http://aranylo.blogspot.com/

2022. július 13., szerda

Putyin orosz elnök napjai

Vlagyimir Putyin fiatalkorában filmekben szerepelt

V. Putyin ifjúkorában a Lenfilm stúdió kaszkadőr munkájának szentelte szabadidejét. Sikeres birkózóként más leningrádi sportolókkal együtt részt vett a második világháború Leningrád melletti drámai eseményeit bemutató szalag forgatásában. Izhora zászlóaljnak hívják. A "Blockade" című eposzban is szerepelt... A gyakorlat, hogy a komoly sportágak tagjait vonzzák a háborús filmekbe, a 40-es években kezdődött.

Az előfizetők a szovjet filmek rajongói! Emlékszel a fiatal Putyinra, a kaszkadőrre?

V. Putyin az „Izhora zászlóalj” című filmben.  A fotó innen: https://www.youtube.com/watch?v=C-p94ZL3OqQ
V. Putyin az „Izhora zászlóalj” című filmben. A fotó innen: https://www.youtube.com/watch?v=C-p94ZL3OqQ

"Izhora zászlóalj"

A vívók, lovasok és hegymászók mellett ebben a hangos (szó szerint) filmben a rendező a szambóbirkózókat is be akarta vonni. Kézi harci jelenetekhez is.

Az akkori rendező, G. Kazansky által meghívott birkózók egyike a 21 éves Kolja Vascsilin és Vova Putyin volt (mindketten A. Rakhlin edzővel készültek). A film remekműve még mindig fekete-fehér volt. Azonnal kijött. 1972-ben. Mesél a címben megjelölt zászlóalj sorsáról, amely a vállalkozás alkalmazottaiból alakult, akinek tiszteletére nevezték el. Nézze meg figyelmesen a kézi harc pillanatait, és egy nagyon fiatal Putyin arcát fogja megtalálni.

"Blokád"

Ezt a filmes alkotást pedig (ami tulajdonképpen kvartológia) 1973-tól 1977-ig láthatták a nézők (4 epizódjából ennyit forgattak). A meghatározott rendezői munka az azonos évek leningrádi eseményeiről szól, de közvetlenül magához a városhoz kapcsolódik, és nem az azonos nevű régióhoz. Pontosabban a blokáddal. M. Ershov forgatta - A. Chakovsky azonos című regénye alapján. És ismét megjelenik a "birkózó" töredékekben az Alkotmány kezese.

Arkady Rotenberg (ma milliárdos, a Rosspirtprom, a Strojgazmontazs és az Északi-tengeri útvonal tulajdonosa, az Orosz Föderáció tiszteletbeli edzője) szintén szerepelt ebben a minisorozatban. Biztos vagyok benne, hogy a szereplők fényképein ott van az ország feje - azt mondják, jobban néz ki a szovjet egyenruhás filmkatonák között. Arra is emlékezett, hogy a stúdió akkor minden forgatási napért 10 rubelt fizetett. Elég tisztességes összeg, tekintve, hogy 1 p. a 70-es évek közepén "hasból" lehetett enni, és 10 r. - lógni egy kávézóban.

Egy felvétel a „Blockade” című filmtrilógia „Luga Frontier” című részéből.  A https://www.youtube.com/watch?v=FwQYhXDrziM forrásból
Egy felvétel a „Blockade” című filmtrilógia „Luga Frontier” című részéből. A https://www.youtube.com/watch?v=FwQYhXDrziM forrásból


Vlagyimir Putyin munkája nem elég könnyű és nagyon elfoglalt. Az elnök beszédeiben mindig hangsúlyozza, hogy még az étkezésre is kevés az idő, ezért az elnök bölcsen közelíti meg étrendjének megválasztását.








Ráadásul nem csak kutyák, hanem macskák is élnek a házában.

Köszönöm szépen, hogy végig nézte. Érdekes volt?


Nincsenek megjegyzések: