http://aranylo.blogspot.com/

2013. október 17., csütörtök

KÁRPÁT-MEDENCE......Tudnod kell

 A magyarság az a rejtélyes módon megmaradt nép, amely őrzi egy, a görög-római civilizáció előtti, jelentős civilizáció nyelvét, kisebb mértékben kultúráját és még kisebb mértékben – a szerves műveltség, a mitológia, az archaikus népmese által – ahitvilágát.
A magyar nép ősnép, amelynek jelenleg elismert történelme ugyan csupán az utolsó ezerszáz esztendőre tekint vissza, ám amelynek műveltségteremtő és államalapító ereje bizonyítottan kimutatható öt földrészen: Európában[1], Ázsiában[2], Afrikában[3], Észak-[4] és Dél-Amerikában[5].
A magyar nép olyan történelmi gyökerekkel rendelkező közösség, amelynek tagjai azonos módon viszonyulnak teremtő, mindenható Istenükhöz és természeti környezetükhöz[6].



http://tudnodkell.info/karpat-medence-a-foldi-paradicsomkert-i-kotelezo-olvasmany/
Tudnod kell: 2013.10.02.

1001562_583300495066133_795455583_nKárpát-medence a Földi paradicsomkert, az itt élő népek számára menedékhely, a fennmaradás záloga.

Gondolatok a Kárpát-medencéről, melyeket elhallgatnak, félremagyaráznak, elferdítve tanítanak.
“Hallotak-e arról, hogy tudós emberek mit mondanak? Hogy nagy bajok jönnek, hallják-e úgy a rádióban, televízióban, hogy gazdasági válság van, hogy a pénz értéke egyre kevesebb,hogy csökken a bux index,hogy az aranynak megy felfelé az ára…
És kérdézem: tessék már mondani, ki mennyi aranyat evett életében?
Ki mennyi értékpapírt fogyasztott? Mi kell az élethez…?
Föld, Víz, Levegő, Napfény. Ez a négy!
Ezen a Földön, a Kárpát-Medence mindebben a leggazdagabb, nincs hozzá hasonló!
Európa, ahol a termőföld a világon a legjobb, 22 cm a humuszréteg (termőréteg). Ebbe benne van Hollandia, ahol a tengertől hódítottak el homokot, oda hordtak 3-5 cm humusz termőtalajt, és benne van a Kárpát-Medence, ahol a termőréteg 75 cm.
Tetszenek tudni, hogy ez a Kárpát-Medence ahol évtizedek,évszázadok, lassan egy évezrede veszekszünk, 16 millió ember él itt, és ez a föld hagyományos műveléssel több mint 100 millió embert tudna eltartani?
Ma a 7 milliárd emberből 1 milliárd szomjazik, 1,5 milliárd meg egész életében egészséges vizet nem fogyaszt. Mi ivóvízben fürdünk szó szerint. Tudják-e, hogy a jelenlegi ivóvíz készletünk 1 – 1.5 milliárd ember édes ivóvíz készlete itt van a talpunk alatt ?
Minden reggel megköszönjük a Teremtőnek, hogy Atyám köszönöm, hogy ide születtem és nem Afrikába, nem Ázsiába ahol a gyerekem egy korty jó ivóvizet nem ihatna?
Sehol a világon nincs olyan föld,víz és klíma, amely az emberi létet így biztosítaná”
(prof. Dr. Papp Lajos szívsebész)

1. rész
Kárpát-medence (értsd alatta a teljes Kárpát-medencei területet)
Noé bárkája:
Mostantól felejtsd el, hogy hazánk egy semmit nem érő, szegény kis átjáróház. Nem véletlenül sulykolják hosszú idő óta a hivatalos tanrend szerint, a merjünk kicsik lenni ideológiáját. Tisztában kell végre lennünk azzal, hogy milyen terület birtokosai vagyunk, mekkora a felelősségünk őseink hagyatékának kezelésében, a jövő nemzedéknek történő megmentésében. A jégkorszak ideje alatt a Kárpát-medence biztosította a fajok számára a fennmaradást, a túlélést. A Kárpátokon túli területeket vastag jégtakaró borította. Vonulata több ezer évvel ezelőtt is megvédte a belső területeket. A klíma itt elegendően enyhe volt ahhoz, hogy a populáció életben maradjon és a jég felolvadását követően az élet újból elindulhasson. Olyan, mint Noé bárkája. A Pilis hegységben található Noé hegye.

A mag:
A történelem során eredendően a magot, a középpontot, a kiindulópontot, az emberiség bölcsőjét jelentette és jelenti ma is. A Kárpát-medence a Földnek az a helye, mely emberi számítások szerint a legnagyobb katasztrófák bekövetkezése esetén is védelmet nyújt az itt lakóknak: szélsőségektől mentes éghajlat, jéghegyek olvadása, viszonylagos földrengésmentesség, hurrikánok, tornádók, ciklonoktól való védettség. Rendkívüli adottságokkal rendelkezik.

Teljes területi, földrajzi egység:
Zártsága és védettsége felhívja magára a figyelmet. Kitüntetett a Kárpátoknak az anyaölszerű, biztonságot nyújtó, óvó, védő szerepe. Minden itt élő ember számára menedéket nyújt. A Kárpátok ölelése évszázadokon keresztül védettséget biztosított egy kívülről jövő esetleges támadás ellen. Az ellenségnek nincs lehetősége könnyűszerrel lerohanni az országot.
Történészek által elismerten olyan stabil, állandó országhatár, mely a Föld más országaira nem jellemző. Trianon szakította meg ezt az állandóságot.
Éghajlati, növényzeti, állatvilágbeli területek határain fekszik. A tejességet megidézve mind a 4 évszak gyönyörűségeinek részesei lehetünk. Itt mindenből megvan az élet továbbviteléhez szükséges minimum, a mag. A megélhetéshez minden energiaforrás és nyersanyag rendelkezésre áll. A földi egység jelképeként megtalálható minden tájforma, az ásványok és kőzetek széles skálája, minden gyógyvíz és gyógynövény, ami a világ más részein csak külön-külön, részletekben, hiányosan fordul elő. Természeti kincsekben, nyersanyagokban, erdőkben, vizekben, nemes és drága kövekben gazdag, a növényvilág széles skálájával rendelkezik és bővelkedik.

Trianon előtt:
A Kárpátok erdőségei, bányái ellátták a mélyebben fekvő területeken élő lakosságot a szükséges famennyiséggel, ásványokkal, sóval. Cserébe az alacsonyabban fekvő területek a hegyvidéknek gabonát és élő jószágot szolgáltattak. Erdély sóbányái Európa szükségleteinek 75%-át kielégítették. Az országon belül a megélhetéshez szükséges teljes ellátás megoldott volt. A gazdaság önállóan és önellátóan tudott működni. Nem szorultunk a nyugat és a kelet gyengébb és silány minőségű termékeire.

A globalizáció eredményeként:
Ma az önellátás helyett a drága importra fecséreljük jövedelmünket. Ez szinte kizárólag a szemét behozatalát jelenti anyagi és szellemi síkon egyaránt. A behozott termékek többsége értéktelen, olcsó bóvli. Az éltető ételek helyett génkezelt, betegségeket okozó, vegyszerezett, romlott hulladékot szállítanak. Nem beszélve az illegálisan, tonnaszám bekerülő egyéb hulladékokról és az erkölcsöt, az emberséget, a nemzetiséget porig romboló, liberálisnak kikiáltott téveszmékről. Szintén ez jellemző a járványokra, fertőzésekre is, melyek soha nem a Kárpát-medencéből indultak ki. Ide minden időben kívülről kerültek be a fertőző, járványos betegségek. Lásd pl. az 1347-es európai pestis járványt, mely több millió áldozatot követelt. Magyar földön egyetlen megbetegedést sem regisztráltak.

Geológiai, vízrajzi egység:
A Kárpát-medencében a Földön az összetételében ismert összes gyógyvíz itt egy helyen, együtt, nagy mennyiségben megtalálható. Gyógyvizeink gyógyító hatása világszerte ismert és elismert. Többek között ez is jelzi a magyarság gyógyítási feladatát.
Hő vizeink nagy mennyisége kivételes lehetőséget teremt a hőenergia hasznosítására. A privatizálás eredményeként forrásvizeink külföldi tulajdonban vannak. Egyetlen gondolat eredményeként elzárhatják előlünk saját ivóvízkészletünk összes vízcsapját.
Folyóink egységesen a medence belseje felé folynak, édesvíz készletük hatalmas. Európában hazánk rendelkezik a legnagyobb földalatti tiszta ivóvíz készlettel. Édesvíz készletünk becslések szerint 200 millió ember ellátására alkalmas.
Ny-Európában az elmúlt években több olyan nyár volt, mikor a fejlettnek mondott országoknak heteken keresztül problémát jelentett az ivóvíz ellátás. Az elmúlt években a nyugaton hiányzó esővíz (2007-et megelőzően) a Kárpát-medencében hullott le. Közvetlen negatív hatásként az áradások sok települést pusztítottak, vagy problémát okoztak különösen Erdélyben, a Mátrában. A belvíz szinte az egész ország területét elborította. Hosszú távon viszont előny, hogy a nagy mennyiségű tiszta esővíz megtisztította, kimosta a földekből a korábbi években felhalmozódott műtrágyát és nem utolsó sorban, feltöltötte a medence földalatti vízkészleteit, így számunkra hosszú időre biztosított a vízellátás.


Közel-Kelet:
Ha a térképen keletre nézünk, a vízhiány nagy probléma. Országaiknak nagy az olajkészletük, tiszta ivóvizük elegendő mennyiségben azonban nincs. Kőolajjal lehet fűteni és hatalmas vagyonokra szert tenni, de ivóvíz hiányában az élet csak néhány napig lehetséges. Ezekben az országokban a vízkészlet nagyon szűkös és szennyezett, a hiányt csak tetemes plusz költség árán tudják pótolni. A víz ára az aranyéval vetekszik. Egyes országokban a vízkorlátozás miatt hetente csak egyszer lehet megnyitni a vízcsapot és még így is csak vékony sugárban csordogál a tiszta víz.

A felmelegedés:
Hatására a Földön az elsivatagosodás felgyorsult, a jelenlegi vízkészletek sok helyen kiszáradnak. Vannak olyan területek, ahol néhány év alatt több méterrel csökkent a földalatti készlet szintje. Felszínre hozása egyre nagyobb problémát jelent.
A Föld édesvíz készlete a folyamatos szennyeződés miatt is radikálisan lecsökkent. Az ENSZ becslései szerint az ipari termelés növekedését és a népesség számának emelkedését figyelembe véve a személyenkénti vízfogyasztás 20 évente megduplázódik. 20 év múlva a Közel-Kelet országaiban fele annyi ivóvíz lesz, mint ma. 2050-re a becslések szerint 60 országban 7 milliárdan nélkülöznek majd vizet. A Föld területén megjelenő vízhiány globális népvándorlásokhoz vezethet a jó, vagy jobb adottságokkal rendelkező területek felé. Százmilliók célállomása a “fejlett” világ lesz. A Földön ma 2 milliárd ember él vízhiányos helyeken.
A közeljövőben, sőt már ma is, nem az olaj és a gázkészletek kimerülése, hanem az ivóvíz hiánya okozza majd a legnagyobb problémát. Az olaj és a gáz pótlására új energiaforrások már jelenleg is léteznek. A most használatos energiahordozók lecserélése már évek óta megoldható lenne, de az új energiaforrásokra épülő találmányokat üzleti okokból nem hozzák nyilvánosságra.

Globalizáció:
Eredményeként a felmelegedés közvetlenül hat a jéghegyek, a két sarkkör hótömegének olvadására. Az elmúlt 10 évben 20%-al csökkent a nyári jégtakaró. Naponta több, mint egy Magyarország területnyi hótakaró, ill. jég olvad meg. Az óceánok vízszintje az elkövetkező évtizedekben, sőt években, várhatóan a vártnál és a médiákban nyilvánosságra hozott értéknél gyorsabban fog emelkedni. Amennyiben a természeti erőforrások felhasználása, elégetése a jelenlegi szinten folytatódik, ill. növekszik, abban az esetben már 10-20 éven belül olyan környezeti katasztrófák bekövetkezése várható, melyre ma a földi lakosság túlnyomó többsége még csak nem is gondol. A média által 2007 nyarán először került nyilvánosságra az, hogy a jelenlegi felhasználást és pazarlást folytatva 10 év múlva a felmelegedési folyamat már szinte visszafordíthatatlan. Figyeljünk föl arra, hogy rövid időn belül, 2007 novemberében már arról szólnak a közvetítések, hogy ha már most abbahagynánk a járművek használatát és emellett egyéb intézkedések is megtörténnének, a felmelegedési folyamat már ebben az esetben sem lenne megállítható! A víz emelkedésének másik oka lehet a közeljövőben a Föld esetleges pólusváltása, melynek egyik következménye szintén a jelenlegi jéghegyek olvadása lehet.

Nem kell különösebb számolás ahhoz, hogy 10 év múlva mennyi idősen leszünk kénytelenek szembenézni a tényekkel:
A szárazföldön vízhiány van, miközben a tengerszint rohamosan emelkedik. A tengerparton élő népek lakóhelye sok helyen tengerszint alatt található, vagy minimálisan felette. Túlnyomóan ez jellemző egész Nyugat-Európára. Ezekről a területekről elinduló népvándorlás lehetséges célállomása a Kárpát-medence. Nézz a térképre! Egy
emelkedő vízszintet sem észak, sem kelet, sem dél, sem nyugat Európában a Kárpátok óvó és védő ölelésén kívül nem tud feltartóztatni semmilyen természeti képződmény.
Az elhallgatott tudományos becslések szerint mára a Földön a természetes rendszerek kb. 70-80%-a már elpusztult! A maradék kb. 30% működteti a Földet.

Termőföld:
A világ tájain a termőföldek erősen lecsökkentek a benépesítések, a városok, az autópálya építkezések következtében. A Kárpát-medence területe a kiválónak minősített termőföld viszonylatában is kivételesnek mondható. A bolygón az összes megművelhető területet figyelembe véve, arányaiban itt található a legjobb minőségűnek értékelt termőföldek jelentős része. Következésképpen a Föld más területein szétszórva, csak minimálisan fordul elő olyan kiváló minőségű termőföld, mint itt nálunk, egy helyen minőségében és mennyiségében is egyaránt. Az ENSZ Élelmezésügyi Szervezetének nyilatkozata szerint a Földön a termőföldek összességének 3%-a minősíthető kiválónak, vagy jónak. Ez a 3% magában foglalja a magyar termőföldek felét. Ezt a kivételes adottságot használták ki őseink és váltunk ezáltal mezőgazdasági országgá. Az elmúlt évszázadokban többször láttuk el Európát (a jelenlegi EU-t) élelemmel akkor, mikor ott az általunk megtermelt növény és szarvasmarha állomány hiányában éhínség lépett volna föl. Ma a szándékosan tönkretett mezőgazdaság miatt az éltető élelmiszerek helyett a külföldi silány minőségű árukat preferálják. Ide kerül be a nyugat iszonyatos mennyiségű romlott, élelmiszernek nem nevezhető génmanipulált, nem fogyasztható terméke.

A magyar termelők drasztikus megszorítása miatt az éves termelés rohamosan csökken, ami újabb külföldi behozatalt jelent. A jó minőségű és egészséges magyar gabonát, gyümölcsöt és zöldségeket külföldre, idegenek számára magasabb árért, a gazdák megélhetőségük biztosításáért eladják. Így a magyar lakosság és a magyar gyermekek számára marad a külföldi mérgekkel átitatott szemét.

Számunkra ma természetes, hogy ha a Kárpát-medencében eldobunk egy magot, az itt magától kikel és szinte bármerre járunk, folyóvizet, vagy iható friss forrásvizet szinte mindenfelé találunk. A gabonatermesztéshez és az állattartáshoz is elegendő és kiváló minőségű földterület áll a rendelkezésünkre. Az őshonos és erős, ellenálló tönkölybúza génbankként szolgál a világnak az egyéb, gyenge minőségű gabonák helyett. Elhagyva a Kárpátok vonulatát, a Föld más tájain ez közel sem ilyen nyilvánvaló és nincs is így. A legtöbb helyen nagy erőfeszítéseket tesznek azért, hogy a megélhetéshez szükséges gabona megteremjen és az ivóvíz rendelkezésre álljon.


A Kárpát-medencében nem csak a termőföldek adnak kiváló és bőséges termést. Illetve adnának, ha a kormány a jelenlegi politikával nem fejlesztené azt vissza.
Édesvizeink halállománya:
Jellemző, hogy a korábbi évszázadokban például a Tiszát csak úgy említették, hogy vizében 2/3 rész a hal, 1/3 rész a víz.
Az őshonos szürke marha és a mangalica húsa, az egyéb magyar háztáji állatok bőséges élelmet nyújtottak-nyújtanának a teljes lakosság számára. A szürke marha és a mangalica génbankja biztosítja ma a külföld számára a gyenge külföldi tenyészetekkel szemben az életerős állományt.
A magyar háztáji gazdálkodás, a rideg állattartás erőssé és védetté tette állatainkat. Népünk ennek a termelési módnak és az önellátásnak köszönhette, hogy a középkorban és a további évszázadokban elkerülte az éhínség, mely nyugaton sokszor pusztított.

Jelenleg a madárinfluenza (mesterségesen létrehozott) vírusa alkalmas arra, hogy az állatok indokolatlan lemészárlásával a gazdákat csődbe juttassák, akik ezek után kénytelenek a fennmaradás érdekében az addig állattartást biztosító földjeiktől megválni.

Ma a városi lakosságot vészjóslóan fenyegeti egy esetleges gazdasági válság esetén az éhínség. Az országban a vidéki gazdálkodást, a termelő gazdaságokat felszámolták. A gazdákat különböző fondorlattal kényszerítik földjeik eladására, idegen kezekre juttatásra. A megélhetést biztosító élelmiszertermelést és az ipart leépítették.

Jellemzően az idegen kézben lévő bankok, bankárok, kereskedők, plázák, bevásárló központok és egyéb pénzintézetek zsebeit tömi a lakosság, nem gondolva arra, hogy ezzel elősegíti a megtermelt jövedelem drasztikus kiáramlását az országból.

A Habsburg uralom idején a magyar lakosság összefogott és így kizárólag magyar származású és eredetű termékeket vásároltak. Ma szintén ez lehet fennmaradásunkhoz az egyik megoldás.
A másik az idegen kézben lévő pénzintézetek uzsorakamat elleni összefogásnak kell lennie. Amíg a lakosság uzsorakamatra vesz föl hitelt és vásárol pl. Karácsonyra meggondolatlanul, addig a jelenlegi uralkodói elitet betonozza be jelenlegi székeikbe. Nem kellene hitelt felvenni egy olyan időszakban, mikor a lakosság szándékos eladósítása a cél. Az ország kifosztása után ma a magántulajdon elvételét tűzték ki célul. Ezt könnyűszerrel megtehetik a munkahelyek elvesztése után a jelzálogosítások miatt. Fentiek mellett a hitelek visszafizetésének tömeges megtagadása jelentene előrelépést. Nem arról van szó, hogy fizetés nélkül jusson valaki lakáshoz. A helyzet az, hogy a felső elit valódi munka nélkül, a népesség kizsákmányolásával, őrületes összegű uzsorakamatok milliárdjai által jut ingyen, munka nélküli jövedelemhez.

Kárpát-medence vízrendszerei és termőföldjei:
A világ más, egyéb tájaihoz viszonyítva egyedülállóan képesek a megtisztulásra, a megújulásra. Lásd a Tisza ciánszennyezését. A csodával határos módon a vízből a méreg különösebb átfogó tisztítás nélkül 1-1,5 év alatt eltűnt! Mára a halállomány újra bőséges. Sem a hazai, sem a külföldi kutató tudós csoportok nem tudnak a jelenségre elfogadható magyarázattal szolgálni. A Kárpát-medencében folyóink szabályozásával, az árterek lecsapolásával elindult az elsivatagosodás. Ez a helytelen bánásmód figyelmeztet a gyors váltásra, a mielőbbi intézkedések megtételére.

Magyarázat az elsivatagosodásra:
A medencében lehulló csapadéknak a múltban elég ideje volt a párolgásra. Folyóink széles medre, az elterülő és kanyargó víztömeg párolgása során a nedvesség még itt, a medencében visszahullt, vagy a Kárpátok vonulatának ütközve az erdőségeket öntözte megfelelő mennyiségű tiszta vízzel. A lecsapolások, az árterek megszüntetésével, a folyók szabályozásával, a gátak építésével és megemelésével a víz átrohan a Kárpát-medencén és nincs ideje a párolgásra, így a természetes folyamat felgyorsul, melynek eredménye a kevesebb mennyiségű természetes csapadék visszahullása.
Gondoljunk gyerekkorunkra, a Mezopotámiai gazdálkodásról tanultakra. Az ottani ártéri gazdálkodás bőséges termést biztosított. Így volt ez a Duna-Tisza folyamközének területén is, hiszen Mezopotámia folyamközt jelent. És ez a folyamköz, azaz Mezopotámia és annak összes gazdagsága megegyezik a két nagy folyónk által közrefogott területtel. Akkor hol is van-volt Mezopotámia?

A helyzetet súlyosbítja a Kárpátokban egyre növekvő fakitermelés. Esőzések után a vizet nem fogja meg az erdők, a fák gyökérzete. A víz lezúdul, az Alföldön ezáltal hatalmas áradásokat, belvizet okozva. És mindezt a globalizáció fenntartása érdekében tudatosan irányítják és teszik a földi kisebbségben lévő irányító réteg kedvéért. Állítsuk szembe ezt azzal, hogy néhány milliárdos miatt milliárdok éheznek és szenvednek. A Föld ennek a maréknyi kisebbségnek a hatalmon maradása érdekében van kitéve a tudatos pusztításnak, veszélyeztetve ezzel mindannyiunk életét, létét és jövőjét.

Génkezelt élelmiszerek:
Fontos a behozatal és termesztés teljes tilalma. Azokon a területeken, ahol géntechnológiát alkalmaznak, a föld eredeti állapotát nehezebb visszaállítani (10 év), mintha egy lebetonozott területet kellene újra termővé tenni. Ezek a termékek hosszú távon fogyasztva, generációkon keresztül károsítják az egészséget, befolyásolják a hormon rendszert, az idegrendszert és a nemzőképességet. Az új generációk, azaz fiaink, unokáink nagy valószínűséggel torz képleteket hordoznak majd születésükkor. Ezt egyetlen szülő sem akarhatja!

Ténylegesen rajtunk múlik a folytatás! Komolyan kellene végre venni a tényadatokat és tenni valamit a fennmaradásért. Nem elegendő az eddigi rossz magyar szokás szerint legyinteni és mindent elintézni azzal, hogy ugyan, én egymagam mit tegyek, úgy sincs eredménye. Ennek az időnek vége kell, hogy legyen. A magyarság egyik feladata a példamutatás. Most elsődlegesen egymásnak kell jó példával szolgálnunk. Megjegyzendő, hogy múltunkhoz hasonlóan, hosszabb távon a jövőben ez más népek számára is feladatunk!

Hagyományaink és szokásaink:
Egyértelműen jelzik a Kárpát-medence történelmi, kulturális, művészeti, népességi egybetartozását. Mára bizonyítottá vált, hogy területét uralkodóan mindig is magyar génekkel rendelkező emberek lakták. Hazug az állítás, mely szerint őseink a ma tanított honfoglalás idején érkeztek volna ide.


Honfoglalás:
Ezt a szót a nyelvújításkor Kazinczy maga is szabadkőművesként, az ő megbízásuk alapján találta ki. A fellelhető korabeli iratok alapján őseink soha nem használták ezt a szót. Mindig hazatérésről, vagy visszatérésről beszéltek.
Az Egyesült Államokban megjelenő tudományos Science folyóirat 2000. novemberben ismertette a genetikai szakterület nemzetközi élvonalának 17 elismert képviselőjének kutatási eredményét. A vizsgálat kiterjedt az USA-tól Ukrajnáig az európai népek származásának és betelepedési idejének felderítésére. Megállapításuk szerint a magyar fajra jellemző EU19 gén 35-40.000 éve jelen van a Kárpát-medencében. Ez a gén a magyarokban 60%, míg a nyugat-európai népekben legfeljebb alacsony gyakorisággal fordul elő. Ez az időtartam megfelel a Homo sapiens első európai betelepedése óta eltelt időnek, melynek kezdetén a neandervölgyi ember által benépesült Európa. A magyar a legrégebbi európai génjelző.

A magyarság eredettudata a vízözön korszakáig vezet vissza. A víz okozta pusztulás után újjászülető élet és emberi kultúra forrásának hordozója, közvetítője. Az özönvíz után az elsüllyedt földrész, Atlantisz ősi tudását hoztuk magunkkal a Kárpát-medencébe. Ezért történhetett meg, hogy az özönvíz után az eredendő tudás a víz által el nem borított területről, a Kárpát-medencéből terjedt el a Föld többi tájára.

Xenofon írja: Európában az özönvíz óta szkíták uralkodnak.
Josefus Flavius zsidó krónikás ie. 37-ben írta: Magóg és Gomer népei már a vízözön után itt voltak olyan területen, ahol előtte még senki nem járt. Területük Spanyol-ország déli tájaitól a Don folyóig terjedt. Magóg a róla elnevezett magarokat alapította, a görögök őket szkítáknak nevezik.
Azaz szűzfoglalással, a Vízözön után érkeztünk a Kárpát-medencébe és nem más népektől sajátítottuk ki 1000 évvel ezelőtt a területet! Ez alapján történelmünk sem csupán az elmúlt 1000 évből áll!
Árpád vezetésével a hazajövetel jelentősebb ütközetek nélkül történt, hiszen itt a visszatéréskor magyarul beszélő rokonokat találtak.
A Tarih-i Üngürüsz szerint, amikor Hunor (azaz Árpád népe) Pannónia tartományba érkezett, látta, hogy az ottani népek az ő nyelvükön beszéltek.
Anonymus megemlíti a székelyeket, akik Árpád elé mentek és csatlakoztak is hozzá.
Anonymus és Kézai Simon visszaköltözésnek, Thuróczy János visszatérésnek, Székely István és Heltai Gáspár második bejövetelnek, a Képes Krónika, Ranzano és Bonfini nagy visszaköltözésről ír.
A magyarok egy szétesett Európába érkeztek vissza. A Kárpát-medencében őseink ezek után olyan szilárd jogállamot hoztak létre, mely 1000 éven át a Szent Korona alá tartozó népek között viszonylagos békét és jogokkal biztosított együttélést teremtett.

J.J. Modi indiai professzor szavai:
“Áldottak legyetek magyarok, Attila népének egyetlen örökösei! Félszázados tanulmányaim meggyőztek róla, hogy a hunok feltétlenül a magyarok ősei voltak- s így a mai magyarság az ősi szkíta népek egyedüli leszármazottja Európában, mely magyarságnak a történelme a ma élő összes nemzetek legősibb történelme. Kutatásaim alapján a hunokat olyan nemzetnek ismertem meg, amelynek dicsősége a mai szomorú világot is beragyogja. Attila a világtörténelem egyik legnagyobb hőse, aki mint igaz hős, lovagias és nagylelkű volt.”

Makó:
Itt található Európa (kivéve Oroszország területét) legnagyobb, hivatalosan bejelentett földgázmezője, melyet a beleegyezésünk nélkül, titokban a kanadaiaknak privatizáltak.
A hivatalos becslés szerint a makói földgázmező 600 milliárd euró-t ér! Néhány % (12 %) bevételért odaadta a kormány a lehetőségét annak, hogy: a készletből az ország államadósságát könnyedén törleszthessük és a jólét néhány év alatt elérje az ausztriai színvonalat. Ha nem idegen hatalmak érdekeit szolgálná a jelenlegi kormány, akkor nem lenne szükség semmilyen megszorító intézkedésre és akár 100 évig is könnyedén élvezhetnénk ennek a kincsnek a javait. Végre jólétben élhetnénk. Minden magyar számára biztosított lenne a megélhetés.

2007-ben bejelentették, hogy megtalálták a Makóhoz hasonló, sőt nagyobb hozamú gázmezőt, melyet szintén Kanadaiak termelnek majd ki. Az ország egyéb helyein található (legalább 3-4) hasonló nagyságú földgázmezőkről még mindig hallgatnak!

Erdély:
A Kárpátok vonulatában rekord mennyiségű az un. aromás kőolaj, melyből gyógyszer is előállítható. Erről a kincsről sem számoltak még be, elhallgatják. A Duna delta torkolatában a közelmúltban nagy mennyiségű olaj és földgáz készletre derült fény.

Börzsöny:
Itt található a Föld egyik legnagyobb és legjobb minőségű, ma is működő arany bányája, melyet 1992-ben szintén a kanadaiaknak privatizáltak. Ki adta oda vagyonunkat, kincsünket?! Kitől kértek erre engedélyt?!

Mátraderecske
mellett a Lahócza hegy 250 millió tonna aranyércet rejt. A rendkívüli mennyiségű arany mellett itt, Recsken található Európa legnagyobb réztartalmú ércelőfordulása is melynek kitermelését a magas költségek miatt hagyták abba.



A magyar aranybányászat Erdélyt is beleértve évszázadokon keresztül a legjobb minőségű aranyat biztosította. Valóban aranyat ér. A középkorban értékmérőként használták. Európában a magyar királyság rendelkezett a legnagyobb jövedelemmel. Aranytermelésben a középkor idején Magyar-ország állt az első helyen. Az Árpád korban az arany föveny aranyként is előfordult, ami azt jelentette, hogy szinte bányászat nélkül, a felszínről lehetett kitermelni. Az itt található arany mennyisége a mai napig is meghatározó. A Habsburgok a XV. szd-ban rátették kezüket erre az aranykészletre, mely már abban az időben is a legnagyobb mennyiségű és a legjobb minőségű aranynak számított.
A világ ezüst termelésének 1/5-e hazánkból származott.

Könnyű volt így a Habsburgoknak meggazdagodni és ez által Ausztria gazdaságát fellendíteni, Magyarországot pedig leigázva, kifosztva, szabadságharcát vérbe fojtva nyomorban hagyni. Ezért ne akarjon ma senki olyan buzgón a nyugat gazdagságához felzárkózni! Meggazdagodásuk egyik alapja a tőlünk el-és kirabolt kincsek hatalmas készlete, továbbá a magyarság egyedülálló és kivételes tudásának kihasználása és annak kamatoztatása. És ez nem csak Ausztriára vonatkozik!
Lásd Atilla királyunk több szekér elrabolt avar kincsét, aranyát, melyeket ma úgy mutogatnak a nyugati múzeumokban, mintha az örök időktől az ő tulajdonukban lenne és az ő kultúrájukból származna.

De nézzünk szét keleten is! Az orosz területeken feltárt szkíta halomsírokból tömegesen kerültek elő a finom munkával, a korhoz képest a legnagyobb tudással megművelt arany tárgyak, szobrok, ékszerek. A tuvai halomsírból előkerült több ezer arany tárgyat a század legnagyobb régészeti feltárásának tartják. A halomsír (kurgán) 800m hosszú és 30-50m magas. A lelet együttes egyértelműen igazolja a szkíta származást és a korhoz viszonyított magas fokú és páratlan műveltséget. A leletek jelentéstartalma a magyar hagyományokat jellemzi: több ezer aranyból készült ló, csodaszarvas, Turul szobor került elő. A szobrok és ékszerek mindegyikét a finom, gondos, nemes kidolgozás, az élettel teli mozgékonyság jellemzi, ellentétben más népek korabeli leleteivel, melyek képtelenek az életerőt tárgyaikban ábrázolni.
A további ásatásokat a nagy mennyiségű kincs miatt fegyveresen őrzik. És ez szintén a mi örökségünk, melyről hallgatnak.

A Tuvai halomsírokról:
http://www.dobogommt.hu/dobogo/letoltes.php?dlid=alldownloadshun20050000000022


Irak:
Beszélhetünk továbbá az iraki bombázásokról, a Bagdadi Múzeum kifosztásáról. Sokan nem tudják, hogy a bombázásokkal őseink eddig fennmaradt kultúráját tették tönkre és tüntették el. A bombázások nem csak a föld színéről, hanem a sivatag homokja alatt is lerombolták a több ezer éves kultúrát.
Első hallásra teljesen értelmetlennek tűnt a sivatag homokjának bombázása. Nem véletlenül irányították a rakétákat mélyen a föld alá. A Bagdadi Múzeumból teljesen tudatosan, listával a kezükben vitték el és vitették el a lakossággal származásunk és ősi múltunk dicsőségét igazoló emlékeit. Az iraki háború egyik valós célja ez volt.
A magyarság egy része a jelenlegi Irakból származik Legközelebbi rokonaink a kurdok. Számos felkelés és a nagyhatalmak számos ígérete ellenére ma sem rendelkeznek önálló állammal. Az Iránhoz, Irakhoz és Törökországhoz tartozó területeken élő kurdok a legnagyobb nép a világon, melynek nincs hazája. A szabadságukért harcoló kurdokat a jelenlegi hatalom negatív ítélettel felkelőknek, lázadóknak nevezi.

Erdély:
Verespatakon az Unió 330.000 tonna arany és 1600 tonna ezüst kitermelését tervezi. 1 km mélyen masszív uránium érc bányászható, melyet szintén titok övez. Az itt található aranyat nem szükséges hónapokig folyóvízben szitán átszűrni ahhoz, hogy néhány grammhoz hozzájussanak. Ezt a bányát ugyancsak kanadaiak termelnék ki.
Feltehetjük a kérdést, milyen különleges képességekkel rendelkezik Kanada, hogy a Kárpát-medencében található földgázmezők és az aranybányák kitermelési joga pont az ő kezükbe került?

A program megsemmisít 5 hegyet, a középkori bányászat régészeti maradványait, 10 templomot, 12 temetőt, 98 gazdaságot, 900 lakóépületet és 2150 ember kényszerül lakóhelyét elhagyni. A bányászat évi 13000 tonna cián felhasználásával jár, miközben elpusztít számos növény-és állatfajt. A kitermelés során cián, arzén, kadmium, vas, higany, nikkel vegyületek keletkeznek, melyek tárolóból való kikerülése ökológiai katasztrófájával fenyegeti Makót, Szegedet, Aradot, Tordát, Zentát, stb.

A verespataki program (a pusztítás) terepasztala és a közel Jézus korabeli (1900 éves) aranybánya:


Nem véletlenül volt szükség az ország teljes és tudatos, előre kigondolt legyengítésére és szétszakítására Trianonnal. Az Uniónak Erdélyre (Romániára) elsősorban a magyar föld aranykészlete, olajtartaléka és az erdőségek miatt van szüksége.

Ma már nyilvánosan beszélnek arról, hogy minden valószínűség szerint az I. vh. kirobbantásának tényleges oka a Kárpát-medence feldarabolása és az akkor még “nagy” Magyarország legyengítése volt. Hosszú előkészületek után megtörtént a magyarság szétszakítása. Célul már akkor is a magyar föld megszerzését tűzték ki. Trianonnal az országot “keresztre feszítették” későbbi terveik megvalósításához.

Mecsek:
Nem véletlen az sem, hogy évek óta meg akarják kaparintani a Zengő és a Tubes védett területeit. A kijelölt helyszíneken feltűnően intenzív az energiasugárzás, az energia csomópontok érzékelhetősége. A radarállomás az itt sűrűsödő energiák megszerzésére és felhasználására lett megtervezve. Ennek világuralmi, hadiipari alkalmazására az USA technikailag a Haarp fegyverekkel képes. A telepítésre szánt radart olyan területen akarják elhelyezni, ahol díszesen faragott építőkövek maradványai találhatóak. Az itt található energiák működése alapján egy Stonehedge jellegű felépítményre lehet asszociálni. Szt. István idején itt gyógyító központ működött. Számtalan középkori legenda őrzi a múlt emlékeit. A Földön élő bánáti bazsarózsa 90%-a itt található. A populációt próbálták áttelepíteni, de a kísérlet kudarcba fulladt, más területen nem marad fenn. Az országban már két helyen helyeztek el ilyen lokátort.

Pilis-hegy:
A Pilisben szintén az egyik legjelentősebb szent helyünk, energetikai központunk. Tetején orosz katonai bázis volt, a hivatalos magyarázat szerint Budapest védelmére. Ma az üresen maradt földalatti bunkerben még mindig mérhető a nukleáris sugárzás. A telepítés kiválasztott helye és a környezetszennyezés itt sem a véletlennek köszönhető.

Tudásunk:
A Kárpát-medencében élő népcsoport tudását illetően is kivételes. A Kárpát-medence, ill. a történelmi Magyarország alakja félbevágott agy, mely jelképesen az itt lévő tudást jelzi és jelenti. A földi tudást figyelembe véve a legtehetségesebb emberek bizonyítottan azok, akik a magyarok génjeivel születnek. Genetikailag a világon először a magyarokon vizsgálták, hogy milyen adottságnak köszönhetően magaslanak ki tudásukkal, tehetségükkel más népek közül. Mindig innen kerültek és kerülnek ki ma is a legjobb képességű emberek.
Egész Európában és a bolygó szempontjából is egyedüli és kivételes helyzetben van a magyarság. Az itt található kedvező klíma és éghajlati viszonyok, az élethez szükséges ivóvíz, a termékeny talaj, a Kárpátok védettsége, az energiaforrások széles skálája (kőolaj, földgáz, geotermikus hőenergia), sehol, egyetlen országnak, egyetlen népcsoportnak sem adatott meg ilyen kivételes formában, összetételben és mennyiségben rajtunk kívül. Mondhatjuk, hogy világhatalom vagyunk az életet biztosító tiszta ivóvíz készletben, olajkészletben, földgázban, aranybányákban, drágakő bányákban (szintén titkolják, pl. smaragd, itt voltak a legértékesebb opál bányák egész Európában), gyógyvizekben.
Gyógynövényeink olyan széles skálával rendelkeznek, melyet egyetlen más ország sem mondhat a magáénak. Nincs olyan betegség, melyre ne lenne gyógyszer a Kárpát-medencében. Nemzeti Parkjaink száma és szépsége is rendkívüli.

Őseink pontosan tudták, hogy népünknek miért pont ezt a területet választották élő-és lakóhelyéül. A jelenleginél jobban kellene megbecsülnünk azt a Szent helyet, melyért őseink vére értünk hullt és melynek gazdagsága -születésünk okán- a számunkra ma természetes. Ha eddig még nem tetted meg, mostantól értékeld más szemmel azt a területet, melyet szülőföldedként tisztelhetsz!

1001562_583300495066133_795455583_n

Forrás: Facebook -Magyar Nyelv

2013. október 6., vasárnap

...amik a túlélésben segíthetnek...

Túlélési módszerek és kellékek

Simor István: Túlélés II. kötet: A Feltámadás


Már kezdetek óta keresem és figyelem azokat az információkat, amik a túlélésben segíthetnek azoknak, akiknek céljuk, hogy igenis túléljék azt, ami bármelyik pillanatban elindulhat és bekövetkezhet. 
Nehogy azt higgyétek, hogy mindenki túl akarja élni és tudatosan gondolkodik erről vagy racionálisan készül arra az esetre, ha egyik-percről a másikra beüt a baj ! Nincs így.

Pedig már a hírek is erről szólnak és az eddig homályban tapogatózók is láthatják: akármelyik nap elindulhat ez a forgatókönyv, amiről évek óta beszélünk itt. Tény: Elég néhány rakéta és kirobban egy világméretű válság vagy egy háború. 

A tömegek jelentős részét mindig az olyan személyek teszik ki, akik az "úgyse tudunk mit tenni" és "ha meg kell halni, hát akkor meghalunk" típusú hárító emberekből áll.
Azokat most nem is említem, akik valami megmentőben hisznek vagy arra várnak. Tőlük csak egy fokkal jobbak azok, aki azt hiszik, hogy az állam, mint olyan majd úgyis megment mindenkit.....


Nos, a történelemben még ez nem fordult elő, és most is ismételni fogja önmagát.
Ezért osztottam meg veletek korábban az argentin összeomlás idején készült tanácsokat. 
http://aranylo.blogspot.hu/2011/03/katasztrofa-fenntarthato-elet-eszkozok.html
Most viszont még annál is hasznosabb és kézzelfoghatóbb tanácsok következnek.

Tudom, hogy a hozzászólók egy része az "úgysem lesz itt semmi" és a "felesleges pánikkeltés" kategóriájába sorolja a felkészülésre figyelmeztető cikkeket. 

Mivel a közeljövőben bekövetkező események még a mi életünknek is részét képezik majd, ezért tartom fontosnak ezen információk megosztását.
3 dolgot biztosan tudok (elnézést az egoistának tűnő megnyilvánulásért, de nem mondhatok mást) : 
1. Az emberiség létszámának drasztikus redukálása be fog következni. A georgiai-tanúköveken lévő, az emberiség létszámát célként meghatározó 500 milliós szám a legfrissebb döntések értelmében 1 milliárd fő lett. Azaz 6 milliárd ember likvidálása a terv részét képezi a Földet irányító entitások számára. 

2. Az Új Világrend felállítása továbbra is az egyik legfontosabb irányelv a világot irányító erők körében. Változás ebben a célban nincs és a megvalósításban sem és amint látjuk is, akadály nélkül halad minden ebbe az irányba és a világ újrafelosztásának és a régi rendszer lerombolásának leszünk szemtanúi és elszenvedői. (tudom, hogy ezzel sokan vitatkoznak,meg nem érzik bizonyítottnak....stb...  Már nem kell sokáig várniuk (sajnos)... (SBG Buddha ◄ VilagHelyzete ►)
Ez az anyag, pontról pontra végigvisz egy szükséghelyzeten.

Megtudhatod, hogyan készítsd fel az otthonodat, a családodat, saját magadat egy extrém helyzetre, mely akár természeti katasztrófa, akár emberi támadások miatt kialakul. Abban is segít, hogy mit tegyél, ha el kell hagynod az otthonodat. Amikor menni kell és csomagolni, fontos, hogy tudd, mi legyen a hátizsákodban. Én megcsináltam helyetted a listát, te csak bővítsd ki az igényeid szerint. Ha kell, szívesen segítek összeállítani a tiedet... Írd le a véleményed, igényed...
Hátizsák tartalma:
Mit is vigyél magaddal, ha csak gyalog, vagy egy hátizsákkal indulhatsz el? Mielőtt kitérünk erre, beszéljünk a hátizsákról. Elmondom, milyen az igazi hátizsák. Nagy a főtere és van kettéosztási lehetősége. Kettéosztás esetén, a két rekesz önállóan nyitható. Sok mellék rekesze van, melyek leszedhetőek. Maga a zsák, csatokkal és/vagy cipzárral bővíthető kell legyen. Több kötözési lehetőség van rajta. Lehetőség szerint testalkathoz állítható, mind a váll, mind a gerinc és a derék területén. Vízálló. Aktív zsebei is vannak, (az öv és a váll részen is) telefonnak, iránytűnek, térképnek, papíroknak, pénznek. A színe nem feltűnő.
  • Tehát, van egy hátizsák
  • Ebben a legfontosabb egy kulacs tele vízzel.
  • Gyógyszereket csomagolj szükséglet szerint. (segédeszközök is, pl szemüveg)
  • Gyógyszer előrelátás szerint (antibiotikum, gyulladás, láz és fájdalom – Algopirin, vitaminok, allergia – kalcium, kötszer, varró, tapasztó, rögzítő) (steril tűk és fecskendők)
  • Élelmiszer (Tartós, dehidratált (gabona, gyümölcs, zöldség), konzerv, csokoládé, stb. Konzervhez, konzervnyitó.
  • Öltözet. A legfontosabb, a jó cipő. Mindent tudsz szerezni útközben, de egy jó cipő (bakancs!!!) télen és nyáron egyaránt fontos. Felejtsd el, hogy nyáron lazítasz. Tűzoltóként és katonaként is télen és nyáron is, ugyanazt a bakancsot hordjuk. Aztán esővédelem, hő-védelem, napvédelem, stb. A második helyre a nagyon jó nadrágot tennék. Zsebekkel, erős anyagból. Ehhez egy erős öv, Kell egy jó sapka. A test hőjének egyharmadát a fejen keresztül veszíti el az ember. Napszemüveg. Csak természetes anyagú alsóneműid legyenek, de abból legyen egy erős anyagú váltás (100% pamut, vagy természetes anyag!!!). Zokni, alsó, trikó… pulóver, ing, zsebekkel, ha lehet. Terepszínű, vagy barnás-zöld színű ruhák. A feltűnő színek sok gondolatot ébresztenek, melyekre könnyen ráfázhat az ember.
  • A szappan minden tisztálkodásnak az alapja. Ha van eceted és szódabikarbónád, citromsav, az nagy kincs. Szóval tisztálkodás. Fogkefe nélkülözhetetlen…
  • Tűzgyújtás. Gyufa, öngyújtó, profi tűzgyújtó szerszám.
  • Sátor, hálózsák, polifon.
  • Világító alkalmatosság. Zseblámpa, tartalékelemmel. Akkumulátorral, öntöltővel, töltővel. (Generátor, napelem) tartalékégő. A ledes fejlámpa erősen javasolt.
  • Kés. Jó, ha többfunkciós, vagy akár több is van belőle. Mind a védelem, mind a túlélés fő eszköze. Egy jó késsel túlélsz bármit, mondják a kiképzett katonák. Esetleg egy orvosi szike. Fenőkő.
  • Körömápolás (erre a kés is alkalmas, de jó, ha van erre a célra speciális felszerelés)
  • Evőeszközök, kanálgép, kés, fémpohár, csajka.
  • Férfiaknak borotva. Nőknek intimbetét. Sose felejtsd el, hogy "havibaj" esetén búcsút mondhatsz a kényelemnek és tartós megoldásról kell gondoskodnod.
  • Szike, sebvarró, tapasz, cső (gégéhez) esetleg egy ampulla adrenalin. Erős fájdalomcsillapító.
  • Kötszer, jód. Ahogy haladunk, egyre lényegtelenebb, de lényeges dolgok következnek.
  • Gázálarc, gázmaszk, mind aktívszenes, mind porvédő. Esetenként speciális.
  • Iránytű, térkép.
  • Termosz, (kulacs már van), vizeskanna.
  • Kendő, arcra, fejre, (télen és nyáron) kötni, kötözni.
  • Vászon darab, szűrni, kötni, tárolni.
  • Csúzli, íj, riasztó eszközök, tőr
  • Rádió, esetleg diktafon, lejátszó.
  • Akkumulátor (Jó, ha egyfélére specializálódsz, annak töltőjével, mert szükség esetére könnyű a csere és beszerzés. Az AAA-t javaslom)
  • Jegyzet, tol, boríték, bélyeg, név és címlista, aprópénz (telefonra, automatára, kitudja)
  • Spárga, drót, szigetelő szalag.
  • Törölköző, törlő, zsebkendő anyagból. (Nem papír, ebből ne is számíts utánpótlásra) Legyen egy kisebb törölköződ is, főleg nőknek, melyet egyéb mosdásra használsz fel.
  • Síp, éles-hangú.
  • Pléd, (pokróc), felfújható párna, hő-tükör fólia.
  • Esőkabát
  • Sátor, sátorlap.
  • Edények, főzés, melegítés, pohár. Talán a legjobb, ha van egy klasszikus fém csajkánk, amibe mindezt megtudjuk tenni.
  • Tű és cérna, szeg, biztosítótű, gombok, tépőzár.
  • Távcső.
  • Kis szótár.
  • Alkohol. Ez nagyon is fontos lehet, mind fertőtlenítés, mind kedélyjavító, mind cserealapnak is.
  • Egy erős öv.
  • Alap szerszámok, kombinált fogó, csavarhúzó, fűrész
  • Gyalogsági (összecsukható) kisásó
  • Kisbalta / fűrész
  • Kötél, karabiner.
  • Gázmelegítő, tartalék tartállyal
  • Nagyító
  • Műanyag zacskó és zsák (vízpára gyűjtésére is, nedvesség elleni védelemre)
  • Testre csatolható tárolók, zsebek és öv.
  • Terepszínű takaró, esővédő fólia, ponyva (Felfújható matrac).
  • Láthatósági-mellény, vagy öv.
  • Tea-filter, kávészemek, gyógynövények, aszalt gyümölcs
  • Higiéniai kendő, ez később egy darab flanel, frottír és egy kis víz.
Túlélési módszerek és kellékek

Ismeret, tudás, képességek:
Milyen ismeretek elsajátítása fontos, illetve milyen ismeretekkel rendelkező emberek kellenek egy csapaton belül? Környezetedről, lehetőségekről, élelmiszerről, fizikáról, kémiáról, szerkezetépítésről, önvédelemről, állattartásról, növénytermesztésről, stb.
  • Szervezési és koncepcióalkotási ismeretek talán a legfontosabbak
  • Élelmiszer-tartósítás, készítés, gyártás, gyűjtés, tárolás, termelés
  • Víz-tárolás, szállítás, kútásás, víztisztítás
  • Gyógyítási ismeretek. Diagnózis, gyógyszer, gyógynövény és anatómiai ismeretek. Elsősegély, sebkezelés, fertőtlenítés. Ápolás ismeretek.
  • Tisztálkodási, higiéniai alapismeretek. (Felmérések szerint még az orvosok sem tudják sok esetben) A kéz minden részének és a szájadékoknak (száj, szem, fül, orr, altesti nyílások) a tisztántartása, frissítése a legfontosabb.
  • Fa-megmunkálás, faragás, építés, termesztés, statikai és rögzítés technikai ismeretek
  • Kő-megmunkálás, faragás, építés
  • Fém-megmunkálás, hegesztés, kovácsolás
  • Szövet megmunkálás, készítés, varrás
  • Építészeti ismeretek (Statika, technológia)
  • Emberi hulladék hasznosítása, annak ismerete. (széklet, vizelet, szürkevíz, élelmiszer-maradékok, stb.)
  • Úszás, futás, kerékpározás.
  • Állattartás – kezelés, nevelés, takarmányozás, gyógyítás, leölés, feldolgozás
  • Növények ismerete, termesztése. Gyógyító és ehető vadnövények ismerete.
  • Rovarok ismerete, mind károkozók, mind élelmiszerforrások
  • Ön és vagyonvédelem – helyzetfelismerés, helyzetértékelés, védekezés. Tűzoltás ismeret, betörésvédelem, értékvédelem, életvédelem. Fegyver és eszközismeret. Ezek nem csak az emberre vonatkoznak, hanem állatok, növények védelmére és állatokkal, növényekkel szembeni védelemről is szól.
  • Katasztrófavédelem, tűzoltási ismeretek, járműbaleseti ismeretek, árvízvédelem.
  • Nyelvismeret
  • Isten és Biblia ismeret (Szerintem rendkívül fontos)
Tartalék: Étel, ital, víz, tisztálkodás, higiénia (testápolás, mosás, stb), fertőtlenítés (jód, tetrán, ecet, citromsav, alkohol, kötszer, antibiotikum, gyógynövények, fájdalomcsillapítók, lázcsillapítók, (Algoprin), vitaminok (C), varró eszközök, világító eszközök, jegyzetelő eszközök, elektromos áram tárolásra alkalmas eszközök, levelezés, takarók, fekvőhelyek, szúnyogháló, fűtőalkalmatosság, tűzifa, (fűrész, balta), főzéshez való eszközök (kés, kanál, edény, tűzhely, stb), rádió, petróleum, petróleum lámpa, üzemanyag, önvédelem, spárga és kötél. Sátor. Szállító eszközök, zsák, hátizsák, táska, termosz, tartály, erős bőröv, alapszerszámok (fogó-k, csavarhúzó, kalapács).
Megújuló források: élő állat, magvak, energiahasznosítók (napelem, szélkerék), termőföld, termelés, kereskedelem,
Kapcsolatok: családtagok, barátok, testvérek, munkatársak, szövetségesek.
Óvó-hely: Tanya, pince, bunker, lakás, ház, raktár, terménytároló, konténer.
Előre készülj fel! Készíts magadnak spórolási tervet… Ha van fizetésed, annak egy részét, a kézhezvételkor azonnal különítsd el, mintha nem is létezne. Ezt az összeget a későbbiekben szükséges felszerelésre, élelmiszerre fordíthatod.
Készíts válság és menekülési tervet.
Kezdj el kereskedni! Döntsd el, hogy mely dolgok szükségesek, melyek szükségtelenek, feleslegesek, vagy hanyagolhatók. Ezeket tedd pénzzé, vagy cseréld el.
Alakíts ki raktárat! Ez elsőként egy doboz is lehet. Legyen benne élelmiszer, zseblámpa, stb. Később csatlakozhat hozzá egy jópofa hátizsák. Érdemes „A” és „B” helyet is kialakítani… Ha van összefogás, akkor a „B” feleslegessé válhat. 
Óvóhely kialakítása
Óvó-hely lehet lakás, sátor, pince, ház, tanya, lakókocsi, és a profiknak földalatti bunker. Az alapellátottság és maga a védelem a cél. Amennyiben az otthonod a bunkered azt kell megfelelő módon kialakítani, vagy, szövetséget kötni valakivel, akinek rendelkezésre áll, egy számodra biztonságot adó létesítmény.
Tartalékok: Étel, ital, víz, tisztálkodás, higiénia (testápolás, mosás, stb), fertőtlenítés (jód, tetrán, ecet, citromsav, alkohol, kötszer, antibiotikum, gyógynövények, fájdalomcsillapítók, lázcsillapítók, (Algoprin), vitaminok (C), varró eszközök, világító eszközök, jegyzetelő eszközök, elektromos áram tárolásra alkalmas eszközök, levelezés, takarók, fekvőhelyek, szúnyogháló, fűtőalkalmatosság, tűzifa, (fűrész, balta), főzéshez való eszközök (kés, kanál, edény, tűzhely, stb), rádió, petróleum, petróleum lámpa, üzemanyag, önvédelem, csúzli, spárga és kötél. Sátor. Szállító eszközök, zsák, hátizsák, táska, termosz, tartály, erős bőröv, alapszerszámok (fogó-k, csavarhúzó, kalapács). stb.
Vízellátás: Kút, ciszterna, patak, tó, víztisztító, (esővíz) víztároló. Szűrők, fertőtlenítő szerek.
Tartalékok: Élelmiszer, víz, meleg ruházat, bakancs, tüzelő (fa, szén), túlélő-felszerelés, gyógyszerek, stb.
Patika: Láz, fájdalom, gyulladás, fertőzés, csípés, vágás, égés, vitaminhiány, depresszió,
Élelmiszerek: Alapvetően a liszt cukor és konzervek jut a legtöbb embernek az eszébe. Ezt követik a befőttek, az alkohol és a dohány árú. Utóbbi csereeszköznek kiváló. A rizs, búza, köles, és a tarhonya jól elzárva (pl. PET-palack) korlátlan ideig eltartható, energia tartalma magas (4 kalória/g). A szárazbab, sárgaborsó, lencse, jól elzárva korlátlan ideig tárolhatók. Nagy előnyük, hogy növényi fehérjéket tartalmaznak. Sűrített tej, étolaj, sertészsír – levegőtől elzárva, hűvös helyen tartva korlátlan ideig tárolhatók, energia tartalom magas (9 kalória/g) A sertészsírban lesütve a húsfélék évekig elállnak.
Konzerv zöldségek és gyümölcsök, amíg a rozsda ki nem kezdi, korlátlan ideig tárolhatók, Konzerv húsok, halak, fehérje tartalmuk nagy, és a fehérje nélkülözhetetlen. Cukor, szárazon korlátlan ideig eltartható. A kiszárított, morzsolt kukorica, ha a rágcsálóktól (egér, patkány, pele) meg tudod óvni, és száraz helyen tárolod, életed végéig felhasználható. Zárható hordóban, egy szénsav-patront beleengedsz egy szifonból, vagy másként, és örökre tartósítottad. Ráadásul a kukorica olcsó és az emberi lét fenntartásához napi fél kiló elegendő (természetesen csak kalória szempontjából). Rendeződés után, ha marad belőle, állatok takarmányozására is felhasználható.
Ezen kívül: fűszerek, konyhasó, dehidrált élesztő, kávé, tea, gyufa, és gyertya vagy petróleumlámpa és petróleum. A listába szedett alapanyagokkal hosszú ideig fenntartható az emberi élet, ha van víz és energia. Ez utóbbi biztosítása egyénileg csak tűz lehet, ezért egy vaskályha vagy még jobb egy sparhelt beszerzése ajánlatos. A fenti lista a legfontosabb dolgokat adja meg. Ezeknek az anyagoknak a birtokában, ha a vészhelyzet beüt, senki sem találhatja magát reménytelen helyzetben.
Illemhely: Árnyékszék kialakítása, ami mind a tisztálkodás, fertőzések elkerülése és az újrahasznosítás miatt fontos. Valószínűleg törlő papír helyett is kell gondoskodni valami megoldásról. Sokan pl. PTE-palackot használnak, a végét szeggel kiszúrják és zuhanyként használják. A lemosás nem csak higiénikus, de a közvetítő anyag is eltűnik, ami a fertőzéseket tovább adja. (Ezt a muzulmánoktól tanultam, akik ugye sose használhatnak papírt)
Tisztálkodás: Egy nedves rongy, szivacs tökéletes. PET-palack zuhanyzó (szeggel kiszúrod a kupakját) víztakarékos. Ecet és szódabikarbóna mind hajra, fogra kiváló. A vizeket pedig növények locsolására használhatod. Ezért is jó egy lavór, vagy nagy vödör. Ha nincs, akkor egy fólia is megteszi, mélyedésbe ágyazva. A tisztálkodáshoz és frissítéshez, használhatsz növényeket is. Mentát, citromfüvet, csalánt, stb.
Termelés: Vetőmagok gyűjtése, termelése, állatok tartása, és hasznos dolgok gyártása, cserealapnak is és létfenntartás szempontjából is fontos.
Szerszámok, eszközök:
  • Főzés: edények (serpenyő, fazék, tepsi, bogrács), vödrök, fakanál, merítőkanál, kés, evőeszköz, pohár, konzervnyitó, dugóhúzó.
  • Víztárolás: vödrök, kannák, szűrők (vászon)
  • Étel és élelmiszertárolás: befőttes üvegek, palackok, dobozok, zsákok, stb.
  • Tisztálkodás: lavór, szappan, olló, borotva, fogkefe.
  • Famegmunkálás: Fejsze, balta, fűrész, gyalu, favéső, fúró.
  • Fűtés: Fejsze, balta, fűrész, ék, ponyva, kosár.
  • Kertészet: A lenti szerszámok, plusz metszőolló, locsolókanna, létra, spárga.
  • Földmegmunkálás: Ásó, kapa, lapát, gereblye, csákány, talicska.
  • Építés. Kalapács, fűrészek, fogók (csípő, kombinált és harapó), szorítók, mérőszalag, csavarhúzók, éles kés, villáskulcs, szekerce, csőfogó, gázlámpa, szeg és csavar.
  • Szennyvízkezelés
  • Szállítás: talicska, kordé, szánkó, hátizsák, kerékpár, síléc, kötél
  • Áramtermelés, lehetőleg generátorral, amit szél, víz hajt.
  • Ruházat, meleg holmi, gumicsizma, esőkabát, védőfelszerelés.
  • Vízvédelem, ponyva, fólia, lemezek
  • Tárolás, ládák (légmentesen záródóak is) vödrök, hordók, zsákok
  • Tűzoltás, vödrök, lapát, kapacs, homok
  • Árvízvédelem, padlók, fóliák zsák és homok, PET-szigetek
Védelem: Kutya, védelmi eszközök, hangjelző eszköz, önvédelmi eszközök. Kerítés, reteszelés. Tűzoltóként mondom, hogy gyakran saját magukat zárják be azok az emberek, akik túlbiztosítják magukat. Árvízvédelem, tűzvédelem, beázás-védelem, vihar-védelem.
Közösség: Szabályok és koncepció (terv) alkotása, ahhoz való ragaszkodás. Egy mindenkiért, mindenki egyért elv. Fontossági sorrend. Közös szótár – szabály-elv.
Kultúra, vallás: Biblia, könyvek, hangszerek
 A Helyzet !

Amikor a dolgok kialakulnak, lehet, hogy nem tudsz közlekedni. Lezárják az utakat, nincs benzin az autódban, és vásárlásra sincs már lehetőség. A tömegközlekedés csak minimálisan működik, ott pedig lakcímkártya felmutatásával, vagy egyéb azonosítás után utazhatsz. A pánik rettenetes mértéket ölt. Az embereken úrrá lesz a félelem és az agresszió.
  Ki fog segíteni? Ki figyel az igényeidre és a szükségleteidre? Ki figyel arra, hogy egyáltalán életben maradj? Csak te és a hozzád-tartozó emberek! A Kormány hozni fog egy csomó rendelkezést napokon belül. Javarészt csak akadályozni fognak. Nos, ezért is szükséges a rádió. A legfontosabb, hogy legyen egy CSELEKVÉSI TERVED, mely a barátaiddal, rokonaiddal egyeztetett dokumentum / folyamat. Ezt a kicsiknek is tanítsd meg! Gyakorold el velük!
  Szóval valahol ott rekedtél, most már kevés az esély és veszélyes is lehet a továbbjutás. Abban az esetben, ha nem a tervezett helyeden vagy, mégis azt tanácsolom, hogy késlekedés nélkül igyekezz eljutni oda… Ha minden sikerült a megfelelő időben, akkor a te, már az előkészített óvóhelyeden vagy. Lehet, hogy egyedül, lehet, hogy a családoddal, lehet, hogy barátaiddal, munkatársaiddal, vallásod, pártod tagjaival, vagy olyan partnereiddel, akikkel egy megállapodás köt össze. Mire lesz itt szükséged? Főként ismeretre, nyugalomra és józanságra.
  Fogadj meg egy jó tanácsot, azaz egyből kettőt. Ne menj olyan helyre, ahová nem köt előzetes megállapodás, vagy befektetett pénz, illetve munka, valamint jegyezd meg, hogy a megváltozott helyzet, megváltozott embereket produkál majd. A csendes és visszafogott háziasszony, maga lesz egy kommandós hősnő, a nagyszájú és bátornak tűnő, meg a mindenkinek terhet és veszélyt jelentő nyavalygó és áruló…
Bunkerszabályzat
 Milyenek az emberek általában? Többfélék. Ezért (is) van szükség a szabályokra, mert a túlélés záloga a szabályok betartása, az egység. Sokféle viselkedésű ember van, négyet emelnék ki, amit én neveztem el. Te melyikbe tartozol? Melyikbe szeretnél tartozni?
  1. Pánikba estünk: jaj, jaj, jaj: 3 jaj
  2. Egy mindenkiért, mindenki egyért: Egység
  3. Fogadjuk el ami jön / a sorsunkat: Végzet
  4. Erősebb kutya… : Kutyák
Most bármelyikbe is tartozol, simán átnevelheted magad egy másikba.
3 jaj – ugye ez elég nagy százalék, mivel az emberek pánikra (is) vannak nevelve, no nem véletlen. Nem volt ez mindig így.
Végzet – Hát ez egy másik, megint csak olyan tanítás, ami eredetileg nem képezte a kultúránkat, ám kiváló eszköz az embergyengítésre és a néppusztításra, így jó sokan megtanulták.
Kutyák – Nos kutyák mindig is voltak… Ők nem akarnak megváltozni… Náluk a változás az agresszív kutya és a sunyi kutya mód között zajlik…
Egység – Ez lenne a cél… Mindig is tudtuk, hogy egységben az erő… Ajánlhatnék hozzá oktató filmeket (Gladiátor, Rettenthetetlen, Robin H, vagy könyvet, méghozzá a saját Túlélés című könyvemet, vagy a világ legrégebbi könyvét…
A felkészülés része, a magunk és családunk segítése, egyéniségfejlesztés szinten is... Ne szégyelld a gyakorlást és ne is legyél rá lusta!
Szabályok
Fontossági sorrend, sorrendek meghatározása döntéshelyzeteknél: Emberi élet, életvédelem, egészségvédelem, élelmiszer, vízvédelem, vagyonvédelem, állatok védelme, pl. és stb…
Vezetés, főség elmélet - gyakorlat, parancsnokelmélet – Ahol nincs vezetés, elvész a nép… Szóval kell egy radikális parancsnok, aki döntéseket hoz, figyelembe véve a csapat érdekeit. Őt nem mindig fogod szeretni, de szükséges a túléléshez. Ha megválasztottad, akkor utána fogadd is el. Aki pedig parancsnok lettél, elsősorban a mások javát nézd, ne pedig a magadét…mert ez egy szolgálat, nem pedig kis királyság…
Szabálykövetés – Egy szabály szerint járjunk, mondja a Biblia, valamint aki sikeresen harcol, az szabály szerint harcol..
Remény-csomag. Hosszú távú és rövid távú tervek, remények, melyekről rendszeresen kell beszélni. Fontos az elmélkedés és az ima is. A szellemi frissesség miatt pedig az olvasás.
Építésnél, fejlesztésnél, alkotásnál cselekvési sorrend: Statika – Praktika – Esztétika. Ne ess pánikba, ha építened kell!!! Nem más ez, mint amit kisgyerekként csináltál az építő kockáiddal. A szeg arra való, hogy rögzítsen, a csavar pedig ugyanarra, de azt könnyen ki is nyithatod. No de térjünk vissza a fő témához.
  Nos, a fenti négy csoport, négy féle bunkerszabályzatot igényel, és innen is fogom folytatni a témát…
No de mi a helyzet, ha keverednek az emberek? Egy egységbe lévő csoportot bajba sodorhat bármelyik ember, aki másik csoportba tartozik… Nem véletlen tanítja azt a Biblia is (számomra az egyik kulcs túlélőkönyv), hogy jól válogasd meg, kikkel vagy közösségben. Ne hitegesd magad, hanem az elején döntsd el, hogy te milyen csoporthoz fogsz tartozni!
1. Amennyiben úgy érzed, hogy elérkezett a véged, végzeted, sorsod megpecsételődött és nem akarsz harcolni már, akkor légy tekintettel azokra, akik viszont igen. Nincs itt helye álszenteskedésnek és energiarablásnak. Legyünk korrektek önmagunkhoz és hozzunk egy világos döntést. Amennyiben mi nem akarunk túlélni, ne rántsunk magunkkal olyanokat, akik pedig túl akarnak élni! Szóval, ha ezt szeretnéd, hát nyugodj békében…
  Most is arra buzdítalak, hogy vizsgáld meg magadat, hogy ez tényleg te vagy-e, vagy valaki beléd plántálta, tanítás, filozófia, vallás által ezeket a gondolatokat… Még van időd változtatni, kérj segítséget bátran!
  Amennyiben fogadjuk el a sorsunk és ez a végzetünk csoportban találod magadat, akár túl is élheted, az ő pusztulásuk árán a helyzetet, de sokkal valószínűbb, hogy téged is magukkal rántanak.
2. 3 jaj. Pánikos vagy? Pesszimista? Neked is meg kell hoznod a döntésedet! Fejleszted-e a személyiségedet, vagy elhagyod magad? Ha elhagyod magad, ne számíts semmi jóra! Gyerekkoromba, ahol neveltek, belém neveltek egy mondást: Nincs lehetetlen, csak tehetetlen! Neked is a személyiség és jellemfejlődést ajánlom… Ne add fel! Ne hibáztass másokat! Te legyél az, aki segít, mint az aki segítségre szorul! Az önbizalmad (félretéve a sok hazugságot) a siker hátán épül. Sikereket pedig célkitűzéssel (célkitűzésekkel) és szorgalmas munkával lehet elérni!!! Megijedhetsz, de meg kell tanulni nem kimutatni, félhetsz, de meg kell őrizni a nyugalmadat! Nincs sikítás, nincs pánik kimutatás – Önuralom van!
  Pánikcsoportban szinte biztosan lehetetlen a túlélés. A pánik ugyanis ragadós… Ennél még magányos vándorként is jobb létezni.
3. Kutyák. Lehet sunyizni, lehet arra is készülni, hogy elveszed a másét. Falkába is lehet verődni, minden gonoszságot művelve. Ám minden csapatnak meg van az ellenfele, a védnöke pedig sose lesz a Jó Isten! Egyet viszont ne feledj! Az igazi győztesek, ha meghalnak is győztesek! A gonosz ember békéjét, saját szívállapota és lelke rohasztja meg! Logikus személyiségfejlesztéssel jó védnöke lehetsz egy egységcsapatnak. Ám ha ott is a sunyizást választod, előbb utóbb kitesznek a hóra… Ha az agresszív kutyák, vagy a sunyi kutyák csoportjában találod magad, az isteni ítéletig megalapozott lehet a megmentésed.
4. Egység – alapelveken nyugvó szeretet – közösség – harc – életigenlés – tartalékolás – tervezés – gyakorlás – mindenki egyért, egy mindenkiért… A túlélés igazi alapjai!
  Amennyiben egy olyan csoportot találsz, ahol az egység-tudat a vezérlő elv, a megmentésed megalapozott. 
Személyes felszerelések, csomagok kezelése:
Az előre megbeszélt helyen, korlátozott méretű és tartalmú csomagot helyezhetsz el. Ezzel egy időben, megkérhetsz egy központi embert, hogy a csomagodat tartsa karban, ahhoz a szükséges eszközöket, tartozékokat vásárolja meg, rendezze el.
Fontos egy egyeztetési terv. A csomagodat itt átveheted, amikor csak szükséged van rá. Tartalmát más nem vonhatja el, az csak a te tulajdonodat képezi, egészen életed végéig, vagy addig, amíg másként nem rendelkezel.
A csomag szintje, lehet profi vagy lehet alacsony minőségű, ám semmiképpen nem lehet használhatatlan, vagy problémát okozó. Így nem lehet tűz és robbanásveszélyes, vagy fertőző, illetve kellemetlen szagot árasztó. Tisztának, és stabilnak kell lennie. Engedélyhez kötött eszközök esetén, az engedély a csomagban kell legyen.
Egy felnőtt éves élelmi szerszükséglete 548 kg (1,5 kg/nap).
Hat felnőtt számára így évente 3288 kg élelmiszer szükséges. 
Hogyan védheted meg magadat, az egészségedet, bunkeredet, és a lakásodat?
Ha társadalmi összeomlásról, háborúról, lázongásról beszélünk, mindenképp tartanunk kell az erőszaktól. Mit jelent ez számunkra? Féljünk? 
Elsősorban nem ezt jelenti, hanem azt, hogy KÉSZÜLJÜNK!!!
Legyen kialakított védelmi mechanizmusunk… Egyet biztosan állíthatok. Nem az tesz sikeres túlélővé, ha sokat olvasol róla, vagy sok túlélő műsort néztél a televízióban, hanem az, ha gyakorlati ismereteket sajátítasz el róla. Aki sok kertészeti vagy állattartási, esetleg lakberendezési újságot, cikket olvasott, ettől még nem lesz kész kertész, állattartó, vagy építőmester. Mindezekhez gyakorlatra van szükséged.
  Az ilyen helyzetekben az embereken eluralkodik a pánik. Olyan dolgokat cselekszenek, amelyekre majd így emlékszel: - Sose gondoltam volna, hogy ezt teszik, vagy ezt teszem majd… Előkerülnek a fegyverek, a bandák tombolnak, de a magányos farkasokból se lesz hiány… Szabály: Ne bízz senkiben!!!
  Az emberi viselkedés és reakciók megváltoznak. A túlélő, csapat, falka – ösztönök uralkodnak el. Az agressziószint megnő, helyette, félelem, kontroll és fájdalom érzet hiánya lesz jellemző.
  A mai ember nincs se felkészülve, se hozzászokva az ilyen helyzetekhez. Alapvetően az előrelátás és a túlélési képesség nagyon alacsony. Ez még több pánikra ad okot, mert ezek az emberek, akik nem készültek (mint a tücsök, La Fontaine meséjében) megpróbálja elvenni attól a kevés hangyától a tartalékait. Persze, a hangya nem csak szorgos, hanem harcos nép is. A tücskök csapata pedig legyőzhető, a támadásuk kivédhető…
Az emberek többsége, rövid úton legyengül majd. Fertőző betegségek is tizedelik és gyengítik a csapatot. Erre készülni kell, mert a vírusok és a bacik nem válogatnak. Egy részüket képes kivédeni a szervezetünk, de a többségükkel szemben a legyengült szervezet, csak támogatással tud megbirkózni. Bizony, gyógyszereket is kell tartalékolnunk. Emellett higiéniai szabályokat is be kell tartani. Meg kell érteni, hogy mostantól az ételkészítés, az emberi ürülék, a tisztálkodás, (stb.) mind, mind másként fog zajlani. Emellett fontos továbbra is a tisztaság, tisztálkodás és a takarítás.
  Döntéseket kell hoznunk. Ezek segítenek talpon maradni. Akármilyen nehéz is a helyzet, ha szemünk láttára halnak is meg mások, kell hinni az életben. Nem szabad panaszkodni, vagy negatív gondolatokkal pusztítani magunk és mások kevéske energiáját.
  Fegyelmezetten kell viselkednünk és élnünk. A lakás, ház, bunker környezete nem mutathatja az ellenséges felderítőknek, hogy itt emberek élnek, vagy, hogy zsákmányt remélhetnek. Emiatt a kinti közlekedésünket is figyelem kell kísérje, de a benti tartózkodásunkat és tevékenységünket is. Ilyen a főzés, mely zaj és szagok nélkül kell történjen, aztán a széklet és vizeletürítés, valamint a világító eszközök használata. A beszerző körútjaink tekintetében is nagyon óvatosnak kell lennünk. Ez igaz mind a kommunikációnkra, mind a magunk megmutatására. Szóval óvatosság.
  Tisztaság tekintetében, sok megszokott dologról le kell mondanunk, de ettől még tisztálkodni kell ugye. Sok dolog függ attól, hogy hol élünk. Főleg most, amikor a fél ország csatornázva van. A mélyebben lakók, előbb vagy utóbb nagyon rosszul járnak… és ez csak a kezdet… Olyan ez, mint a 10 emeletesben tűz van a tizediken… Tűzoltóként mondom, a lent lakókat ebben az esetben nem csak a koszos víz fogja elárasztani… Ami aztán fertőzések és halálozás kialakulásához vezet majd… Gondold csak végig, hogy hová teszed a székletet, a vizeletet? Hogy fogod megmosni, megtisztítani magadat ürítés után? Ha nő vagy, mi lesz a nehéz napokban? Hogy fogsz mosni és szárítani? Miként tartod tisztán a hajad és a fogaidat?
  Vizet tárolhatsz vödörben, zárt tartályokban, de PET-palackokban is. Utóbbit legjobb a földbe ásva tartani. Így nem kap levegőt és fényt, és ennek következtében nem poshad majd meg. Legyen elegendő víz minden napra. Az élethez ennél semmi nem fontosabb…
  Ételkészítés tekintetében, sajnos le kell mondani a napi háromszori étkezésről, miként a rendszeres főt ételről is. Ha már nincs szolgáltatás, víz, gáz és villany, akkor másként kell melegítened, főznöd majd az élelmedet. Bizonyos ételeket ugyanis, nem ajánlatos főzés vagy hőkezelés nélkül megenni.
Amennyiben olyan helyről sikerült élelmet szerezned, ami fertőzött lehet, bátran áztasd bele ecetes, vagy hipós vízbe. Ha ez nem áll rendelkezésedre, akkor a vízben áztatással, majd hőkezeléssel is javíthatsz a helyzeten. Ha húsról van szó, ami már nincs jó állapotba, van egy ősi módszer, a tündializálás, ami segíthet. Kevesen ismerik, pedig a dögkútból kilopott állatok esetében is, de a régi görögöknél is ezt tették a kórokozóktól hemzsegő hússal… Mit is? Elásták 3-4 napra! Levegő hiányába pedig elpusztultak a kórokozók. Fontos, hogy megtanulj tartósítani, mert arra most nagy szükséged lesz. Mind a befőzés, aszalás, szárítás, mind a füstölés, pácolás ismereteit még most sajátítsd el.
  Tanuld meg az ehető növényeket, gombákat is. Ne félj a rovarok, csigák, giliszták, kutya és macska megevésétől sem. Ehető növények közül kiemelném a libatop magját, amit már őseink is fogyasztottak. Rendkívül magas a kalcium tartalma, és mindenütt megtalálható. Majd töltök fel róla képet. A csalán tele van c-vitaminnal. Leves és főzelék főzhető belőle. A lósóska szorulást okoz, de nyersen is rendkívül jó étek.
  A székletedet, ha csak nem akarsz puskaport előállítani a segítségével, el kell ásni. Magához az ürítéshez használj vödröt, ha nincs árnyékszéked. Ha végeztél, mindenképp mosd meg a szájadékodat. Egyrészt nem lesz papír, másrészt, ha lesz is, a vizes tisztítás hatékonyabb mint a törölgetés. Ne becsüld alá a testnyílásaidat. Ahogy a szádnak, vagy a szemednek szüksége van a tisztán tartásra, úgy a tested alsó fertályát is tisztán kell tartani.
  A vizelet több dologra is jó lehet. Ilyen a mosás például. Még a legmakacsabb foltokat is kiszedi. Emellett puhítja a bőrt és még a fogakat is fehéríti. Ne viszolyogj annyira…
  A betolakodók miatt, nem szivároghat ki az ablakon fény. Emiatt a legjobb, ha sötétedés után csendben meghúzzuk magunkat. Lefalazhatjuk az ablakokat, mert más nem tartja vissza tökéletesen a fényt, de a legjobb, ha egy helységet csinálunk meg olvasó, társalgó szobának és ezt tesszük fény-védetté.
  Ha mégis megtámadtak, akkor a következő egyszerű kérdéssort gondold át: Le tudod-e győzni a támadókat? Meg van az eszközöd, erőnléted, potenciád hozzá? Ha nem tudod legyőzni őket, akkor az a kérdés, hogy ha megkapják amit kérnek, akkor életben hagynak-e, vagy sem? Ha a támadók mindenképp meg akarnak ölni és nincs menekvés, azt tanácsolom, küzdj mint a puma!!! Abból baj már nem lehet, de mi van, ha mégis győzöl? Ha védekezni, támadni fogsz, akkor legyél határozott! Ne lássák rajtad, hogy ha félsz, vagy ha bizonytalan vagy. A mondandód legyen hangos és egyértelmű, a cselekedeteid pedig dinamikusak. Ha lősz, akkor lőj, ha ütsz, akkor üss, ha szúrsz, akkor szúrj!
  A fűtés, nem csak a meleg miatt, hanem a szárítás miatt is fontos. Egyúttal ehetsz egy meleg ételt is. Mit tegyél, ha nincs fűtő alkalmatosságod? A legegyszerűbb, ha csinálsz egyet. Gallyakból építesz egy kupolát, azt száraz füvekkel, gazzal kevert agyaggal összetapasztod, majd egy réteg tiszta agyagot húzol rá. A két réteg közé tapaszthatsz egy kavicsréteget, akkor jobban tartja majd a hőt. Ez megszárad, kiégeted és kész a kemencéd. Ne felejts el ajtót és kéményt csinálni rá, és nem hátrány, ha egy edény megáll a tetején. Ezt megteheted kövek, tégla, fémdobozok felhasználásával is. A falazó anyag a legjobb az agyag, de végső soron a sár és kavicsok is megteszi. Szóval ne ess kétségbe! Ha van egy fémvödröd, az felfordítva, kész kályha… Lehet rá ajtót és kéményt vágni és főzni is lehet rajta. Kímélheted a tetejét, és az oldalát tapasztással, vaslemezzel, cseréppel. Így tovább tart. . A legegyszerűbb főző és sütő eszköz, még mindig egy jókora folyami vagy vulkáni kő (vigyázz, valamelyik hűléskor szétrobban, előtte próbáld kis) melyet tűzbe felforrósítasz és kivéve süthetsz rajta kenyeret, főzhetsz egy teát, stb.
Ne felejtsd el barátaid, rokonaid és a fontos címeket, a környék telefonfülkéinek számát begyűjteni egy papírra!
Megújuló források: élő állat, magvak, energiahasznosítók (napelem, szélkerék), termőföld, termelés, kereskedelem,
Kapcsolatok: családtagok, barátok, testvérek, munkatársak, szövetségesek. Szolidaritás, egység, tolerancia, szabálykövetés, alkalmazkodás, ön-védelem.
Óvó-hely: Tanya, pince, bunker, lakás, ház, raktár, terménytároló, konténer.
Előre készülj fel! Legyen koncepciód! Készíts magadnak terveket. Menekülési, válság, túlélési, spórolási tervet… Ha van fizetésed, annak egy részét, a kézhezvételkor azonnal különítsd el, mintha nem is létezne. Ezt az összeget a későbbiekben szükséges felszerelésre, élelmiszerre fordíthatod.
Kezdj el kereskedni! Döntsd el, hogy mely dolgok szükségesek, melyek szükségtelenek, feleslegesek, vagy hanyagolhatók. Ezeket tedd pénzzé, vagy cseréld el.
Alakíts ki raktárat! Ez elsőként egy doboz is lehet. Legyen benne élelmiszer, zseblámpa, stb. Később csatlakozhat hozzá egy jópofa hátizsák, láda, hordó. Érdemes „A” és „B” helyet is kialakítani… Ha van összefogás, akkor a „B” feleslegessé válhat. 
Minden jog fenntartva! Az itt leírt anyag a Túlélés könyv második kötetének részlete. Terjeszteni, csak a forrásmegjelölésével lehet, de úgy nagyon is szükséges!
Nem kell a cikkbeli világra várni ahhoz, hogy igaz legyen:
Ahogy jelenleg a mindennapos élethez elengedhetetlenül szükséges az írni, olvasni és számolni tudás, úgy az eljövendő időkben a túléléshez, feltétlen szükségessé válik az (önvédelmi) harci képességek kialakítása, fejlesztése és gondozása. Mondhatni már most az alapműveltség részévé kell tenni.
Ehhez én leginkább a Systema orosz közelharcot ajánlom, ami a Spetsnaz kommandós kiképzés alapja is. Az országban több helyen van lehetőség tanulni, gyakorolni. Az alábbi dokumentumban megtalálhatók ezek elérhetőségei. A Systemáról bővebben: