VÉDEKEZZ !!
Egyre többen keresik fel háziorvosukat különböző hurutos megbetegedésekkel (nátha, megfázás, torokgyulladás, stb.) és egyre többeket foglalkoztat a kérdés: vajon lesz-e ezen a télen is influenzajárvány és érdemes-e beadatni az ellene kifejlesztett vakcinát? http://
Nos, felhívtuk a figyelmet a H1N1 oltás veszélyeire... Ugyanakkor nem lehet tagadni, hogy az influenza létezik, legyen az normál szezonális influenza vagy sertés-, ill. újinfluenza, vagy akár az ILI kategóriába sorolt betegségek (Influensa Like Illnesses – influenzaszerű megbetegedések – a CDC és a WHO azzal, hogy nem teszteli tovább a H1N1-es eseteket – vagyis hogy nincs laborvizsgálat, hogy megállapítsák, pontosan milyen vírus vagy egyéb kórokozó okozza a tüneteket – ezeket is a sertésinfluenzás megbetegedések közé sorolja, így növeli a megbetegedettek számát), vagy akár egy sima megfázás.
Ezek ellen védekezni kell!
De mit lehet tenni, ha már a betegség jelentkezik?
A két-három óránként elszopogatott cink rágótabletta
látványosan csökkentheti a megfázás és a nátha időtartamát.
Az általánosan elfogadott 4-7 nap helyett egyetlen nap alatt
képes a tünetek eltüntetésére és egy
általában jobb közérzet megteremtésére.
A cink serkenti az immunrendszer működését és bizonyos mértékig
védelmet nyújt a bakteriális és virális fertőzések ellen.
Elősegíti a sebgyógyulást, javítja koncentrációs képességünket .
Természetes cinkforrások:Változatos formában előfordul a cink. Vegetáriánusok is találnak magunknak cinket tartalmazó ételt, nemcsak húsfogyasztók.
Állati termékek közül a tojás, bárányborda, marhahús, sertésbélszín, rák, osztriga, csirkecomb, csirkemell tartalmazza.
Növényi termékek esetében a tökmag, búzacsíra, liszt, rozs, zabpehely, szójaliszt, bab, dió fedezheti a cinkszükségletünket. Változatos és sokoldalú étkezéssel tehát a vegások is hozzájuthatnak a cinkhez, nem kell ettől félni.
Cinktartalom ételeinkben 100 g-ra vonatkoztatva:
Búzacsíra: | 6 mg |
Liszt: | 0,35-1,4 mg |
Rizs: | 3,2 mg |
Zabpehely: | 4,5 mg |
Szójaliszt: | 1,96 mg |
Bab: | 2 mg |
Dió: | 4,2 mg |
Tökmag: | 7,5 mg |
Csirkecomb: | 1,43 mg |
Csirkemell: | csak 0,57 mg! |
Marhahús: | 3,1 mg |
Csirkemáj: | 4,93! mg |
Marhamáj: | 3,29 mg |
Tojás: | 0,87 mg |
Tojássárgája: | 1,92 mg |
Osztriga: | 148,7 mg! |
Búzacsíra: | 6 mg |
Liszt: | 0,35-1,4 mg |
Rizs: | 3,2 mg |
Zabpehely: | 4,5 mg |
Szójaliszt: | 1,96 mg |
Bab: | 2 mg |
Dió: | 4,2 mg |
Tökmag: | 7,5 mg |
Csirkecomb: | 1,43 mg |
Csirkemell: | csak 0,57 mg! |
Marhahús: | 3,1 mg |
Csirkemáj: | 4,93! mg |
Marhamáj: | 3,29 mg |
Tojás: | 0,87 mg |
Tojássárgája: | 1,92 mg |
Osztriga: | 148,7 mg! |
A cink felszívódását fokozza az A-vitamin, kalcium bevitel.
Légy tudatos és készülj a bajra!
Így könnyebben elkerülheted, ill. kigyógyulhatsz belőle...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése