rablópoloskáktól tudjuk beszerezni, miután a vérszívó jószágok belénk csípnek egy rendeset.
a vérkeringésen keresztül eljuthat például a szemünk kötőhártyájához, ahol a szemek duzzadását okozhatja, azonban rosszabbul járunk, ha másik kedvenc helyére, a szívizomban telepedig meg a parazita. A szívizmok károsodása pedig olyan ritmuszavarokat okozhat, amelyeket csak szívritmus-szabályozóval lehet korrigálni.

Az elefántkór A férget moszkitók terjesztik, melyek a vérszívás során adják tovább a parazitákat az embereknek. A paraziták megtelepszenek a nyirokrendszerben, több millió miniatűr lárvát hozva létre, melyek az egész érrendszerben elterjednek. Az érintett emberek gyakran sem dolgozni, sem házasodni nem tudnak, deformált testük miatt mindenki kerüli őket.Csak amputálással lehet megszabadulni a parányi élősködők tömegétől.

   
     
 
 

Nincsenek megjegyzések: