http://aranylo.blogspot.com/

2011. szeptember 14., szerda

Múzeum zárás után:Festmények életre kelnek.Adolf Hitler élete kezdetén.


Andersen egyik meséje , Éjszaka a virágok életre kelnek ; mintájára alkotta meg egy
fiatal festményeket kedvelő ," múzeum zárás után " címen ,híres  festmények bemutatását.

klikk ide. diavetítés zenével:http://ingyentv.hu/app/webroot/pps/804.pps


 Adolf Hitler Elképesztő állítással rukkolt elő egy újságíró és egy történész a napokban. A két kutató szerint ugyanis a náci diktátornak, Adolf Hitlernek zsidó és afrikai vér is csörgedezett ereiben, amit DNS-vizsgálatokkal is bizonyítottak.  A kutatók  Hitler harminckilenc, még élő rokonát sikerült megtalálniuk DNS-mintákat  vettek a rokonoktól  amelyből kiderült, hogy Hitler vérében vannak olyan kromoszómák, amelyek leginkább a berber, illetve a zsidó népcsoportokra jellemzők, viszont Nyugat-Európában és Németországban egyáltalán nem elterjedtek. - Megdöbbentő eredmény - véli Ronny Decorta genetikus, aki egyáltalán nem tartja lehetetlennek, hogy Hitlernek voltak észak-afrikai és zsidó  felmenői, egy ötödrészt zsidó származású volt. Bővebben itt: .http://www.mommo.hu/celeb/hitler
A képen Adolf Hitler tizedes .Az első világháború kitörésekor Hitler önként bevonult katonának és a  nyugati frontra került. 1918 szeptemberében . Henry Tandey, a “ Duke of Wellington” ezred gyalogosa, az antant Marcoing ( Észak- Franciaország ) mellett kezdeményezett támadása során a bajor hadsereg egy sebesült tizedesét pillantotta meg a lövészárokban. Megkímélte az életét valamiért, és hagyta elmenekülni.  A tizedest  Adolf  Hitlernek hívták . A háború utolsó napjaiban egységét mustárgáztámadás érte, s ennek következtében napokra elvesztette a látását, azonban ennek köszönhette élete leghosszabb" szellemi megvilágosodását."  Amíg a szeme be volt zárva a sötétségbe - és nem tudta, hogy egyáltalán valaha látni fog-e -, érzékeken túli látomásaiban átélte mindazt, amit később az emberek és a Világegyetem közötti szellemi kapcsolatnak nevezett.”  Meggyógyulása után leszerelt és nincstelenként alkalmi munkákból kereste a kenyerét.Többször felvételizett a bécsi Művészeti Akadémiára, sikertelenül. Kénytelen volt hajléktalanszálláson, munkásotthonban élni, és egy öreg ház padlásszobájában lakva festéssel, tájképek, csendéletek festésével foglalkozott. némi pénzt, pedig az utcán festett képeslapok eladásával szerzett.Festményeket Hitler alkotta 1914 és 1917 között. Érdekes látni, hogy a 20. század legvéresebb diktátora, virágokról, édes kutyusokról és lágy vonalú nőkről készített festményeket,  főképp olaj és vízfestéket használt művei elkészítéséhez. Hitler, műveinek főbb témái a katedrálisok és a virágok voltak August Kubitcek - életrajzírója - elmondása szerint „szigorú beosztással és szinte aszkétikus akarattal, megmásíthatatlan erkölcsi és morális elvárásokkal körbebástyázva élte mindennapi életét”.Ruhája mindig tiszta, bár szegényes volt, és vegetáriánus életmódot folytatott, amit sohasem tagadott meg. Szerette a természetet és a kutyákat, különösen a német juhászkutyákat, ahogyan arról képek is készültek.(Nem szobafestő volt) 
  






Az írással, olvasással kapcsolatos tanulási zavarok (diszlexia, diszgráfia) javítható: gyermekkorban is, gimnazista korban is, felnőtt korban is, ha olvasáskor a szöveg valamilyen módon és fokban eltorzul .
A leggyakoribb szövegtorzulások:
Homályos látás, amely nem korrigálható szemüveggel, és nincs szemészeti elváltozás.
A sorok, szavak mozognak.
A szöveg bántóan csillog.
A szavak „besüppednek”a fehér háttérbe.
A szavak le vagy felcsúsznak a sorból.
Torzulnak a szavak, a betűk.

   
      
A szöveg- sorok torzulások  lehetnek a fentiek keveréke.
A látásunkhoz fény kell. A fény-fehérfény a szivárvány színeit tartalmazza . A színek különböző hullámhosszúak  Bizonyos színek túlingerlik a szem ideghártya csapjait és pálcikáit, már itt hibás fotokémiai folyamatok mennek végbe és továbbítódnak mint torz ingerület. Ehhez hozzáadódik a jobb-bal látóideg  idegrostjaiban az ingerület továbbítása szaggatottan, lassan, összetorlódva halad az agy látóközpontjába. Ennek következménye hogy a reális érzet nem tud kialakulni a látóközpontban és a válaszreakció is szabálytalan lesz. Zavaros betűsorok jelennek meg.

Azt a színt amelyik túlingerli az ideghártyát ki kell szűrni, hogy rendben továbbítódjanak az ingerületek az agy látóközpontjába. Itt a valóságnak megfelelő érzet, betűsorok jöjjenek létre.
  
A beeső fényből bizonyos színtartományokat ki kell hagyni.
A korongon látott színekkel meg lehet változtatni a színösszetételt, amely egy megváltoztatott alapingert jelent, amit a „másképp működő” idegrendszer könnyebben feldolgoz .
 Diszlexia korrigálására, mint speciális segédeszköz segíthet ezen egy színes lencséjű szemüveg. A színes „lencséknek” azonnal van hatása . Az olvasási sebesség nő, a hibaszám csökken, a szövegértés javul. Az olvasó azonnal érzi a változást , hozzátartozó hallja a javulást.
 
A szemüveg lencsék lehetnek eltérő színűek a jobb illetve a bal oldali lencse (egymás kromatikus ellentétei) és azonos színűek.
Szemüveg közül létezik PAPÍR két méretben állítható, így nem csak felnőttek, hanem gyermekek is kényelmesen viselhetik.
MÜANYAG fixkeretes illetve a CLIPS, ami a szemüvegeseknek ajánlott, rácsíptethető szemüveg.
  
A  szemüveg  nagy tisztaságú, magas minőségű UVszűrő fóliával készül.


A színes lencsés szemüveget csak olvasáshoz, íráshoz kell használni !!



Ön vagy gyermeke, tanítványa diszlexiás,
olvasási zavaravan ?
Itt ellenőrízheti!
Merengve nézzen a kép mélyébe!
Ha Ön képes 3D-ben látni a képeket,
 nincs olvasási problémája .
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
A diszlexia  problémával küszködők kevésbé vagy
 egyáltalán nem tudják megjeleníteni 3D-ben a képeket. 
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
 Másik jelzés az olvasási problémára,; ha felváltva kacsint
 a szemével és a nyitott szemhéj berebben vagy pislant.

Egy óriás csillag. Ezen a képen lehet legjobban tanulni a sztereogram nézését. Úgy kell nézni a képet, hogy a két karika helyett hármat lássunk, fent is és a kép közepén is, ami egyébként a kiemelkedő csillag közepe

Nincsenek megjegyzések: