![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgNwL0fzK_cngNwQR3d8X_LCRXB7Ms0egyS0__-AFq4ykvoM94EnKOoXdvY71mUsy0DBN4_cHdnFK_TgRQKdLfxxIpgVgzgAeaqLP5mwE12DHvB1a7o-T8N7M44EEF83HGXEctxEfSn_R55/s1600/bt%25C3%25B6nk%25C3%25B6ly.jpg)
tönkölybúza
Szeged - Dr. Kalmár Gergely professzor, szegedi kutató megsokszorozta, a 8000ezer éves tönkölybúzát ,amit a régészek lezárt agyagedényekben találtak a feltárt szkíta-hun-magyar sírokban . Isten által teremtett növény egyike . Ősi növény lévén ,nem fertőzte meg semmi, genetikai állománya tiszta, ezért is képes volt 8000ezer év után is kicsírázni a talált tönkölybúzamag és érett búzaszemeket nevelni .
Dr. Kalmár Gergely növénygenetikus több mint húsz éve foglalkozik a tönköly újraélesztésével. Az 1986-os csernobili atomreaktor-robbanás után a magyar gabonák hatását megvizsgálva egyedül az általa fenntartott tönkölybúza nem sugározott és genetikailag nem károsodott. A szegedi kutató akkor felismerte, hogy ez a tulajdonság óriási jelentőségű.
Elhatározta, hogy a tönköly eredeti, ősi genetikai tulajdonságait megőrzi, és ennek a növénynek szenteli élete további jelentős részét. A nevéhez köthető tönkölykenyér pedig egészségi szempontból nagyon fontos anyagokat tartalmaz, például aminosavakat, összetett szénhidrátokat, vitaminokat, ásványi anyagot és növényi rostot.
Ez a tönköly több mint 20 százalék fehérjét tartalmaz, melynek szerkezete az emberi fehérjéhez nagyon hasonló, génmanipuláció-mentes. Az aminosavak életünk fehérjéinek építőkövei, fontos energiaforrások és biológiailag fontos molekulák előanyagai, melyeket szervezetünk nem képes raktározni. Ha kiürülnek, komoly betegségeket idézhetnek elő.
A tönkölybúzából készült kenyér ásványianyag-tartalma 15-20-szorosa, vitamintartalma 20-25-szöröse a búzából készült kenyérének. Nem tartalmaz nehézfémeket, és E-vitamin-tartalma még kisütés után is csúcsértékben található a tönkölybúzakenyérben. Emellett igen magas a teljes B csoportú vitaminok aránya is. Javítja a fizikai és a szellemi teljesítőképességet, csillapítja az éhségérzetet. Erősíti az immunrendszert, lassítja az öregedést, a test szöveteit rugalmassá teszi, javítja a sejtek stabilitását. A tudatos vásárló megvásárolja és fogyasztja a kommersz tönkölykenyeret, mert ismeretei szerint jó. Azonban csak a Dr. Kalmár tönkölykenyérre jellemzők ezek a gyógyhatások. A többi tönkölyt közönséges búza keresztezésével elbutították. Így becsapják az embereket azok, akik nem vagy félreinformálják a fogyasztókat.
Dr. Kalmár Gergely. 6700 Szeged, Irinyi jános 19. E-mail cím. +36 30 40 31 911 begin_of_the_skype_highlighting +36 30 40 31 911 end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting +36 30 40 31 911 end_of_the_skype_highlighting. http://doktorkalmar.hu
Vethető búzaszemeket,lisztet dr.Kalmár professzor úrtól rendeljenek.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhLUA4_dCyWj5AblWD6kg54Y7SMb2HrkA_i6LLo3nf6j2QHYFpn0egynULQe5wbMPSeXDeC2bGiKppfQWVwYBQfcfZjOMbEdlbW0T19-EsT8XbfOrNmb8i5_hUa8b4vNIx2VhHlgMTD8OpL/s200/healthybraintips_thumb.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiAXb3D4xcs-YPjkMycwQXsWzjprZWGy9GygGcBgc2R2gBHV06xP1tPGikKvETUht-E4wAzG5XBipp-xdOArofVe57ZBhg56kAM4sHUgglTi_YW1MphYhTBF2GS7r1YfTVpCgdK9PH66dZe/s104/t__nk__ly_aztatas.jpg)
+ ajánlom a blogarchívumban :
-->2010. december 15., szerda
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése