http://aranylo.blogspot.com/

2019. december 25., szerda

Az öregedés kulisszatitkai- Telomerek

Rövidülő telomerek - Kutatók szerint a negatív gondolatok gyorsítják az öregedési folyamatotAz örök élet kapujában a humán telomer kísérletek: elérhetjük az öröklétet 2030-ig!

Ha az eljárás beválik és tényleg 20 évet fiatalodhatunk, ez évenként 15 millió forintot jelent.
Az örök élet kapujában toporog az emberiség.
Jó eséllyel a ma élő emberek leggazdagabb felső tízezre már örökké élni fog, és az olyanok is, akiknek lesz elég pénze a kezelésekre, melyekre már kvázi most, előre meg lehet venni a “jegyet”.
Képtalálatok a következőre: telomer kép"
MIRE JÓK ÉS MIK IS AZOK A TELOMEREK?A kromoszómák végén található "védősapkák", az úgynevezett telomerek. A telomer szerepe, hogy óvja a kromoszómát, és megakadályozza, hogy a sejtosztódáskor sérüljön a genetikai információ. Ahogy az ember öregszik, a telomerek rövidülnek, ami azt üzenheti a sejteknek, hogy hagyjanak fel az osztódással és pusztuljanak el.
Vagyis az öröklét hajójára már megindult az előjegyzés…
A terápia részeként vírusokat használnak, melyek azokat a genetikai instrukciókat tartalmazó sejteket szállítják a telomerekhez, melyekből felépül a TERT (telomerase reverse transcriptase) enzim, közismertebb nevén telomeráz, mely segít a telomerek újjáépítésében.
A természetben ismerünk olyan élőlényeket, medúza és hydra-féléket, melyek a sejtmegújítás révén lényegében halhatatlanok, az ember lehet a következő, aki követheti őket.
A DNS ami felépíti a kromoszómát-kat .

Nobel-bizottság
Az eljárás már most sikeresen volt az állati alanyokon végzett teszteken, jövőre pedig jön a humán kísérletsorozat, mely végleges áttörést hozhat.
Egyelőre még nem mindenkinek javasolják a jövőben a módszert.
Egyes vélemények szerint ez ugyanis elő fogja idézni a sejtek rákossá válását, leegyszerűsítve.
Arról van szó, hogy az FDA és sok szakember figyelmeztetése szerint a telomerázok injektálása előidézheti a precancerous, vagyis rákot megelőző (elő-rákos) sejtek aktiválását, különösen a 65 év felettieknél, márpedig a fiatalító kúrák elsősorban őket érintik.
Ennek ellenére ha tökéletesítenek az eljáráson, akkor ez a veszély nem fog fennállni, ez tehát még a jövő zenéje.
Egy biztos: tanúi leszünk az első szupergazdag és halhatatlan kasztok kialakulásának, mert a gazdagok fognak tudni örökké élni, a szegények aligha.
Ez mindig is így volt mióta világ a világ…

Nincsenek megjegyzések: