http://aranylo.blogspot.com/

2012. augusztus 25., szombat

Termesztett, természetes gyógyszerek...tudásuk jól fog jönni..

 Személy szerint kimondottan ellenzem a kémiai úton előállított gyógyszerek fogyasztását, ezért is örültem meg nagyon, mikor egyik kedves ismerősöm (Pamag) az alábbi házi-patika gyűjteményt küldte el nekem a minap. A felsorolt alapanyagok nagy része megtalálható a kamránkban is, ám nem hiszem, hogy nagyobb gondot okozna kimenni értük a piacra, mintsem sorban állni a patikában.
Megfázás ellen éljen a természet – nagyanyáink receptjei alapján
Torma
A frissen lereszelt torma kitisztítja a hörgőket, és az arcüregekben lévő dugulást is képes enyhíteni. A tormában lévő izotiocianát nevű vegyület hatására a légutak könnyebben megszabadulnak a váladéktól, csökken a gyulladás, a légzés könnyebbé válik.
Aki a különlegesebb ízeket is szereti, van kedve és lehetősége, a japán wasabit is kipróbálhatja. Ez a zöld tormaféle rendkívül erős, és még komolyabb tisztító hatással rendelkezik, mint a torma.
Gyömbér
Enyhíti a köhögést, csökkenti a torokfájást, és egyben a vírusokkal szemben is képes felvenni a harcot. Kínában és Indiában már évszázadok óta használják a gyömbért a megfázás kezelésére. Influenzás időszakban igazi orvosság a gyömbértea mézzel és citrommal. Egy darabka friss gyömbért tegyünk forrásban levő vízbe, majd hagyjuk ázni öt percig.
Szűrjük le, és ízesítsük mézzel, citrommal. Kortyolgassuk egész nap.
Erős paprika
A csípős fűszer leginkább a hörgőkben és az arcüregekben lévő dugulást enyhíti. A paprika csípősségét "okozó" kapszaicin stimulálja a váladéktermelő sejteket a tüdőben és az orrüregben, illetve segíti a váladék eltávolítását. Hasonló a hatása a Cayenne-borsos teának, melyet házilag készítsünk el: egy negyed teáskanál Cayenne-borsot adjunk egy bögre forrásban lévő vízhez, ízesítsük frissen facsart citromlével, egy kevés gyömbérrel, és édesítsük mézzel.
Vöröshagyma
Kitisztítja a hörgőket, és az arcüregekben fellépő dugulást is enyhíti. A népi gyógyászatban az asztma gyógyszere. Emellett egyes másodlagos baktériumfertőzéseket, mint például a tüdőgyulladást is képes legyőzni. A kipréselt nyers hagymalevet narancslével vagy grépfrútlével fogyaszthatjuk, ekkor nem érződik annyira az intenzív íz.
TIPP
Hagymatea
Két-három fej vöröshagymát mossunk meg jó alaposan héjastul, és vágjuk össze. Főzzük néhány percig egy liter vízben. Ízesíthetjük szárított kamillával, hársfával is. Pirítsunk meg három evőkanálnyi barna cukrot, és hígítsuk fel a hagymafőzettel. Mézzel édesítve igyuk, aprókat kortyolgatva.
Forralt bor
A népi gyógyászat egyik legjobb módszere a melegen gőzölgő, illatos forralt bor elkortyolgatása. A bort - legyen az vörös vagy fehér - forralás előtt érdemes vízzel felhígítani. Ezután már kedvünk szerint fűszerezhetjük fahéjjal, szegfűszeggel, mézzel. Teaboltokban és nagyobb üzletekben már külön forraltbor-fűszerkeveréket is vásárolhatunk.
Húsleves
A húsleves, akárcsak a többi forró, gőzölgő ital, melyet meghűlésre ajánlanak, segít felszakítani a váladékot, pótolja az elvesztett folyadékot, és a kaparó toroknak is enyhülést hoz. A kutatók a tyúkhúsleves vizsgálatakor a legfontosabb hatóanyagoknak a vitaminokat, ásványi anyagokat, fitokemikáliákat találták, és egy aminosavat, melyet ciszteinnek hívnak. A házi húsleves még jobban enyhíti a tüneteket, ha fokhagymával, Cayenne-borssal vagy curryvel
ízesítjük. Bár az is igaz, hogy a húsleves akkor hat a betegre a legjobban, ha azt egy szerető családtag viszi az ágyába.
Fokhagyma
Helyi antibakteriális hatást fejt ki, segítségével elmúlik az orrdugulás, javul az étvágy. Náthás időszakban hetente legalább egyszer együnk nyers fokhagymát, vagy igyunk naponta alkoholos fokhagymacseppeket. A fokhagyma egyszerre csökkenti a dugulást a hörgőkben, kitisztítja az orrot, és enyhíti a torokfájást is. Ezeket a hatásait a benne lévő kénnek köszönheti, mely jellegzetes szagát és ízét is adja.
TIPP
Aki a fokhagyma intenzív ízét nem kedveli, az süsse meg a gerezdeket
kevés olívaolajjal fóliában, majd passzírozza szét, és kenje kenyérre.
Cékla
A céklából készült ital segít leküzdeni a náthát és az influenzát. Gyógyhatását, mely nyersen a legnagyobb, a benne található vitaminoknak, ásványi anyagoknak, valamint fitovegyületeknek köszönheti. Rendkívül gazdag folsavban, C- és B-vitaminokban. Gyümölcscentrifugában kipréselt levét répa- és almalével fogyaszthatjuk. Salátákat nyersen is gazdagíthatunk vele.
Savanyú káposzta
A káposzta savanyítva őrzi meg leginkább magas C-vitamin-tartalmát. Ennek a jelentősége igen nagy, mert ételeinkben az elkészítés során - a hő hatására - a C-vitamin nagy része tönkremegy. Télutón a C-vitaminban dús savanyú káposzta segíthet ezt a hiányt pótolni. S az sem elhanyagolható szempont, hogy ez a zöldség lehet az egyik legolcsóbb C-vitamin-forrás a hideg időben.
Citrusfélék
A citrusgyümölcsök amellett, hogy C-vitamin-bombák, tele vannak gyulladáscsökkentő antioxidánsokkal. A lázas állapottal vagy hányással járó influenzában is segítenek pótolni az elvesztett folyadékot, és csökkentik a tünetek intenzitását. Ha télen mindennap egy pohár narancs- vagy grépfrútlevet elfogyasztunk, felerősíthetjük immunrendszerünket a megfázás ellen.
Jó tudni!
A grépfrútban található egyes vegyületek megváltoztathatják a  gyógyszerek hatását, ezért ha gyógyszeres kezelésre szorulunk vagy krónikus betegek vagyunk, kérjük ki orvos tanácsát.

Amikor orvosságot kell szednünk, gyakran gondolunk rá, bárcsak ne volna rá szükség. Bárcsak finom ételekkel kigyógyulhatnánk bármilyen betegségből. Ez azonban nem csak vágyálom! Néhány szuperétel étrendünkbe iktatásával tényleg elérhetjük, hogy miközben jókat eszünk, félelmetes betegségeket előzzünk meg.
A rák az Egyesült Államokban és a legtöbb más országban is a 2. leggyakoribb halálok. Bár első helyen a szívbetegségek állnak, de az elmúlt 20 évben ezeknek a száma 12%-kal csökkent, míg a rákos elhalálozásoké lassan növekszik. Ráadásul a rák fiatalokat és idősebbeket egyaránt érint.
Hogyan harcolnak az ételek a rák ellen?
Mindannyiunk szervezetében vannak rákos sejtek, ezek azonban ártalmatlanok, amíg növekedni nem kezdenek. A rákos sejtek növekedéséhez új vér utánpótlás, helyi gyulladás, az önmegsemmisítés képességének „elvesztése” szükséges.
Bizonyos ételek ezeket a tényezőket semlegesíteni tudják, s így szembe tudnak szállni a rákkal.
A legjobb ételek a rák elleni harcban
Zöld tea – egyik különleges hatóanyaga, az epigallocatechin-3-gallate (EGCC), megakadályozza, hogy új véredények táplálják a rákos sejteket. Nincs vér utánpótlás, nincs tumor – ilyen egyszerű.
Japán kutatók szerint azok a nők, akik napi két csésze zöld teát megisznak, 50%-kal kisebb arányban lesznek mellrákosak, mint azok, akik nem isznak zöld teát.
Kurkuma – a legerősebb élelmiszer alapú gyulladás gátló. Megakadályozza a rákos sejtek körül a helyi gyulladást. Nincs gyulladás, nincs növekedés.
A természetben élő indiánok között, akik napi ¼-1/2 teáskanál kurkumát fogyasztanak, a rák aránya 1/5-e, de akár 1/15-e is lehet a nyugati emberekhez képest.
KurkumaA hustoni rákkutató központban jelenleg folynak a kurkuma hatásának emberi kísérletei.
Ha a kurkumát fekete borssal kombináljuk, a kurkuma felszívódása akár 2000%-kal jobb lehet!
Gomba – megtanítja a rákos sejteknek, hogy túlburjánzás esetén ideje öngyilkosságot elkövetni. Hosszú ideig csak az ázsiai gombáknak, (pl. shiitake, maitake, osztriga gomba) tulajdonítottak rákellenes hatást. Mára már nyilvánvaló, hogy a hagyományos gombák is rendelkeznek ezzel a szupererővel.
Napi 10 dkg a kedvenc gombánkból, de akár más kisebb mennyiség is hatásosan felveszi a harcot a rák ellene, és erősíti az immunrendszert.
Bogyósok – végre valami tényleg fincsi a listán! Az eper, málna, szeder ellagsavat tartalmaz, mely leállítja a rákos sejtek vérellátását. A szeder egyes összetevőinek hatására megindul a rákos sejtek önpusztítása.
A málna és szeder az ellagsav 90%-át a magokban tárolja, ezért a rákellenes hatás eléréséhez erős robotgépre van szükség. Az eper esetében viszont az ellagsav 95%-a a gyümölcshúsban van.
Kínaikel salátaKeresztes virágú zöldségek – a brokkoli, káposzta, vizitorma, kelbimbó, kelkáposzta, kínai kel szintén hatásos rák ellenes élelmiszerek.
A keresztesvirágúak természetese rákellenes összetevői gyorsan lebomlanak, ezért a maximális hatás érdekében hirtelen süssük, vagy csak kissé pároljuk meg. Nyersen fogyasztva is remekül érvényesül egészségvédő hatásuk.
Számos kutatás folyik a rák ellenes élelmiszerek témájában. Mindegyikre nem is lehet kitérni. A teljesség igénye nélkül, íme, még néhány „hétköznapi hős”: szója, tengeri algák, fokhagyma, szilva, gránátalma, friss fűszernövények (elsősorban a menta, bazsalikom és rozmaring), spárga.
Külön említést érdemel a csokoládé, mely szintén rák ellene hatással bír. Sajnos azonban ez csak a cukrozatlan kakaóra, vagy a 70%-nál több kakaót tartalmazó csokoládéra igaz, a többi változat, a magas cukortartalom miatt, valójában még ártalmas is lehet.(NaturalHirek.hu) Egy látszólag egyszerü növényről senki sem gondolná, hogy kivételes gyógyitó funkciókkal rendelkezik. Kutatások kimutatták, hogy bizonyos menta fajták olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek segítenek megvédeni a rák és a káros sugárzások ellen. Sőt mi több, az irritábilis bél szindrómában szenvedőknek is nagy megkönnyebbülést hoznak.
Mentha piperita (borsmenta) a mediterrániumban őshonos és tápanyagokban igen gazdag. A friss növény elég sok vitamint és ásványi anyagokat tartalmaz, úgy mint C-, B12-, K-, valamint folsav, tiamin-, riboflavin, kalcium, réz, fluor, vas, kálium, szelén és cink. Az esszenciális olajok közül a mentol, menton, és a mentol-acetát érdemel említést. 
Erőteljes megkönnyebbülés az alábbi aggasztó tünetekre
A borsmenta  új reményt kínál irritábilis bél szindrómában (IBS-ben) szenvedőknek. Olasz kutatók azt találták, hogy a vizsgálatban részt vevő betegek 75 százalékában jelentős javulás következett be, amikor az IBS tüneteinek enyhítésére négy héten át borsmenta olaj kapszulát szedtek. Úgy tartják, hogy a mentában lévő mentol blokkolja a kalcium-csatornákat, így lazítja a bélfal izmait. Ez enyhíti a hasi görcsöket, fájdalmat, hasmenést, puffadást és a székrekedést.

Széles spektrumú védő hatás

A borsmenta reményekkel kecsegtet a rák elleni küzdelemben is, és a sugárzás hatásait is mérsékelni tudja. Egy 2010-es tanulmány szerint  kimutatták, hogy megvédi a gyomrot a sugárzástól. A kivonat gyógyító tulajdonságaira a mutáció ellenesség, antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatások jellemzőek. Emellett DNS javitó folyamatokat is erősít. A hasnyálmirigy és a máj daganatai különösképpen ki vannak téve a borsmentában lévő bioaktív összetevőknek. A bőr rosszindulatú daganatait, a tüdő és vastagbél daganatok kialakulását is gátolja ez a növény.

Egy másik, a University of Salford kutatói által elvégzett vizsgálat során a kutatók megállapították, hogy a Scutellaria barbata, scullcap vagy csucsóka kivonat a daganatokat egész egyszerüen éhezteti. Az emlitett gyógynövény a Lamiaceae (menta család) tagja és Kinában őshonos. A belőle készített kivonat a daganatot tápláló ereket támadja meg, ily módon gátolja a rendelkezésre álló oxigén és tápanyagok eljutását a tumorba, amely nélkül nincs daganat növekedés. A kivonat nagyon szelektív abban a vonatkozásban, hogy csak azokat az ereket támadja meg amelyek a daganattal összefüggnek. Más, egészséges szövetet sértetlenül hagy. Amint azt az Egyesült Királyság Rákkutató Intézetének szóvivője elmondta, a “Scutellaria barbatát” már régóta használják a hagyományos kínai orvoslásban számos betegség kezelésére, beleértve a rák bizonyos típusait is.
Akár a kellemetlen irritábilis bél szindrómára enyhülést, vagy a rák és a sugárzás elleni védelmet keresi, a menta egy egyszerű, hatékony és megbecsült megoldás lehet.
Forrásanyag:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/3870231.stmhttp:/

katt.ide!
aranylo.blogspot.hu/2012/05/sargabarack-mag-rak-ellenszere-jason.html

A különböző rákbetegségekre egyébként rengeteg – főleg a tápanyaghiányt megszüntetni kívánó – táplálkozási terápia is létezik, mint pl. a Gerzson-terápia vagy a Robert O. Young (PH Csoda) vérlugosító terápiája is, vagy a B-17 vitamin kúra, de azokról most nem írok,a keresőbe beírva keressen rá ! Az azonban már bizonyos, mert rengeteg esettanulmány bizonyítja, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy az ember mit eszik, ha daganatos betegsége van. Leginkább azonban az nem mindegy, hogy hogyan gondolkozik. Én ebben hiszek. Nem akarom elvitatni a modern orvostudomány életmentő beavatkozásait sem (!), jóllehet a tünetek megszüntetése a legtöbbször nem hosszútávú megoldás. Egy betegségnél mindig az okokat kell megkeresni és azokra kell megoldást találni.
SOS!  SOS!  SOS!  SOS!  SOS!  SOS!  SOS!!
A szódabikarbóna (nátrium-hidrogénkarbonát) vízben jól oldódó, enyhén lúgos kémhatású só, amelyet régóta használnak a háztartásban sütőporként, tisztítószerként, fogfehérítésre, régen pedig a gyomorégés népszerű ellenszere volt (ma már sokkal hatékonyabb szerek vannak ugyanerre a célra). Csodás gyógyhatásáról viszont csak az utóbbi néhány évben hallhattunk. "Felfedezője" Tullio Simoncini, akinek nézetei a fent idézetthez hasonló e-mailekben az utóbbi hetekben sokunk postaládájába eljuthattak. Simoncini két fő tézise:
  • A rák minden típusát gomba okozza. A daganatok a Candida albicans nevű gomba elleni védekezőreakció során alakulnak ki. 
  • A Candida fertőzés szódabikarbóna infúzióval, beöntéssel vagy ecseteléssel gyógyítható, ezért a rák is kezelhető, sőt gyógyítható ugyanezen módszerekkel.
A módszer propagálói nem tudnak, vagy csak nem
 akarnak tudomást venni arról, hogy:
  • Simoncinit a bíróság első fokon csalásért és gondatlanságból elkövetett emberölésért 3 év börtönre ítélte (az olasz bíróságok munkatempójából adódóan a döntés még nem jogerős; és még ha azzá válna is, akkor sem kellene börtönbe vonulnia egy azóta megszületett általános amnesztiarendelet okán)
  • eltiltották az orvosi hivatás gyakorlásától
  • az olasz gazdasági versenyhivatal 50 000 euróra büntette félrevezető reklámért és tisztességtelen piaci magatartásért
  • módszerének reklámozását megtiltották.
Ennek alapján akár el nem ismert, háttérbe szorított, a "gyógyszermaffia" által ellehetetlenített zseninek is gondolhatnánk, de tény az is, hogy
  • tudományos kutatások bizonyítják, hogy az általa alkalmazott módszer veszélyes lehet (metabolikus alkalózis alakulhat ki, ami akár súlyos következményekkel is járhat)
  • több halálesetet közvetlen összefüggésbe hoztak a Simoncini-féle kezeléssel (pl. egy melldaganatban szenvedő holland nő alkalózisban (a szervezet túlzott ellúgosodása) halt meg, miután Simoncini a daganatba adott szódabikarbónainekcióval kezelte)
  • módszerét a tudományos közösség nem ismeri el, mert nincsenek annak hatásosságát, biztonságosságát alátámasztó bizonyítékok
  • egyetlen olyan tudományos cikk sem jelent meg, amely a módszer racionalitását igazolná 
  • a módszere alátámasztására használt irodalmi hivatkozások egy része irreleváns, más része pedig épp ellentétes konklúziójú, mint amit ő állít
  • a hagyományos kezelésről a szódakezelés javára lemondók túlélési esélyei romlanak
  • a Simoncini-féle kezelésnek tulajdonított gyógyulási esetek egy részében bizonyíthatóan kemo- vagy sugárterápiát is kapott a beteg, így nem dönthető el, a gyógyulásban mekkora szerepe volt a szódabikarbónának.
Úgy tűnik, Simoncini módszerét hazánkban is alkalmazzák, legalábbis erre utal az, hogy egyre több e-mail és egy hivatalosnak tűnő honlap (rakesgomba.eu) is propagálja a szódabikarbóna-kezelést. Kérdés, hogy az infúziós kezelés elvégzésében közreműködők (orvosok?) milyen etikai megfontolások alapján támogatják ezt az eléggé obskurus módszert, és kérdés az is, hogy az illetékes hatóságok munkatársai is kapnak-e a fentihez hasonló spameket, és ha igen, vajon hivatalból eljárást indítanak-e kuruzslás gyanújával?


Nincsenek megjegyzések: