http://aranylo.blogspot.com/

2013. március 23., szombat

Tudta? Tudja? Itt igen !

Léteztek óriások?
Ahogyan az Özönvíz legendájának legfontosabb motívumait is megtaláljuk a legkülönbözőbb, egymással semmiféle kapcsolatban nem állt népek hiedelemvilágában, úgy a bukott angyalokról, az óriások koráról több mítosz, legenda is említést tesz. Az isteni képességekkel bíró titánok, vagy óriások szintén jelen vannak az indiai mítoszok, legendákban, a szankszkrit elnevezésük raksasa (óriások) volt. Szintén ezt a raksasa elnevezés találhatjuk meg a Ramayanában, az egyik legismertebb indiai eposzban, ahol – akárcsak a Bibliában – az emberiség ármánykodó ellenségeikként vannak bemutatva. Az akkád teremtésmítoszban az óriások még az emberek előtt is jártak már a Földön, de még a skandináv mítoszokban is fontos szerepet kapnak eme lények. Látható tehát, hogy a nefilimek (bukott angyalok leszármazottai) hatása globális és egyetemes, történetük az emberiség közös történelmébe ivódott bele kitörölhetetlen módon.

 Kiktől származunk?
A Holt-tengeri Tekercsek egyike, a Genezisz Apokrifon, olyan történetet tartalmaz, ami kellőképp megdöbbentő ahhoz, hogy az egyház ne verje nagydobra azt. Ebben ugyanis maga Noé van úgy beállítva, mintha egy nefilim leszármazottja lenne! Hiszen ha ez valóban igaz, és Lámeknek, Noé apjának a gyanúja valós alapokon nyugszik – vagyis hogy felesége intim kapcsolatba került egy bukott angyallal – akkor az bizony nagyon súlyos következtetések felé vezethet minket. Lássuk csak! Ha a nefilimek Luciferrel az élen letaszíttattak a mennyekből, és ez által Isten ellenségeivé lettek örök időkre, és ha Noé – vagyis az emberiség második ősapja – nefilim utód, akkor… Akkor mi is nefilim leszármazottak vagyunk mindannyian! Ha így van, az sokak számára borzalmas felfedezés lehet, hiszen ez esetben felvetődik a kérdés: valóban Isten teremtményei vagyunk, vagy közeli rokonságunkhoz tartozik a legfőbb bukott angyal, Lucifer? A Sátán…

 Tűzgyűrű, ahol a Föld vulkánjai egy összefüggő
 övezetet alkotnak!
A körülbelül 40 000 kilométer hosszúságú patkó alakú övezetet mélytengeri árkok és vulkánok sora alkotja, valamint a kéregmozgások okozta egyéb jelenségek (földrengések, gyakori szökőárak) jellemzik. A tűzgyűrűben 452 aktív vulkán található, de itt helyezkedik el a Föld összes aktív és szunnyadó vulkánjának 75%-a, a szeizmikus aktivitás is itt a legnagyobb, a Föld összes földrengésének körülbelül 90%-a a Tűzgyűrű környezetében történik.

 Melyik állatnak van a legélesebb látása?
A legélesebb látása az Afrikai vitézsasnak van, amely egy kis madarat akár 6,5 kilométerről is meglát. ( A Vörös vércse az egeret már 1,6 km-ről is észreveszi) Az ember csupán 1 km távolságról képes megfigyelni egy házi tyúkot.




  Méhek és a méz.


Bár több, mint 20.000 méhfaj ismert, csak 4 fajuk készít mézet. 


A konzervheringet is szardíniának nevezik, mivel a fém konzervdobozt Szardínia szigetén (Olaszország) találták fel.




 Mennyi kávét kell meginnunk, hogy meghaljunk tőle?
Négy órán belül elfogyasztott 100 csésze kávé elegendő koffeint tartalmaz ahhoz, hogy megöljön egy átlagos embert. Figyelem, már napi 5-10 csésze kávé elfogyasztása is koffeinmérgezést okozhat!




Nincsenek megjegyzések: