http://aranylo.blogspot.com/

2011. január 23., vasárnap

Paranoia vagy valóság?LEGVESZÉLYESEBB KÓROKOZÓK ,Szupervírusok-baktériumok............






 
Minden kedves olvasóimnak,látogatóimnak
kívánom
 Legyen számodra a 2013-as év szebb, jobb, boldogabb és sikeresebb mint bármelyik eddigi!!!

Könnyű lenne azt gondolni, hogy a mai modern világban halált
okozó baktériumok,vírusok jelenléte szinte lehetetlen.
 Azonban  széles körben elterjedt az antibiotikumok
 használata okozta ,hogy sok baktérium 
és vírus ellenáll a legtöbb antibiotikumra.
  Ma már ismét sok veszélyes baktériumok, vírusok
 változatai alakultak ki és fertőznek. 
Íme a legfertőzőbbek :
hpv humán papilloma virushpv humán papilloma virus InfluenzaInfluenza vírus

H1N1  mikroszkópos képeH1N1 mikroszkópos képe H1N1 ifluenza mutáns változataH1N1 influenza mutáns változata

Egy kutatócsoport azért harcol, hogy az eddigi legveszélyesebb influenza vírus előállításának menetét és módszereit publikálhassák. A halálos vírus a H5N1 madárinfluenza vírus genetikailag módosított változata. Az eredeti vírushoz képest sokkal fertőzőbb és milliókat képes egyszerre megbetegíteni. A halálos vírus a H5N1 madárinfluenza vírus genetikailag módosított változata.rossz kezekbe kerülve a biológiai terrorizmus eszközévé válhat.



 A SARS (atipusos tüdőgyulladás ) vírusa

 Szélsőségesen sok gyógyszertípussal szemben is rezisztens tuberkulózis ijesztő ütemben terjed,a Mycobacterium tuberculosis nevű baktérium okozza, ami levegőn át terjed, így nagyon könnyen fertőz.




SARS

Antrax halálos: légzés megáll

lépfene bacilus(Antrax bacillus) _lépfene bacilus(Antrax bacillus)


AIDS VIRUS
Aids Virus Cell 

  Ebola  vírus helye és testi tünete
 
Fényképek a két staph fertőzések: egy kisebb és egy súlyosAz MRSA (ejtsd = emáreszéj) (methicillin rezisztens Staphylococcus aureus) nevű, antibiotikumoknak ellenálló szuperbaktérium kiszabadult a kórházak falai közül, ahol már ezreket fertőzött meg, és most az egészséges emberek közül szedi áldozatait.
Külső belső szervek rothadását okozza.
(methicillin rezisztens Staphylococcus aureus) nevű, antibiotikumoknak ellenálló szuperbaktérium kiszabadult a kórházak falai közül, ahol már ezreket fertőzött meg, és most az egészséges emberek közül szedi áldozatait.Antibiotikumokkal sem tudják megállítani a szuperbaktérium terjedését.
vírus, Támad, egy - csp2232000









Hepatitis vírus
 A herpesz vírus okozta betegség. Kétféle herpeszvírus ismert: a HSV-1 és HSV-2. Az előbbi a szájon, az arcon és a szemen okoz fertőzést, az utóbbi inkább a nemi - genitális - herpeszeket okozza.
 Herpesz az arcon

Veszettség vírusa 










Rota vírus 
rota vírusA rotavírus elsősorban széklettel terjed, trilliónyi vírus ürül a beteg székletével. A levegő porszemcséin keresztül is belélegezhetjük a vírust.
A vírus a szervezetbe kerülését követően a vékonybél sejtjeit fertőzi meg. A vékonybél-bolyhok csúcsi felszínén lévő sejtek károsodnak. E sejtek felelősek a szénhidrátok emésztéséért, és a folyadék felszívódásáért. A fertőzés tehát a szénhidrátok bontásának zavarához vezet, és a bélen keresztüli nagy mennyiségű folyadékvesztéssel jár.Bármely életkorban megbetegedhetünk.

Az influenzavírus kb. egymilliószor gyorsabban változik, mint az emberi sejt. Ez lényegében adódik abból, hogy a vírus a sejtnél nagyságrendileg egyszerűbb szerkezet, s bár jóval kisebb örökítóanyaggal bír, ez az örökítőanyag csak egészen kevés funkciót kódol, mint pl. a gazdaspecifikus fehérjeburkolat, vagy a gazdaspecifikus enzim.
 (A sejtek örökítőanyagát sokféle módszer védi a véletlen mutációtól, a vírusét nem.) A vírusnak nem kell saját energiaellátásáról gondoskodnia, mivel önmaga nem "táplálkozik", egyetlen célja a hatékony reprodukció, amelyet parazitaként a gazdasejttel végeztet el, s a gazdaszervezet tartalékaiból építteti fel saját magát. Így mindösszesen olyan anyagokat kell tartalmaznia a genomjának, amely ezt a célt eléri - tehát a gazdasejthez való kapcsolódás, a gazdasejt RNS-ének átprogramozása, s a gazdasejt másolómechanizmusának saját érdekeire való használata.
Az immunrendszer a vírus felszínén található speciális anyagokat képes felismerni, az influenzavírus esetében ez kétféle jellemzőt jelent: a hemagglutinin nevű fehérjét és a neuraminidáz nevű enzimet. A hemagglutinin felel azért, hogy a vírus a gazdasejt felszínre tapadjon, a sejt cukraival kapcsolatot létesítsen, majd szintén e fehérje gondoskodik arról is, hogy  feloldódjon a sejtmembrán, s a vírus bejusson a sejtbe.

Hogy miként jut ételünkbe az emberre veszélyes E-Coli kórokozó?
Ha a vágóhídon a béltartalom valahogy érintkezésbe kerül a hússal,
 akkor a baktérium megtelepedik a hús felületén.
Ha kevesebb hő éri a baktériumot sütés-főzéskor,nem pusztul el,
 a roszszullétet okozó baktérium életben marad. 
Hasonló tüneteket okozhat a trágyalével öntözött, nem kellő alapossággal
 megmosott saláta, zöldség, és gyümölcs is.
Okozhatnak súlyos hasmenést, vesebetegségeket, tüdőgyulladást,
 sőt agyhártyagyulladást is. Az áldozatok hasi fájdalomra,
 véres hasmenésre panaszkodnak.
A baktériumnak az "alattomosságára" jellemző, hogy rendkívüli módon reagál
az antibiotikumos kezelésre: a stresszt érzékelve fokozott méregtermelésbe kezd.
Súlyos esetben a betegen intenzív kezeléssel, vérátömlesztéssel,
 vesedialízissel igyekeznek segíteni.
A kifogástalan konyhai higiénia sokat segíthet a fertőzés megelőzésében, emellett a kézmosásra is fokozottan oda kell figyelni.
A kérdés, amit nem tesznek fel az új E-coli baktériummal kapcsolatban ! !
Vajon mi módon vált az E-coli baktérium hirtelen rezisztensé nyolc különböző típusú antibiotikum családdal szemben majd
 jelent meg az élelmiszerláncban?
Ma már nem titok, hogy a gyógyszer rezisztens mikrobák egyre nagyobb számban és gyorsabb ütemben bukkannak fel és terjednek szerte a világon az antibiotikumok túlzott és helytelen használata miatt, a gyógyászatban és a mezőgazdaságban egyaránt. Most úgy tűnik, hogy ezeknek a rezisztens törzseknek a kialakulásáért felelős gének is elkezdtek terjedni, halálos gyilkossá változtatva az egyébként ártalmatlan betegségeket, mint mondjuk egy torokgyulladást is.
Az NDM-1, azaz Új Delhi metallo-beta-laktamáz-1 névre keresztelt gének, a plazmid nevű mobilis DNS molekulákkal utazva különböző baktériumokhoz próbálnak kapcsolódni. A végeredmény, hogy a baktérium parazitaszerű megszállásával a relatív ártalmatlan mikrobák is rendkívül fertőzővé és a legmodernebb antibiotikumokkal szemben is rezisztenssé válnak.
A Bloomberg riportja szerint az NDM-1 és egyéb antibiotikumokkal szemben rezisztens baktériumok terjedése olyan mértéket öltött, hogy már a probiotikumként vagy az emésztőrendszer mikroflórájaként ismert, hasznosnak tartott baktériumokat is érinti. Sajnos azonban, amíg az antibiotikumokat továbbra is a mostanihoz hasonló gondatlan módon használják, a helyzet csak romlani fog és egyre több korábban ártalmatlan fertőzés válhat halálos kimenetelű betegséggé.

Nincsenek megjegyzések: