A medvehagyma és jótékony hatása
Üde lombos erdeink aljnövényzetének elmaradhatatlan tavaszi virága
az évelő medvehagyma (Allium ursinum ).
Előfordulási helyein tömegesen tenyészik, szőnyegként teríti be az erdők alját.
Előfordulási helyein tömegesen tenyészik, szőnyegként teríti be az erdők alját.
Március végén, április elején jelennek meg a föld felett hosszúkás, ívesen visszahajlólevelei.
Fehér virágai április-májusban nyílnak .
Fehér virágai április-májusban nyílnak .
Hajtásai erős, fokhagymára emlékeztető illatúak és ízűek, taposáskor erős hagymaszagot árasztanak.
Könnyen összetéveszthető a gyöngyvirággal és az őszi kikericcsel!
Tavaszi méregtelenítő
Tavaszi tisztítókúrák elmaradhatatlan növénye,
kiválóan tisztítja a gyomrot, a beleket és a vért.
Vitaminok és egyéb elemek: A, B, B, C, niacin, Mg, Fe, Zn, Mn, Cn, Ca, Se.
Nagyvárosok lakóinak különösen ajánlott, "ólommentesítő" hatása miatt.
Emellett vérnyomáscsökkentő és érelmeszesedésgátló.
Ne fogyasszuk akkor, ha véralvadásgátlót szedünk, vagy műtét előtt állunk,
mivel kismértékben gátolja a vérlemezkék összecsapódását, azaz vérzésre hajlamosít!
mivel kismértékben gátolja a vérlemezkék összecsapódását, azaz vérzésre hajlamosít!
Május végén szezonja véget ér, azonban fűszerolajba keverve
még jó néhány hónapig ízesíthetünk vele.
Frissen fogyasztva és tartósítva egyaránt kiváló fűszernövény.
A medvehagymát lefagyaszthatjuk, illetve alacsony hőmérsékleten megszáríthatjuk.
Felhasználhatjuk salátákba, szószokhoz, levesekbe.
A neten kiváló receptek között válogathat!
Jó egészséget kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése