http://aranylo.blogspot.com/

2010. december 10., péntek

KÉT ANGYAL A SZENT KORONÁVAL :



 Nagy fényesség támadt,  két fehér angyal lebeg  és tartják kezükben a magyar Szent Koronát. Úgy fénylett, úgy vakított, mint maga a fölkelő nap. Az isteni jel .

Szent Koronát két angyal adta égi ajándékként II. Szilveszter pápának, hogy Istvánnak adja át, végrehajtva ezzel az isteni rendelést. 

 A korona maga is élő, cselekvő, isteni tulajdonságokkal felruházott személy, a magyar sors természetfeletti irányítója.
 A Szent Korona biztosítja az isteni gondviselést, gondot visel a magyar népre, segít a bajban, jutalmaz és büntet, összetartja a magyarokat, igényt tart az emberek szeretetére és tiszteletére, aki megsérti, az Isten és a vallás ellen is vét, misztikus és magnetikus erővel rendelkezik, amellyel magához vonja az ország lakosait és Magyarország tartományait.
 Isteni rangra emelt korona az ország feletti uralom igazi birtokosa.

1038. augusztus 15-én Nagyboldogasszony napján Szent István magyar király Székesfehérvárott a Mennybe emelt Szűz Mária templomában országát a Magyar Szent Korona képében a Mennybe emelt Szűz Máriának ajánlotta fel .

Szent Koronát Magyarországgal egyetemben s örök tulajdonul a Boldogságos Szüzre hagyományozta.

Ez az ég és a Föld között kötött szerződés a Kárpát-medencét Szűz Mária országává tette, és ezért ezen a jogi helyzeten a földi hatalmak nem változtathatnak.
 A szentkorona-eszme Szent István tudatos politikai és államjogi alkotása.

 A Szent Koronával tehát Mária rendelkezik, Magyarország Mária országa (Regnum Marianum).








Nincsenek megjegyzések: