A csípős paprikában található kapszaicin az egyik legerősebb apoptózist elősegítő hatóanyag. A csípős ételekkel azonban vigyázni kell, nagy mennyiségben fogyasztva károsak lehetnek az emésztőrendszerre.
A kurkumának szintén gyulladáscsökkentő hatása van, elősegíti az apoptózist, erősíti az immunrendszert.
A szegfűszeg rengeteg bioaktív anyagot tartalmaz, és bár még sok kutatásra van szükség, valószínűsítik, hogy a jövőben komoly szerepet kaphat az emésztőrendszeri rák elleni küzdelemben.
A kapornak kiemelt szerepe van a szervezet méregtelenítésében, illetve a rákos folyamatokhoz vezető szabad gyökök elleni küzdelemben.
A sáfránynak is kiemelt szerepe lehet kutatások szerint az apoptózisban, a tumorok növekedésének meggátolásában.
A szív fűszereként emlegetett kardamom is gazdag gyulladáscsökkentő, rákellenes hatóanyagokban.
A gyömbér a benne található gingerol nevű hatóanyagnak köszönhetően segíti elő az apoptózist.
A koriander szintén az egyik legerősebb antioxidáns, immunerősítő, gyulladáscsökkentő hatású fűszer.
A fahéj főként az emésztőrendszeri rákos folyamatok ellen lehet hatékony, képes például csökkenteni a gyomorrákért is felelős
Helicobacter pylori nevű baktérium mennyiségét.
A kömény a rákos megbetegedések típusainak széles körétől védhet, korántsem csak az emésztőrendszerre van hatással.
A szegfűszeg rengeteg bioaktív anyagot tartalmaz, és bár még sok kutatásra van szükség, valószínűsítik, hogy a jövőben komoly szerepet kaphat az emésztőrendszeri rák elleni küzdelemben.
A kapornak kiemelt szerepe van a szervezet méregtelenítésében, illetve a rákos folyamatokhoz vezető szabad gyökök elleni küzdelemben.
A sáfránynak is kiemelt szerepe lehet kutatások szerint az apoptózisban, a tumorok növekedésének meggátolásában.
A szív fűszereként emlegetett kardamom is gazdag gyulladáscsökkentő, rákellenes hatóanyagokban.
A gyömbér a benne található gingerol nevű hatóanyagnak köszönhetően segíti elő az apoptózist.
A koriander szintén az egyik legerősebb antioxidáns, immunerősítő, gyulladáscsökkentő hatású fűszer.
A fahéj főként az emésztőrendszeri rákos folyamatok ellen lehet hatékony, képes például csökkenteni a gyomorrákért is felelős
Helicobacter pylori nevű baktérium mennyiségét.
A kömény a rákos megbetegedések típusainak széles körétől védhet, korántsem csak az emésztőrendszerre van hatással.
FEMINA.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése