http://aranylo.blogspot.com/

2021. október 10., vasárnap

Őseink nem hittek, hanem TUDTAK.

VIRRASZTÓK – NYÍLJON MEG A KŐKOPORSÓ!
Őseink nem hittek, hanem TUDTAK. Tudták, hogy a lélek halhatatlan. Ezt a tudást beavatás révén szerezték meg. Megtapasztalták, átélték, miközben „átlépték a halál kapuját.”
„Emlékezz a halálra!”
Ez a mágikus tudás Nimród révén került be az özönvíz utáni emberiség világörökségébe.
(A Pálosok őrizték a Pilisben őskirályunk tudását és romlatlan testét a barlangok mélyén odalent a mélyben.
Mielőtt egy SZENT KIRÁLY-t megkoronáztak volna a Szent Koronával, a Pálosok megmutatták neki "KINCSÜKET„, ami maga volt Nimród Király a föld első királyának romlatlan teste. Csak ezután válhattak szent királlyá a koronázási eljárás szerint.)
HÁROM NAP ÉS HÁROM ÉJJEL (72 óra):
PILIS – PÁLOSOK: „Őseink ott fekszenek fedetlen kőkoporsóikban, romlatlan holttesttel.”
„Nem volt szükségük alvásra, sőt képesek voltak még álmaikban is látni. (Itt szellemi látásra gondolok.) Vagyis számukra nem különült el élesen egymástól ez a világ és a másvilág, ők egyszerre voltak jelen mind a szellemi, mind az anyagi világban, s nem veszítették el a tudatosságuk fényét egyikben sem.

Mi több, a pálos beavatottak számra nem létezett a lineáris idő felosztása múltra, jelenre és jövőre, mivel ők képesek voltak kiemelkedni az időből és a térből, vagyis a világból.

Hogyan tettek szert a sötét középkorban erre a kiváltságos tudásra?
A válasz a magyar őshagyományban rejlik. A pálosok rejtélyes öreg tanítóiktól olyan beavató szertartásrendet kaptak, amely felkészítette őket a fokozatos lelki transzformációra, s végül a testi halálra is.
Igen, a pálosok szó szerint követve a krisztusi utat meghaltak,
majd feltámadtak.
Vagyis mesterüket követve legyőzték a halált.
A felkészülés évei után a lelkük annyira megedződött, hogy fokozatosan átvette testük felett az irányítást. Ehhez olyan égi energiákat és tanításokat használtak fel,
MELYEK KULCSAI A KÁRPÁT-MEDENCÉBEN ŐSIDŐK ÓTA MEGVOLTAK.
A pilisi remeték a szó leghagyományosabb értelmében megvilágosodtak.
A beavatás menetének csupán néhány lépése maradt fenn, így csak a körvonalait ismerjük. Eszerint a szerzetesjelölteknek egyenként kellett egy ravatal közepén felállított kőkoporsóba feküdniük. A helyszínről csak annyi tudható, hogy valamelyik föld alatti barlangszentély lehetett a mai Pilis-hegység területén.
A szarkofágban helyet foglaló neofita testét fehér halotti lepelbe burkolták, szinte teljesen befedték, csupán fejének teteje – pilise – és a szemek maradtak szabadon. A jelölt felett a szertartás vezetője különféle mágikus szavakat mondott, miközben a körülötte lévő atyák szent énekeket recitáltak. Ezután érkezett el a katartikus pillanat, amikor a ceremóniamester a szertartás tetőfokán rákiáltott a neofitára: „Testvérem, te meghaltál a világra nézve!”
Azzal lezárták a kőkoporsót.
Valószínűleg ugyanaz a misztérium játszódott le a pálos szerzetesekkel is, mint amit az egyiptomi vagy a keleti beavatásokból ismerünk. Gyakorlatilag 72 ÓRÁRA KŐSZARKOFÁGBA ZÁRTÁK a jelöltet, mialatt lelke kiszáll a testéből, felszáll az égbe, vagyis különféle világokban utazik, ahol tanul és találkozik lelki mesterével és megismerkedik segítőivel, feladatával és tennivalóival. Ezután a lélek visszatér a kőbe zárt, fizikai testébe. Ami a szellemi világokban több napnak vagy hétnek tűnik, az a mi világunkban lehet csupán néhány perc. De ez a beavatás a mi világunkban HÁROM TELJES NAPOT VETT IGÉNYBE.
Ennek a típusú beavatásnak a végén a lélek visszaköltözik a testbe, a beavatott pedig már nem ugyanaz az ember lesz, mint előtte volt. Így a beavatott újjászületik. A pálosok az égi szférákban kapták az életükre vonatkozó megbízatásukat. Így nyeri el valódi értelmét Gyöngyösi Gergely következő idézett mondata: „Ezek az atyák egész életük folyamán azt próbálták megvalósítani, amit odafönn az égben, az angyalok szférájában láttak.”
PÁRTUS BEAVATÁS:
„A pártus királyok magukat Mithrász Napisten [Igazság Harcosa] inkarnációjának és a Nap és Hold testvérének nevezték.
Koronázásuk előtt egy barlangba vonultak vissza, ahol szent életű Pártus és Méd Mágusok közreműködésével a Szkíta misztériumokba történő beavatásnak vetették magukat alá.
E megrázó és tisztító szertartást követően három mágus járult az újonnan beavatott trónvárományos elé, hogy értékes, királynak kijáró ajándékokkal, mint egy (lélekben) újszülött gyermeknek hódoljanak.”
(Kajafás: „Ha az ő emléke megmarad, az Ő NÉPE MAGÁRA TALÁL!”)
LÁZÁR „HALÁLA (János evangéliuma):
„Amikor azonban Jézusnak megmondták, hogy Lázár beteg, még két napig ugyanazon a helyen maradt. ”
„Ez a betegség nem halálos, hanem Isten dicsőségét szolgálja.”
„Aki nappal jár, az nem botlik meg, mert világos van. De aki éjjel jár, az megbotlik, mert nincs, ami világítson neki.”
Azután JÉZUS ezt mondta: „A barátunk, Lázár elaludt, de én odamegyek és felébresztem.”
LÁZÁR akkor már „NEGYEDNAPOS” volt, tehát három napig volt halott = 72 óra! EGY BARLANGBAN
AKARATLAGOS HALÁL? BEAVATÁS? MISZTÉRIUM?
„Ezután hangosan felkiáltott: „Lázár, jöjj ki!” Ekkor Lázár, aki eddig halott volt, kijött a sziklába vágott sírkamrából.”
A NAGY ÉGBŐL A NAGY FÖLD FELÉ…” / INNIN ALVILÁGJÁRÁSA:
„Házát elhagyta, az alvilágba szállt alá. A hét » erő «-t magára öltötte.
Az alvilági hét kapu zárjait reteszeld el! Az alvilági csarnok ajtait egyenként nyisd meg neki, midőn belép rajtuk, díszét, ékességét szedd le róla mind. „Hallgass, Innin, az alvilág törvénye érvényesült "
Az Anunnák, a hét bíró, a színe előtt ítélkeznek. A beteg nő holtra válik, tetemét karóra akasztják.
Három nap telt el, három éjszaka az alvilág» erő«-i után ő maga vágyott, ám az ottani »erő«-k nem elérhetők!
Enki atya az emberkének, az alakocskának így mondja a szót: „Rajta, induljatok! Lábatok az alvilág felé siessen, kapuja mellett legyekként repüljetek el, kapu tengelye mellett kígyókként csússzatok el.
Az ő fénylő testét ruha nem fedi »A karón lógó tetemet add nekünk!« - így mondjátok a szót. Egyőtök az élet füvét hintse rá, másótok az élet vizét hintse rá, s Innin talpra áll.„ „Vigyétek úrnőtöket!„
A FÉNYLŐ Innin, Enki jóvoltából, az alvilágból távozóban…”
BEAVATÁS:
A beavatás nem más, mint a hétköznapi ember halálába torkolló folyamat aktív véghezvitele.
A beavatás a meghalást, a halálon való keresztülmenést előidéző hatalom, s a célja a halálon túli önújratételezés.
„A beavatás akaratlagos halál”: Metamorphosis – TRANSZFIGURÁCIÓ – Átváltozás.
(Gyökeres változás a létezésben; egy élőlény, tárgy, dolog mássá, vagy más alakúvá, jellegűvé válásának folyamata, illetve ténye; a külső, vagy belső viszonyok, jellegzetes tulajdonságok lényegi, gyökeres átalakulása, átváltozása. A hernyó metamorfózisából lesz a lepke.)
(„Lunáris” ösvény - HOLD, „Szoláris” ösvény – NAP)
JÉZUS SZÍNEVÁLTOZÁSA:
„Felvitte őket egy magas hegyre, a hagyomány szerint a Tábor hegyére, és szemük láttára elváltozott: arca fénylett, mint a Nap, ruhája pedig fehéren ragyogott, mint a Fény.”
NIMRÓD (Zoroaszter):
„Mikor megszületik, a teste világít. A főpap keze leszárad, amikor meg akarja kardjával ölni a kisdedet.”
NOÉ (UTNAPISTIM):
„Amikor megszületett, olyan furcsa csecsemő volt, hogy Lámekh (777évet élt) gyanakodni kezdett. A teste fehér volt, mint a hó és vörös, mint a rózsabimbó, és a fején a haja fürtjei fehérek, mint a gyapjú és a szeme világos. Amikor kinyitotta a szemét, megvilágította a házat, mint a Nap, és az egész ház tündökölt. Azután felkelt a bába kezei között, kinyitotta a száját, és beszélt az Erényesség Urával. Különös fiat nemzettem, más mint az Emberek és nem hasonlatos hozzájuk, hanem Isten fiaihoz hasonlít a Mennyekben. A természete más, nem olyan, mint a miénk. Úgy tűnik, nem tőlem fogant, hanem az angyaloktól. Ezért Lámekh gyanította, hogy egy Figyelőtől fogant, az „Isten fiai” valamelyikétől.”
AMIKOR MEGÉRETT A TANÍTVÁNY, AKKOR MEGJELENIK A MESTER.”
„A krízis legmélyebb pontján a lélek szembesül önnön árnyékával. Szembe kell néznie lelke minden sötét rémével, sárkányával, a Sátánnal magával. Ez az infernó. A pokol. A félelemtől való rettentő félelem.”
"Minden léleknek, aki elviselhetetlennek tartja, hogy szüntelenül asztrálkarmáját verklizze, és ki akar törni, meg kell tenni. Ez a metanoia. Az átvalósulás. A megvalósulás. Csak ha teljesen valódi vagyok, üdvözültem. Az első lépés a lélek sötét éjszakája.”
"... ÉS AKKOR CSAK HÁROM LEHETŐSÉGED MARAD: MEGVILÁGOSODSZ, MEGŐRÜLSZ, VAGY MEGHALSZ..." (Ez a három lehetőség az „Életfa modell” alapján: Eggyé válsz Istennel, a köztes létben ragadsz, vagy visszaszületsz a Földre…)
Az elmúlt száz évben „A LÉLEK SÖTÉT ÉJSZAKÁJÁBA” sokan belebuktak, MEGŐRÜLTEK:
HÖLDERLIN, SCHUMANN, BAUDLAIRE, NIETZSCHE, GOGOL, VAN GOGH…
„MÁRA A SÖTÉT ÉJSZAKA ÁTÉLÉSE MINDENKIRE KÖTELEZŐVÉ LETT."
„Nimród király maga az Istenember, s az ő igaz útja feltárja előttünk, mi az az ősi harc, amin a léleknek önmagában keresztül kell mennie ahhoz, hogy megnemesedjen. Ezt a lényegiséget és fénybe (tudásba, megértésbe) vezető utat tanítja Jézus a Pártus- Szkíta herceg is később.”
„ŐSEIK TITKÁT ŐRZIK, FEHÉREN, TISZTÁN, BÖLCSEN, KIVÁRVA, AMÍG FELNŐ EGY IGAZ HITŰ ÚJ NEMZEDÉK, A SOK MÉLYRE ÁSOTT IGAZSÁG TISZTA LELKŰ BEFOGADÁSÁRA.”
Lesznek majd olyan gondolkodók, kik össze merik rakni a kirakós egyes darabjait, akik mernek szabadon gondolkodni, és akik lesznek annyira bátrak, hogy ki merjék mondani a hihetetlent.
Hiszen meg is van írva:
„... nincs oly titok, mely nyilvánvalóvá ne lenne; és nincs oly elrejtett dolog, mely ki ne tudódnék, és világosságra ne jőne.”
„Amikor a budaszentlőrinci pálos kolostor berendezéseit a török elől menekítették, akkor a kolostor alagsora tele volt nyitott kőkoporsókkal. Ezekben a nyitott kőkoporsókban a szent életű atyák romlatlan testtel várják a boldog feltámadást. Ezeket a testeket a fehér remeték minden bizonnyal elrejtették valahova a Pilis belsejébe, hogy ne kerülhessenek illetéktelen kezekbe. A hagyomány szerint a mai napig várakoznak…”
NIMRÓD hollói, ha leszállnak, visszatér a hegy gyomrából NIMRÓD ŐSAPÁNK.
„EGY ELJÖVENDŐ SÖTÉT KORBAN A HEGY OLDALA MEG FOG NYÍLNI, S INNEN TÖR ELŐ MAJD NIMRÓD, CSUPA FÉNYTESTŰ HARCOSOKBÓL ÁLLÓ SEREGÉVEL.”
„Beszéltem, Testvéreim! Most a szívemben újra csend és béke honol!”
Legyenek Fényesek a nappalaitok és csendesek az éjszakáitok!
Szállj le holló…
Árva holló felhős égen,
Arany gyűrű a csőrében.
Leszállna, de nincsen hova,
Két világ közt az otthona.
Szállj le holló, lélekmadár,
A Pilisben gazdád már vár!
Nimród király, Égi Vadász,
Pilis mélyén reá találsz!
Palos, Napus Nimród vére,
Rejti őket barlang mélye.
Szállj le holló, szólj hozzájuk:
Hívja őket szent hazájuk!
Szállj le, szállj le, árva holló!
Nyíljon meg a kőkoporsó!
Törjön szét a rút varázslat!
Várjuk Nimród Ősapánkat!

Nincsenek megjegyzések: