http://aranylo.blogspot.com/

2011. augusztus 29., hétfő

Hol van feltüntetve a térképen Atilla Hunbirodalma!? És a Többi magyar igaz valóság térképe !?

Atilla Hunbirodalom

A megjelenő Európa térkép
alatt megtalálhatók az egyes államok nevei.Valamelyikre rákattintva,
azonnal egy piros vonal fogja körbe az adott államot.

Bal oldalt az évszázadok vannak feltüntetve.Alulról felfelé haladhatunk a mai állapotig.
 
katt. ide:
Nagyon furcsa ez a térkép és sokkal inkább a román és szlovák "történészek" kedvére való, mint a magyar emberekére.Javaslom,hogy különösen a mai "nagypofájú" államok /pl.Románia,Szlovákia,stb,/ sorsát,alakulását kísérjük kiemelt figyelemmel,s a saját szemeinkkel győződhetünk meg róla,hogy semmi sem igaz Szlovákia, Nagy Morva Birodalomból "eredező" jogfolytonosságából,vagy abból,hogy a románok a dákok utódai,amire Dácia "jogutódjaként"" Románia hivatkozik!Mindkettő hosszú,hosszú évszázadokkal ezelőtt a mély homályba veszett,amikor még a szlovákok sem,meg a románok sem voltak a világon,s a szerbek ugyanúgy.Ezen a szemüvegen át tekintve Trianon-ra,hát..... mocskos,egy igazságtalan "békét" kényszerítettek ott ránk és szabdalták Magyarország élő testét darabok,amiről még ma sem "illik" beszélni,mert hát az "ősrégi" szomszédok nagyon érzékenyek.... és mi !?
Ha megnézed, a 900-as évnél Magyarország helyén egy kis foltocska van, amire rá van írva, hogy "Hétmagyar". Még ilyet én sose láttam. De az 1000-es évszámnál sem sokkal jobb a térkép. Magyarország alig nagyobb mint a mostani trianoni állapot, Erdély helyén egy "Ardil" nevű állam szerepel, nyilvánvalóan a román történészek alkotásaként, az ország déli részén pedig egy Ahtum nevű állam. Ez a kettő az Ajtony és az erdélyi Gyula által uralt országrészek, akiket Istvánnak valóban le kellett győznie - na de ki mondta, hogy ezek nem tartoztak az országhoz?
Továbbmenve egyébként az időben, az 1100-1200-as években érthetetlen fehér sávok övezik kelet felől az országot, mintha az ország keleti és északi része valamiféle senki földje lett volna. Akkor, amikor még Halics, vagyis Ukrajna nyugati része is magyar fennhatóság alatt volt! Nyilvánvaló: a román és szlovák propaganda vagdalta le 
 Magyarországról területe harmadrészét.
Aztán ott van még az 1600-as esztendő, amikor is az Erdélyi fejedelemség szimplán Wallachia (Oláhország) néven szerepel a térképen. Magyarország neve (Hungary) évszázadokig egyáltalán nem szerepel. Annyi van a helyére írva, hogy "Habsburg".
Egyszóval ez a térkép az egyik legócskább történelemhamisítás amit eddig láttam. És azt mutatja, hogy sajnos a szomszéd országok (leginkább Románia és Szlovákia) olyannyira telehintették a tájékozatlan nyugati tudósok fejét a hülyeségeikkel, hogy a valósággal köszönő viszonyban sincs, amit rólunk és a történelmünkről nyugaton gondolnak. Sajnos. Pontosan ugyanaz a helyzet, mint 1920-ban, a trianoni döntés idején: a nyugatiak semmit nem tudnak Magyarországról és bedőlnek a román és szlovák propagandának. Észre kellene már venni, mekkora hatalma lehet néhány angol nyelvre lefordított és kellően menedzselt történelemkönyvnek... Az elmúlt évszázad egyik legnagyobb politikai hibája magyar részről, hogy a magyar állam nem támogatta a külföldi propagandát - pedig röhejesen kicsi összegekkel (mai árfolyamon pár tízmillió Ft) hatalmas eredményt lehetett volna elérni.
Talán egyszer a politikusaink is felébrednek.
Tragikus a helyzet a magyar történelem külföldi megítélését illetően.


Mi miért nem lehetünk érzékenyek a történelmi tények birtokában!?
Ez nekem, meg sokunknak nem újdonság, ám ettől még az ottani iskolákban ezeket a
 hamis tanokat verik a gyerekek fejébe.El lehet képzelni,hogy egy - magyar - történelem iránt /is! / érdeklődő,arra fogékony,magyar érzelmű felvidéki,
vagy székelymagyar gyerek mit érezhet,amikor a dákoromán mesét,
meg a morva birodalom "folytonosságát" kötelezően be kell magolnia.

Nincsenek megjegyzések: