http://aranylo.blogspot.com/

2013. július 31., szerda

A felkészülés egyenlő lenne a hit hiányával?

Forrás: Michael Snyder, The Economic Collapse

Vajon aki hisz a felkészülésben az nem bízik Istenben? Egy keresztény ne is foglalkozzon ezzel a témával? Tegnap valaki azzal vádolt meg, hogy a hit ellen dolgozom, mert arra bátorítok másokat, hogy készüljenek az érkező gazdasági összeomlásra.
Ez a személy úgy gondolja, hogy amennyiben van hitem, nem kell készülnöm az eljövendőkre, elég, ha bízom Isten ellátásában. Vajon igaza van? Tényleg a hit hiányát jelenti a felkészülés?
Oldalam rendszeres látogatói tudják, hogy keresztény vagyok. Ez nem titok. A hit nagyon sokat jelent számomra. A Biblia azt mondja, hogy „bízz az Úrban teljes szívből és ne támaszkodj a saját értelmedre”. Isten nélkül semmi reménységünk nem lenne. Én személy szerint már valószínűleg nem is élnék Isten nélkül.
A hit azonban még véletlenül sem jelenti azt, hogy az ember egyhelyben ül és várja, hogy Isten mindent elrendezzen helyette. A hit inkább azt jelenti, hogy az ember megtesz mindent, amit tud, Isten útmutatása szerint.
Ha nem kellene felkészülnünk arra, hogy ellássuk magunkat a nehéz időkben, ezzel az erővel ezt már most is elkezdhetnénk, és munka helyett várhatnánk, hogy Isten a mi segítségünk nélkül megadja mindennapi betevőnket. Minek dolgozzunk? Maradjunk otthon és Isten majd feltölti a bankszámlánkat.
Isten hihetetlen természetfeletti dolgokra képes, amihez semmi szüksége a mi segítségünkre. Tudom, mert már személyesen is megtapasztaltam. Isten azonban legtöbbször elvárja, hogy megtegyük azt, amire képesek vagyunk, elvárja, hogy hitben és engedelmességben elinduljunk, miközben Ő vezet és segít minket az úton, ajtókat nyitva és áldásokat osztva közben. (Időkjelei: Amikor viszont emberi erővel megoldhatatlan helyzetbe kerülünk, teljes hittel átadhatjuk Istennek a stafétát, és Ő megteszi, amire mi már nem vagyunk képesek.)
Noé története tökéletes példa erre. Ő volt az első prepper a világon. Istennek hatalmában lett volna megvédeni Noét és családját minden egyéb segítség nélkül is az özönvíztől, de ehelyett figyelmeztette őt az eljövendőkre és megtanította neki miként készítsen bárkát családja és az állatok számára.
Noé sem várt ölbe tett kézzel, hanem tette, amit Isten mutatott neki. Hitt a figyelmeztetésnek és ez a radikális hit radikális tetteket szült:
„Hit által kapott kijelentést Noé azokról a dolgokról, amelyek még nem voltak láthatók, és Istent félve és tisztelve készítette el a bárkát háza népe megmentésére. E hite által ítélte el a világot, és a hitből való igazság örökösévé lett.” (Zsidók 11:7)
A hit szinte minden esetben tettekkel jár. Isten látni szeretné, hogy hiszünk-e neki és megtesszük-e, amit mutat.
Noé hihetetlenül erős hitről tett tanúbizonyságot. A hajó, amit épített megfelel a II. Világháborúban használt repülőgép anyahajók méreteinek. Felépítése és a szükséges ellátmány összegyűjtése pedig 120 évig tartott.
Noénak biztosan elege volt az évtizedeken át eltűrt gúnyolódásokból, de végül kitartása elnyerte jutalmát. Ő és családja megmenekült, mindenki más pedig odaveszett.
Sajnos ma is nagyon sok keresztény, aki egyébként biztos benne, hogy az összeomlás be fog következni, úgy gondolja, hogy nem kell vagy szabad felkészülni. Szerintük, aki igazán hisz Istenben, annak semmilyen előkészületre nincs szüksége.
Valóban ezt akarná Isten?
Mózes első könyvének 41. fejezetében Isten megmutatta Józsefnek, hogy hét év bőség után egy hét évig tartó nyomorúságos időszak következik. Mit tett erre József? Hét évig vígan élt, arra hagyatkozva, hogy Isten majd gondot visel mindenről az ínséges években?
Még véletlenül sem. József egy hihetetlenül összetett, abban az időben példanélküli vésztartalék projektet indított el. Azzal, hogy komolyan vette Isten figyelmeztetését és cselekedett, egész Egyiptomot és saját családját is megmentette.
Egyesek úgy gondolják, hogy a nehéz időkre való felkészülés együtt jár vagy netán egyenlő a félelemmel, pedig ez egyáltalán nincs így.
A világban folyó események megértése reményt ad, mint ahogy a felkészülés is egy reményteli, pozitív cselekedet.
Akik nem hajlandók felismerni, hogy mi folyik jelenleg a világban, később még inkább össze fognak zavarodni. Sokan kétségbe fognak esni, miután rájöttek, hogy mindent elveszítettek.
Nem akkor kell felkészülni, amikor itt a vihar, hanem amint tudomást szerzünk érkezéséről.
A Biblia nem egyszer figyelmeztet a felkészülés fontosságára. Olvassuk el például a bölcs és a balga szüzek történetét:
„Akkor hasonló lesz a mennyek országa a tíz szűzhöz, akik fogták lámpásukat, és kimentek a vőlegény fogadására.
Öt közülük balga volt, öt pedig okos.
A balgák ugyanis amikor magukhoz vették lámpásukat, nem vittek magukkal olajat,
Az okosak viszont lámpásukkal együtt olajat is vittek korsóikban.
Mivel pedig a vőlegény késett, mindnyájan elálmosodtak, és elaludtak.
Éjfélkor aztán kiáltás hangzott: Íme, a vőlegény! Jöjjetek a fogadására!
Ekkor felébredtek a szüzek mind, és rendbe hozták lámpásukat.
A balgák így szóltak az okosakhoz: Adjatok nekünk az olajotokból, mert lámpásunk kialszik.
Az okosak így válaszoltak: Hátha nem lesz elég nekünk is meg nektek is: menjetek inkább a kereskedőkhöz, és vegyetek magatoknak.
Amíg azok távol voltak vásárolni, megjött a vőlegény, és akik készen voltak, bementek vele a menyegzőre. Azután bezárták az ajtót.
Később megérkezett a többi szűz is, és így szóltak: Uram, uram, nyiss ajtót nekünk!
Ő azonban így válaszolt: Bizony, mondom nektek, nem ismerlek titeket.”
“Vigyázzatok tehát, mert sem a napot, sem az órát nem tudjátok!”
Milyenek szeretnénk lenni? Balga vagy bölcs szüzek?
Természetesen nem szabad hagyni, hogy magukkal rántsanak az anyagi, materiális dolgok. Fontos, hogy megőrizzük a helyes prioritásokat, ez azonban nem egyenlő a semmittevéssel.
A közelgő (vagy mondhatni folyamatban lévő) gazdasági összeomlásra sokan sokféleképpen figyelmeztettek már. Aki egy kicsit is elgondolkozik az események alakulásán, nem létezik, hogy ne lássa mi történik.
A Biblia sokszor buzdít arra, hogy figyelmeztessünk másokat a közelgő eseményekre. (Lásd Ezékiel 33. fejezetét)
Ez a cikkek célja is: segíteni továbbadni a figyelmeztetést. A cél soha nem a félelemkeltés. Éppen ellenkezőleg. Azáltal, hogy felrázzuk az embereket, rávezethetjük őket az igazságra és megmutathatjuk nekik a reményt, és a rövid, átmeneti nehézségek után rájuk váró jobb világot.
Igen. Nehéz idők következnek gazdaságilag, de a felkészülteknek könnyebb lesz átvészelni ezeket a napokat.
Időkjelei: Fontos azt is kihangsúlyozni, hogy a világkormány hatalomra jutását megelőző zűrzavaros időszak csupán átmeneti lesz és egyik legfőbb célja éppen a világkormány és az Antikrisztus hatalomra segítése. 
Ezt ne keverjük össze a Bibliából Nagy Nyomorúságként ismert időszakkal, ami már az Antikrisztus uralkodása alatt, pontosabban annak felétől kezdődik.
A felkészülésnek továbbá nagyon fontos része a jól informáltság, hiszen amikor tudjuk, hogy mi miért történik körülöttünk, nem félelemmel tekintünk az események elébe. A Bibliából a teljes forgatókönyv körvonalait megtudhatjuk. Ismereteinket pedig átadhatjuk másoknak, ezzel nemcsak fizikailag, hanem lelkileg is segítve őket. Minél nagyobb a sötétség, annál messzebbre látszik egyetlen gyertya fénye is.
„Az istentelenek közül senki sem érti; de az értelmesek értik,” (Dániel 12:10) „És a nép értelmesei sokakat oktatnak.” (Dániel 11:33)

2013. július 28., vasárnap

...válság gyökerei sokkal mélyebbre nyúlnak le,..

Detroit romjain…

michigan-central-station-detroitGazdag István: Detroit: közös jövőnk előképe?

Összeomlás a feketék uralta Detroitban: Az eljövendő faji háború…

Detroit, az egykori „Motor City”, az ötvenes évek Amerikájának büszkesége mára a csőd szélére jutott, és egy teljes jogkörrel felruházott válságstáb vette át az irányítását. 

Ha kétségbeesett próbálkozásuk eredménytelen marad, aminek nagy az esélye, akkor az amerikai autógyártás egykori fellegvára az USA történetének legnagyobb városa lesz, amely csődöt jelent. Aktuális költségvetési hiánya meghaladja a 300 millió dollárt, a teljes adóssága viszont több mint 14 milliárd.

marcus-and-bey-bey-eastside-detroit-2012A csődgondnokok egyoldalúan dönthetnek a városi adminisztráció karcsúsításáról, munkaszerződések módosításáról, vagyoni jellegű aktívák eladásáról, helyi rendelkezések megváltoztatásáról. Amint az előre várható volt, az a tény, hogy a fehér kormányzó gondnokság alá akarja venni ezt a várost, éles faji vitát robbantott ki. Detroit ugyanis az utóbbi 30 év során majdnem teljesen feketévé vált és elnéptelenedett: az ötvenes évekbeli fénykorában számlált csaknem kétmilliós lakosságából mára alig 700 ezer maradt, 90 százalékban négerek. Ezzel együtt az autók városából a bűn fővárosa lett, amelynek bűnözési rátája az országos átlag több mint ötszöröse.
Minden az 1967-es faji zavargásokkal kezdődött: 43 halottal, véres utcai összecsapásokkal, a hadsereg páncélosaival az utcákon. „A keservit, mintha Motownt lebombázták volna”, szaladt ki az akkori kormányzó száján, amikor helikopteren terepszemlét tartott a város fölött. Lenn a földön ostromállapot és statárium volt érvényben, afrofrizurás négerek ordítoztak, törtek-zúztak, fosztogattak és gyújtogattak, a Fekete Párducok orvlövészei a háztetőkről tüzeltek … a tűzoltókra. Főpróba a jövő faji háborújához.
1973-ban Coleman Youngot választották polgármesternek, aki önmagát rendszerint a „megbízott anyacseszegetőnek” (Mother Fucker in Charge) titulálta. Végre egy néger a város élén, amelynek a fekete identitását Young azzal akarta erősíteni, hogy utcákat nevezett át és emlékműveket emeltetett az afroamerikai emancipációs mozgalom vezéralakjai tiszteletére, miközben a fehér lakosság az etnikailag szegregált külvárosi övezetek felé kezdett menekülni a slumosodó belvárosból. 
Noha a Halloween-éjszakák mindig is visszatérő ürügyet szolgáltattak a vandalizmushoz, a ’70-es évektől ezek a randalírozások teljesen elfajultak, mígnem 1984-ben maga volt az apokalipszis: több mint ezer autó lángokban, nemi erőszakok, fosztogatások, lincselések sorozatban. Ezután a rendőrség gyakorlatilag dezertált, Detroit pedig Amerika legőrültebb helyévé vált, dacára az erős konkurenciának.
detroit_ruins_640_022013-ban káosz és félelem uralkodik a város felett. Bedrogozott zombik, lepusztult fantomházak, kibelezett autóroncsok mindenhol: kafkai légkör, a dzsungel törvénye. A dicső múlt pompázatos relikviájának számító Michigan főpályaudvar hatalmas épületét csövesek vették birtokba, miután 1988-ban kigördült az utolsó vonatszerelvény is. Egyesek szerint Detroit sorsa a jövő Amerikáját szimbolizálja, és a keserű ébredést Martin Luther King álmából.
Ma már jól látható, hogy az AIDS nemcsak fizikailag, hanem mentálisan is sújtja az ifjúságot, és ami még rosszabb, en bloc az egész nyugati társadalmat, naponta újabb és újabb ügyekkel bizonyítva immunrendszerének folyamatos gyengülését. Az antitestek eltűnnek, a reflexek eltompulnak, a debillé vált társadalmi közeg már a legkisebb meghűlésnek sem képes ellenállni. Száz példát is idézhetnénk. A mentális AIDS jele az alattomos öncenzúra, a belenyugvás diadala, a gyöngeség általi felforgatás, a politikai „normalitás” győzelme. Egész egyszerűen ez az intézményesített Stockholm-szindróma.
the-ruins-of-detroit-2Szakértők szerint a városok, sőt egyes régiók csődje a jelen és még inkább a jövő tendenciája. 
Állítólag a fantomvárosok megjelenése a posztindusztriális Amerikában és Európában a technológiai fejlődés törvényszerű következménye. 
A jelenlegi termelésnek többé már nincs szüksége annyi munkásra, mint korábban. Ebből a szempontból tehát Detroit nem más, mint a piacgazdaság civilizációs hatásának egyik legnyilvánvalóbb illusztrációja. 
Ugyanezek a problémák Európát is érintik. 
Az amerikai és európai városok és régiók kihunyása az utóbbi két évtized ipari delokalizációjának, vagyis az ipari termelés Kínába és a harmadik világba való áttelepítésének logikus következménye.
Ez a folyamat elsősorban a legfejlettebb piacgazdaságú országokat sújtja. 
Az Egyesült Államokban, Európában, Japánban ugyan pénzügyi összpontosítás zajlik, ez azonban önmagában még nem erény, mert ennek ellenére ezek az országok nem találnak megoldást a gazdasági problémáikra, és hiába koncentráltak az utóbbi években a válságra, csak az elmélyülését tudták mérsékelni. 
Éppen ezért az államok gazdasági és adminisztratív kudarca teljesen törvényszerű, miután a válságra egyedüli válaszként csupán a nadrágszíj-megszorítás politikáját tudták alkalmazni Amerika és Európa neoliberális kormányai.
ruinsofdetroitEgyre inkább bebizonyosodik, hogy válság gyökerei sokkal mélyebbre nyúlnak le, mint azt eddig hittük, és a 2008-as pénzügyi krach csupán a felszín fodrozódása volt. 
Ma már jól látható módon az életszínvonal csökkenése nemcsak a dél-európai országokat érinti, hanem a kontinens északi részét is. Mindennek óriási a szociális kockázata.
Pillanatnyilag a válság még csak a migrációs hajlandóságot erősítette fel a hanyatlás által leginkább megviselt európai országokból az egyelőre még töretlen fejlődést mutató Ausztrália, Brazília, sőt Oroszország felé.
Ez a hullám azonban még távolról sem olyan erős, mint amilyen a 19-20. században volt, másrészt viszont sokkal aggasztóbb, mert most a legkvalifikáltabb elemeket vonja ki az európai gazdaság vérkeringéséből. Más kérdés, hogy a neoliberális gazdasági modell minden áron való fenntartását előbb-utóbb a periférikus országok gazdasága is meg fogja sínyleni, elkerülhetetlenül lefékezve a migrációt. 
A globalizáció következtében ugyanis többé már egyetlen olyan hely sem lesz a világon, ahol az ember biztos lehet benne, hogy minden jól megy. Detroithoz hasonlóan egyre több lesz a fantomváros, az államok azonban nem sietnek lebontani őket. 
Legjobb szövetségesük, az idő, mindenképpen el fogja tüntetni őket a föld felszínéről.
Ajánlja: SzRTI
About these ads

2013. július 26., péntek

A mobil, agykárosító!


mobilePhone_2414866b Most már biztos! 
 Rákkeltő hatása van a mobiltelefonoknak!
Az élő szervezet sejtjei teljes egészében elektromágneses irányítás alatt állnak. A normál frekvenciatartományban lévő hullámok 0,1 és 100 Hz között szabályozzák a különböző emberi folyamatokat. 
Ugyanebben a sávban mozognak a viharok, földrengések és a Föld mágneses tere is. Sok, körülöttünk megtalálható hétköznapi eszközünk szintén ezen a frekvencián működik.
Abban az esetben, ha az elektromágneses térben bármilyen változás áll be, szervezetünk nagyon érzékenyen reagál a kialakult helyzetre.
Elég csak a légköri frontok negatív hatására gondolunk.
Ilyenkor a levegőben található elektromosság változására reagálunk ilyen intenzíven.
Az elektroszmog bizonyítottan káros hatással van ránk.

Mindenkit nap mint nap kisebb-nagyobb behatás ér, de nem mindegy, hogy a szervezet mennyi ideig és milyen erős sugárzásnak van kitéve.

Az egyik legkockázatosabb hosszútávon a mobiltelefon használata.  
Korunk nélkülözhetetlen kelléke rendkívül intenzív elektromos hullámokat juttat a környezetünkbe. 
A kutatások középpontjában az úgynevezett pulzált elektromágneses sugárzás áll. 
Rámutatnak, hogy ezek a hullámok az agy mélyen fekvő területeit stimulálja, amivel 
 a természetes agyáramokat változtatja meg. 
Ily módon hatással vannak a sejtek anyagcseréjére is.
A pulzáló hullámok egész egyszerűen úgy viselkednek, mintha egy kisebb villámcsapás érné az agyat. 

A lehetséges káros következmények között szerepel a testhőmérséklet emelkedése, alvászavar, ingerlékenység, szív- és érrendszeri betegségek vagy akár a meddőség is. 
Mindenkinek azt tanácsolják, hogy kerülje a hosszan tartó eszmecseréket vagy, ha ez nem lehetséges használják a tartozéknak számító headsetet a beszélgetés időtartama alatt.

Az Egészségügyi Világszervezet más rákkeltő anyagokkal, így például az ólommal és a kipufogógázzal vagy a kloroformmal egy kategóriába sorolta a mobilokat.

A WHO 31 fős vizsgálóbizottságának munkájában 14 ország kutatója vett részt, és mint a CNN fogalmaz, a “csoport elég bizonyítékot talált arra, hogy a mobiltelefonálás az embernél potenciálisan rákkeltő.”
Ez azt jelenti, hogy bár most még nem áll rendelkezésre elég hosszútávú vizsgálat, amelyből egyértelmű következtetést lehetne levonni a mobiltelefonok biztonságosságát illetően, ugyanakkor a meglévő adatok a lehetséges kapcsolatra utalnak, amelyre fel kell hívni a fogyasztók figyelmét.
 A telefonok által kibocsátott sugárzás kisebb erősségű, mint a röntgensugárzás, ugyanakkor nagyobb, mint amit a mikrohullámú sütő használ.
Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség egyre több tanulmánya utalt arra, hogy a mobilok olyan közegészségügyi kockázatot jelenthetnek, mint a dohányzás, az azbeszt vagy az ólmozott benzin. A tekintélyes Pittsburgh-i Rákkutató Intézet vezetője az összes dolgozónak küldött levelében arra bíztatja kollégáit, hogy korlátozzák a mobiltelefonok használatát a rák esetleges kialakulásának kockázata miatt.
Ha a rák, és különösen az agydaganatok fejlődését nézzük, akkor tudjuk, hogy hosszú idő kell a kialakulásukhoz, ezért úgy hiszem, jó ötlet a nyilvánosság figyelmeztetése: a mobiltelefonok hosszútávú használata, az azzal járó sugárterhelés esetleg rákot okozhat – mondta a Washington Egyetem biomérnöki karának kutató professzora, dr. Henry Lai.
 Az egyik legnagyobb nemzetközi tanulmány eredményeit 2010-ben hozták nyilvánosságra, eszerint azoknál, akik 10 éven át vagy annál hosszabb ideig használtak mobiltelefont, megduplázódott az agyi glioma (a rák egyik típusának) kockázata. A mai napig nem került azonban sor annak hosszutávú vizsgálatára, hogy milyen hatással van a mobilhasználat a gyerekekre. Pedig a legkisebbek koponyája és a hajas fejbőre is vékonyabb, így a sugárzás mélyebbre hatol, sejtjeik gyorsabb ütemben osztódnak, azaz a sugárzás hatása is nagyobb.
 Számos népszerű telefont gyártó cég is figyelmezteti már vásárlóit: az Apple iPhone 4-esbiztonsági kézikönyve szerint “amikor a készüléket hanghívásra vagy vezeték nélküli adatátvitelre használja, tartsa azt legalább 15 mm távolságban a testtől.” A Blackberry Bold iránymutatása 25 mm-t javasol.
forrás:medicalonline.hu


Betiltott történelem: Eltitkolt bizonyítékok

A világ tele van titokzatos  helyekkel, melyekről van, hogy egyszerűen nem is tudunk, vagy ha mégis tudunk, nem tehetjük be soha a lábunkat, még ha akarnánk sem.
 A most következőkben bemutatjuk a legelzártabb helyeket,
 ahova a nyilvánosság számára tilos a belépés.
titkos-helyek3 02
Mezhgorye- Oroszország
Ez a különös zárt város Oroszországban 1979-ben alakult meg. A hiedelmek szerint, jelenleg is egy titkos projekt zajlik hegyei között, az Egyesült Államok felderítői állítják, hogy az elrejtett várost nukleáris fegyverek fejlesztéséhez használják. A gyanút erősíti, hogy 1990-es években erőteljes földmunkákat észleltek az amerikai műholdak. Természetesen Oroszország tagadta a hírt, a kormány szerint, itt csupán egy bánya található, ahol az orosz kincseket őriznek, valamint a terület élelmiszer tárolóként, és bunkerként funkcionál egy esetleges nukleáris háború idejére.

1881559_a9f12a6d4e5bc037503ae64b6599f57e_m
51-es körzet- USA 
Az 51-es körzetre kétségtelenül a légi kutatások jelentéseiből származó szokatlan jelenségek terelték a figyelmet. Mára ez lett a modern UFO és összeesküvés elméletek bölcsője. Ez a Nevadában található hely annyira titkos, hogy hivatalosan nem is létezik. Egyesek szerint, hatalmas alagútrendszereket, és ellenséges repülőgépeket rejt itt föld gyomra. A támaszpontot 1955-ben alapította a CIA az ország legtitkosabb katonai projektjének kivitelezésére, és tesztelérése. A Groom-tó közelében található egy hatalmas katonai bázis és repülőtér, ahol különböző légi járművek, és fegyverek tesztelésével foglalkoznak. Érdemes elkerülni messziről, azok ellen ugyanis, akik megkísérlik a behatolást a halálos erőszak is engedélyezett.

vatikán 03
A Vatikáni Titkos Archívum- Olaszország
A vatikáni titkos levéltár legalább akkora, mint amilyen régi. Élén a bíboros áll. Mivel számos titok tárháza az archívum, így a belépés csak néhány elismert tudósnak engedélyezett, és csupán meghatározott célból. A kutakodáshoz a pápa engedélyére van szükség.
Természetesen dokumentumokat ki lehet kérni az archívumból, de csakis azokat, melyek nem régebbiek 75 évnél. Egyesek szerint a korlátozás csupán a diplomáciai és kormányzati információk védelmében van, mások szerint, a hatalmas polcrendszeren számos botrány, titok, és megdöbbentő írás sorakozik.

Ezeket se hagyd ki :)


264411_202239629923290_1196398393_n

A történet nem ma kezdődött; legalább száz éve tart, és nem látni a végét. A Darwint követő korabeli és a mai neodarwinisták egybehangzóan vallják, hogy az ember fejlődése – természetesen evolúció útján – nem is olyan régen érte el a mai szintet.
Az senkit nem zavar közülük, hogy ezt a fokozatos fejlődést sem az állatvilágban, sem az emberi csontokon nem tudják kimutatni, és amint azt szellemesen mondta az egyik antidarwinista: a darwinizmus úgynevezett bizonyítékai elférnek egy biliárdasztalon…
Egyre erősebb – szerencsére már tudományos körökben is – az a felfogás, hogy hiba volt általánosan elfogadni, afféle bizonyításra nem szoruló, tudományos alapigazságként kezelni a darwinizmust. Egyre több bizonyíték kerül elő, amely egyértelműen azt hirdeti: az ember mint faj és mint civilizáció sokkal, de sokkal régibb annál, ahogyan ezen tan nevében tanítják.
Franciaországban a 18. században mély kőbányai rétegekben találtak több olyan szerszámot, amely nem hasonlított egyetlen későbbi kor eszközére sem.1831-ben Philadelphiában több millió éves rétegek alól ástak ki köveket, amelyeken betűk voltak láthatók. Másutt emberkéz által vésett írásjelek ékesítették a szintén igen régi köveket.
1844-ben vasszöget leltek a devonkori kőrétegben. Annak az eszköznek háromszázhatvan-négyszázmillió évvel korábban kellett odakerülnie! Pedig még az antidarwinisták sem állítják, hogy ilyen régi lenne az ember és kultúrája. De akkor kié volt az a szög? Tudományos lapok számoltak be akkoriban arról a fémvázáról, amelyet hatszázmillió éves kőzetből robbantottak ki véletlenül, szintén Amerikában (Dorchester). 1861-ben az egyik francia bánya lignitrétegében szemmel láthatóan emberkéz által formázott kőgolyót leltek hatszáz méter mélyen. A kőzet mintegy ötvenmillió éves volt.
1891-ben szintén Amerikában különösen szép és szokatlanul megmunkált aranyláncot találtak a széteső karbonkori széntömbben. Nyolckarátos arany volt, súlya tizenkét gramm, és látszott a helye is, ahogyan belemélyedt a széntömbbe. Az a réteg, amelyből előkerült, kétszázhatvan- háromszázhúszmillió éves lehetett. A láncnak mindenképpen azelőtt kellett a rétegbe kerülnie, mielőtt az szenesedni kezdett. De találtak ilyesmit később is, már a huszadik században.1912-ben szétvertek egy oklahomai bányából származó széndarabot, hogy beférjen a kazán ajtaján. Az egyik darabban vaskelyhet találtak, megmaradt a lenyomata is a szénben. Amint azt a tudósok megállapították, akkoriban abban a bányában háromszáztizenkétmillió éves rétegből fejtették a szenet.
1968-ban két francia kutató jelentette, hogy krétakori mészkőben azonos formájú, de különböző méretű fémcsöveket találtak. Az esetről tudományos leírás is készült (William R. Corliss: Ancient Man). A csövek majdnem ovális alakúak, és szemlátomást emberkéz művei, összecsúsztathatók, de nem tudni, milyen célból, kik, mikor és hogyan készítették őket. A koruk hatvanötmillió év!
Utah államban 1968-ban cipőtalplenyomatot fedeztek fel a réges-régen megkövesedett agyagpala rétegben. A szakszerű leírás még arra is figyelmeztet, hogy jobblábas a lenyomat, és a sarka jó néhány milliméterrel mélyebben nyomódott a talajba, mint a talpa. Mellesleg nem ez az egyetlen ilyen lelet, még Amerikában sem. Az utahi talpnyom, vagyis a palaréteg kora mintegy ötszázkilencvenmillió év!
Sok hasonló leletről tudunk még. Jogos az olvasó kérdése: ezekről miért nem olvashat a tudományos művekben? Ha a kutató ilyenek iránt érdeklődik, nem mutatják meg neki, elzárva tartják a múzeumokban, “hamisitvány” vagy “kuriózum” címszó alatt. Ezeket soha nem állítják ki. Hasonlóképpen azokat a fémgömböket sem, amelyeken sajátos vízszintes rovátkák és pontszerű jelek láthatók, és amelyek közül több mint százat találtak az elmúlt évtizedekben a dél-afrikai bányákban.
Érthető, miért nem dicsekedhetnek velük azok, akik szerint az ember értelmes cselekvése alig száz- vagy kétszázezer éve kezdődött, és maga az emberi nem is csak egy-kétmillió éves…

2013. július 17., szerda

Vegyszermentes tartósítás (Öreganyáink fortélyai)

http://utajovobe.eu/images/elelmezes/1309079676-8_gdb9-befott.jpg
Az utóbbi években egyre több háziasszony érzi fontosnak, hogy a család asztalára vegyszer- és adalékmentes élelmiszer kerüljön. Ez leginkább az ételek házi tartósításával valósítható meg, hiszen a boltok polcait még mindig vegyszeres élelmiszerek, lekvárok, szörpök töltik meg...
Azoknak érdemes elolvasni cikkünket, akik képesek nemet mondani a kálium-szorbáttól, nátrium-benzoáttól hemzsegő termékeknek, de nem ismerik az ősi, jól bevált vegyszermentes tartósítás fogásait.

Sok adalék, kevés gyümölcs

A termékek vegyszeres tartósítása a modern élelmiszeripar vívmánya - 200 éve még biztosan nem használtak mérgező csodaszereket, hogy az áru hosszú távon eladható maradhasson. A vegyszeres tartósítás nem a vevő, hanem a kereskedő érdekét szolgálja! A hagyományos tartósítást legjobb a házilekvárokkal, -befőttekkel kezdeni. Ösztönző lehet egy-egy bolti dzsem címkéjének elolvasása, majd a termék megkóstolása és ízének összehasonlítása egy házilekváréval.

A gyári termékek fő alkotóeleme a cukor, jó esetben tartalmaz még gyümölcsöt, de étkezési savat (E330), zselésítőanyagot (E440) és természetazonos aromát feltétlenül. Egy bolti szörp összetevői között megtalálhatjuk a kálium-szorbátot (E202) és a nátrium-ben-zoátot (E211) és még különféle színezékeket is - tisztelet a kivételnek. Az általában lehullott, értéktelen, beteg gyümölcsből készülő gyári termékek meg is kívánják a „különleges kezelést”, tartósító-szer nélkül megromlanának, s aroma nélkül ízetlenek lennének.

Befőzési tippek

A házi befőzéshez mindig jó minőségű árut vásároljunk, a legjobb, ha személyesen keressük fel az őstermelőket. Málnát, ribizlit s más gurulós gyümölcsöket leginkább Nógrád megyében szerezhetünk be. Bármelyik házba bekopoghatunk, s vagy máris vásárolhatunk, vagy eligazítanak a falu legjobb termelőjéhez. „Szedd magad!” telepeken, hajdani termelőszövetkezeti gazdaságokban más gyümölcsökhöz juthatunk, fontos, hogy itt saját kezűleg szedhetünk meggyet, cseresznyét, barackot, szilvát, almát s az eperföldeken természetesen epret is.

Ha már beszereztük a megfelelő gyümölcsöt, maga az eltevés, a tartósítás a legegyszerűbb feladat. Háromféle módszer közül választhatunk:
- betesszük a gyümölcsöt mosottan, szárazon a fagyasztóba
- lekvárt főzünk belőle
- befőttet készítünk.

A tartósításhoz cukor egyik esetben sem szükséges, a figyelmet elsősorban az üvegek és a kupak fertőtlenítésére fordítsuk! Legjobb, ha az üvegeket mosogatógépben mossuk, és sütőben vagy mikróban fertőtlenítjük.

Ötlet: lezáráshoz csak új kupakot használjunk, a régi, feszegetett fedők nem alkalmasak az újbóli felhasználásra!

Ha felfőztük a gyümölcsöt, kész a lekvár, ügyesen merjük bele az üvegekbe, majd zárjuk le kupakkal! A forró lekváros üvegeket fejjel lefelé fordítsuk meg, a forró lekvár így tökéletesen fertőtlenítheti az egész benti részt. Kis idő múlva az üveget ismét talpra állítjuk, majd mehet a kamrába.

Hasznos tudnivaló: e tartósító módszer előnye, hogy cukorbetegek is hasznosíthatják, a lekvár cukor nélkül is eláll, felbontása után pedig tetszés szerint ízesíthető. Ha kemény lekvárt szeretnénk, az üveg tetejét celofánnal kell lezárnunk. Sajnos a celofán nem steril, a „celofános lekvárt” kénytelenek vagyunk cukorral készíteni. Ráadásul itt a forgatásos tartósítás sem célravezető, marad a száraz dunszt. Tehát a forró, lezárt üvegeket burkoljuk a ruhásszekrény aljába tett paplanba, s hagyjuk egy napig állni! A lekvár akkor nem romlik meg, ha az üvegek a kiszedéskor még melegek.

Cukkini, padlizsán üvegben

Olajas tartósítással más zöldségeket is eltehetünk, például cukkinit vagy padlizsánt, természetesen akkor, ha előzőleg a lecsóhoz hasonlóan hőkezeltük.

Paradicsom karácsonyra

Ha a nem túl érett, pirosodó paradicsomokat újságpapírba csomagoljuk, s egymástól megfelelő távolságra feltesszük a szekrény tetejére, karácsonykor friss zöldséget fogyaszthatunk!

A nagyi befőttje...

A befőttek esetében az egészséges, megtisztított gyümölcsdarabokat fertőtlenített üvegekbe tesszük, felöntjük forró cukros-vizes oldattal, majd az oldatot leöntjük róla, felforraljuk, s ismét felöntjük vele a gyümölcsöt. Összesen háromszor ismételjük, a végén az oldatot rajta hagyjuk, s az üveget csavaros kupakkal lezárjuk. Az üveg felfordítása ebben az esetben is a tartósság záloga.

Szárítás, aszalás

A természetes tartósítási eljárások talán legősibb fajtája a szárítás, illetve az aszalás. Ehhez felesleges drága, nagy fogyasztású aszalógépet vásárolni, a vékonyra szeletelt gyümölcsöt a résnyire nyitva hagyott sütőben kis lángon, avagy alacsony fokozaton alaposan ki tudjuk szárítani. Ha kellőképpen kiszáradtak, a kamrában függő vászonzsákban, szatyorban sokáig tárolhatók.

Jó tudni! Az érett, hibátlan szőlőfürtök felfüggesztve szintén elállnak a kamrában; fontos, hogy a fürtök ne érjenek össze, s átjárhassa őket a levegő. A szőlőn kívül nyersen a paradicsom is jól eltartható.

Felfőzéses és olajos tartósítás

A paradicsom csodálatos zöldség, savtartalma miatt felfőzés után gond nélkül eláll kupakos üvegben; adalékként, ízesítés gyanánt legfeljebb sót és borsot tegyünk hozzá! Befőzéshez legalkalmasabb a nagy, lédús, érettebb befőzőparadicsom. A hosszú távú eltartást itt is az üvegek csírátlanításával biztosíthatjuk, de ha az üveg lezárásához celofánt használunk, nem ússzuk meg a száraz dunsztolást sem.

A lecsó tartósításához már muszáj olajat is használnunk. Miután forrón üvegekbe adagoltuk, s tiszta ronggyal az üveg száját lecsómentesre töröltük, 1 centi vastagon töltsünk rá étolajat, majd kupakkal vagy celofánnal zárjuk le az üveget! Utóbbi esetben ügyeljünk arra, hogy mozgatáskor az olaj ne áztathassa el a celofánt!

Nyers zöldségek, húsok tartósítása

A sózás is régi tartósítóeljárás, segítségével remek tartósítószer- és adalékmentes ételízesítőket készíthetünk.

Fontos! A bolti ételízesítők tartalmazzák a legtöbb adalékanyagot, ezért kiváltásuk a legfontosabb feladat. Legalkalmasabb a célra a pritaminpaprika, hiszen ez nem csak remek ízt, de élénkpiros színt is kölcsönöz az ételnek. Az eltevés sikerének záloga, hogy mag ne kerüljön a darálóba! A megtisztított, „csumátlanított” paprikát legjobb húsdarálón ledarálni egy tálba, majd sót keverni hozzá. Négy rész paprikához egyrésznyi sót keverjünk! A keveréket két órára állni hagyjuk, majd üvegekbe merjük, s a tetejét celofánnal lezárjuk. A házi vegetához sárgarépát, fehérrépát, zellert, karalábét, illetve egyéb leveszöldséget darálunk le, s tartósítunk hasonló módon sóval.

Jegyezzük meg! Egy másik régi tartósító módszert, a füstölést senkinek sem ajánljuk, sőt kerülni kell ezt a módszert, ugyanis rákkeltő anyagok kerülnek a füstölt áruba! A hús tartósításának legjobb módja a fagyasztás, de ekkor is ügyelni kell arra, hogy csak friss árut hőkezeljünk! A már kiengedett húst, mirelit árut visszafagyasztani tilos!
V. G.

2013. július 16., kedd

A gazdaság észrevétlen összeomlása már elkezdődött.

Forrás: shftplan.com

 
Gazdasági összeomlás. Ezeket a szavakat hallva sokak szeme előtt bankrohamok, törvénytelenség, az utcán halmokban heverő, értéktelen pénzhegyek és a kereskedelmi tévék bemondóinak felkavaró beszámolói jelennek meg. Egy olyan gondterhes, minden örömtől és szórakozástól mentes világot képzelnek el, ahol az emberek rongyos ruhákban turkálnak a kukákban élelmet keresve.
Ezen apokaliptikus elképzelések miatt a gazdasági összeomlás egy nehezen hihető fogalom a legtöbb átlagember számára. Végtére is a házak felhajtóin ott állnak a szép autók, a közvilágítás működik, a lakásokban van áram, a gyerekek iskolába a szülők pedig munkába járnak. Úgy tűnik, minden rendben van és az összeomlás is csak egy olyan összeesküvés elmélet, mint a többi. Vagy mégsem?
Sajnos nem. A gazdasági összeomlás szinte tényként kezelhető, hiszen kézzelfogható jelei egyre több területen tapasztalhatók. A gazdasági összeomlás csendesen és alattomosan érkezett. Valószínűleg nagyon sok ember gondolja azt, hogy csak az ő életében tapasztalható, miután elvesztette megélhetését, kikapcsolták a gázt vagy a villanyt a lakásában vagy kamrája lassan kiürül.
Nem beszélnek róla, mert szégyellik újdonsült szegénységüket, inkább csendben tűrnek, és nem veszik észre, hogy a szomszédban ugyanaz a helyzet. Nem veszik észre, hogy nincsenek egyedül.

Az amerikaiak kevesebb, mint felének van munkája

A megtévesztően tálalt legújabb munkaerő-piaci jelentés szerint a helyzet derűlátásra ad okot, azonban a breitbart július 5-i cikke kicsit más fényben tünteti fel a hivatalos számokat. Igaz, hogy technikailag több munkahely van, azonban ennek egyszerű magyarázata, hogy a korábban teljes munkaidős állásokat ma részidejű munkavállalók töltik be, tehát a korábban egyetlen ember által végzett munkát két ember látja el.
A cikk szerint az amerikaiak mindössze 47 százaléka rendelkezik teljes idejű munkával, egy olyan korban, amikor a legtöbb családban mindkét szülő teljes keresetére szükség van a megélhetéshez.
Az állam nagy gondot fordít a számok tálalására, hogy az összkép növekedést mutasson.

A bevételek csökkennek, a kiadások emelkednek

Mindeközben a lakossági fogyasztás emelkedik, amit a kormány szeret kihangsúlyozni. Arról azonban ritkán esik szó, hogy az emberek kénytelenek többet fizetni és cserébe kevesebbet kapnak a megélhetéshez szükséges alapvető árucikkekből. A pénz leginkább ételre, közüzemi számlákra és benzinre megy el.
Üzemanyag. Az üzemanyagok ára 10 év alatt 294 százalékkal emelkedett, ami persze mindenre kihat.
Élelmiszerek. Az élelmiszerek ára ijesztő mértékben emelkedik. A legnagyobb növekedés az elmúlt két évben következett be, főleg az egészséges ételek, a gyümölcsök, zöldségek és bio élelmiszerek terén. Az áremelkedés leplezésére sok gyártó a termék súlyát csökkentette.
Rezsi. A rezsiárak is emelkednek, ami különösen a már eleve nehéz helyzetben lévő családok életét lehetetleníti el.

Segélyek

Az amerikaiak több mint fele részesül az állami segély valamilyen formájában, legyen az élelmiszerjegy, kiegészítő juttatás, egészségügyi ellátás vagy egyéb. Nagy a baj. Többen vannak a segélyben részesülők, mint a dolgozó emberek. Ennek egyik oka, hogy a politikusok az ilyen juttatásokkal vásárolnak szavazatokat.
A néhai Margaret Thatcher is arra figyelmeztetett, hogy „a szocializmussal az a baj, hogy egy idő után elfogy a mások pénze.” Ez történik most. Az ország adóssága gyorsabb ütemben sokszorozódik, mint amennyi időbe telik Bernanke Fed elnöknek kinyomtatni egy adag százdollárost. Ez a lufi is a korábbiak sorsára fog jutni: kidurran. Akkor már lehetetlen lesz tagadni az összeomlást.

Az összeomlás túlélése

A legtöbb ember szeretné megőrizni a függetlenségét, miközben a hatalom pedig egy új hűbéresi rendszer felállításán fáradozik. Nem számíthatunk többé arra, hogy majd valaki kiment ebből a helyzetből. A mentőcsomagok csak a milliárdosoknak szólnak. Életmódváltásra van szükség. Semmi értelme arra várni, hogy egyszer csak bemondják a tévében: „Itt az összeomlás!” Az összeomlás elkezdődött. Itt az ideje átgondolni, hogy mi magunk mit tehetünk a túléléshez.
Csökkentsd a kiadásaidat. Mindenki készíthet személyre szabott megszorítócsomagot a saját kiadásainak csökkentésére. Ez nem meghátrálást, hanem nagyobb függetlenséget jelent, hiszen így nem a kormány, hanem az ember saját maga dönti el, hogy mire van kevésbé szüksége.
Próbálj néhány dolgot önállóan előteremteni. Termelj növényeket (akár a lakásod ablakában), vegyél néhány csirkét, fürjet vagy nyulat. Itt most nem a teljes önellátásról beszélünk, hanem arról, hogy az embert jó érzéssel tölti el, hogy képes megtermelni a napi salátájára valót és még meg is tanul néhány hasznos dolgot közben. Arról nem is beszélve, hogy az így előállított növények garantáltan organikusak lesznek és csökkentik kiadásainkat. Csatlakozhatsz egy termelői közösséghez is. Próbáljuk megtanulni, hogyan javíthatjuk meg vagy viselhetjük jobb gondját eszközeinknek. Próbáljunk minél kevésbé függni a háztartási elektronikai eszközöktől.
Próbáljunk kevésbé függni a közművektől. Erre országonként és élethelyzetenként más-más lehetőségek adódnak. Ha mást nem tehetünk, legalább kevesebb nagyfogyasztású eszközt használjunk.
Figyeljük a közüzemi számlákat. Az árak folyamatos emelkedésével egyre több ember nem lesz képes fizetni a számláit, aminek a villany, a gáz vagy a vízszolgáltatás lekapcsolása az eredménye. Figyeljük a fogyasztást és előzzük meg a bajt.
Az amerikai életmód a végéhez közeledik. A felkészülés nagyon fontos. Akinek új a téma ismerkedjen meg az alábbi oldalakkal:

Survival BlogSurvival SherpaPrepper WebsiteLew RockwellSHTFplan
Az óra ketyeg, de bárki bármit mond is, soha nincs késő elkezdeni a felkészülést.
Ne a világrengető zűrzavart várjuk!  A valóságban a gazdasági összeomlás sok apró esemény összességéből adódik, mint az emelkedő árak, a bevétel csökkenése vagy teljes megszűnése és az önellátás lehetőségének felszámolása azok által, akiknek célja, hogy minden és mindenki felett teljes hatalmat gyakoroljanak.
(Időkjelei: Ismét fontos kihangsúlyozni, hogy itt a világkormány hatalomra jutását megelőző gazdasági összeomlásra és nem a Bibliából Nagy Nyomorúságként ismert időszakra való felkészülésről van szó.)
 http://idokjelei.hu/2013/07/a-gazdasag-eszrevetlen-osszeomlasa-mar-elkezdodott/  nyomán.

Hiszed vagy sem, olvasd el, és a táblákon található rezgés megelevenít egy választ a lelkedben.

„A szellem egyetlen mozdulatában benne van az élet összes törvénye. Egyetlen csepp vízben benne van a végtelen óceán rejtélye.” (Hermes Trismegistus)
A Föld csak látszólag anyagi fogalom, mindenki olyan tér-idő keretek között él, amilyen a tudati megvalósítása...
Korábban (anno) mikor a világ összefüggéseit elkezdtem kutatni, hamarosan első felismerésként megtaláltam a 13 vérvonal, a 13 Család létezését és rejtett működésének szálait, melyek egészen napjainkig meghatározzák a teljes emberiség történelmét. Az, hogy ezt a piramist Illuminatinak vagy egy rejtett hatalomnak nevezzük teljesen mindegy.
Egyet bizton tudok állítani, sokan összekeverik és 1776-tól számítják csak létezésüket: az Adam Weishaupt féle bavariai nemességből megalakult Illuminatus Társaság létrehozásától .... Akiket viszont én a piramis csúcsán állóknak látok, ők ennél sokkal ősibbek és nem győzöm árnyaltan fogalmazni, sok mindenben mások, mint az emberek...
Mert a valódi irányítók és a rejtett tudás őrzőiként létező ősi vérvonalak nem száz vagy ezer éve, hanem több ezer, sőt tízezer években mérhető idők óta jelen vannak a bolygónkon. 
Amikor először kapcsolatba kerültem "velük", hamar rá kellett döbbennem két dologra:
- egyrészt tényleg az égvilágon semmit - ha optimista vagyok, akkor úgy fogalmaznék - vajmi keveset tudunk csak a világ működéséről és az azt meghatározó erőkről.
- Másrészt mindig ugyanoda jutunk vissza, az ősi Egyiptom területére, illetve az ott élő civilizáció tudásához. 

A legszomorúbb az egészben, hogy a legtöbb kérdésre a mai napig nem kaptunk választ - vagy azért mert elfogadtuk a legegyszerűbb tálcán kínált válaszokat igazságként, amit a szabadkőműves tudomány igaznak állított be.....Vagy azért mert igényünk sem volt erről többet megtudni.

Alapvető kérdés lenne számunkra (és ezt szó szerint idézem) : "ha tudnátok, hogy kik hozták létre az egyiptomi civilizációt és kiknek a leszármazottai voltak vagy honnan jöttek, akkor sok mindent megérthetnétek...." 


És ez tény ! Ami pedig számomra is sajnálatos - de el kell fogadnom látva a jelenlegi fejlettségi szintet - , hogy a mai napig nem mondják el, és az emberek 99%-ának fogalma sincs, honnan is származik az emberiség. Kik is vagyunk mi valójában?
Miért beszélek én is úgy gyakran, hogy vagyunk "mi" és vannak "ők" ?..... Az, hogy a Darwin-féle eugenista evolúció hazugsága már régen megdőlt - bár soha nem is volt bizonyított - , az édeskevés ahhoz, hogy a valódi igazsághoz közelebb kerüljünk.
Mert nem ok nélkül tartják ezt éppen annyira elzárva előlünk. 
Ha megtudnánk, hogy DNS-szerkezetünk nem véletlenül lett olyan, amilyen.... Hogy élnek köztünk olyan "személyek", akiknek más... Hogy nem minden isteni és még csak nem is bibliai, hanem sokkal prózaibb beavatkozás eredménye... 
Hogy a tobozmirigy és Horusz szeme miért annyira hasonlatos és mennyire nagy erő rejlik benne, ha nem lenne genetikailag és mesterségesen is blokkolva...... Szóval lenne itt még miről mesélni......

Hiszen a mai napig nem tudunk megválaszolni olyan kérdéseket, hogy
- mit jelent az, hogy az istenek együtt éltek bizonyos ideig az emberiséggel.... ?  
Minden ábrázoláson Mezopotámiától az egyiptomi hieroglifákig és festményekig egyértelműen ábrázolva vannak és szerepelnek a leírásokban. (Én nem tudom olvasni a hieroglifákat, de ismerek olyat, aki igen...)
- pl. a sumérok civilizációja miért épül arra, hogy az istenek égi járműveiken leszálltak az emberek közé és átadták tudásukat a kiválasztottaknak (honnan tudtak a Plejádok csillagképről,  amit rendszeresen ábrázoltak egy Nibiru nevű "valamivel" együtt; miért vágtak mérnöki pontossággal átjárókat sziklákba, amik ma már sehová nem vezetnek.....sorolhatnám...)

- miért épültek és mire használták a piramisokat ? (Már most szeretném tisztázni, hogy nem temetkezési helyek voltak, egyetlen sírkamrát nem találtak piramisban....).

Nem beszél ugyanez a "tudomány" :
- az egész Földet behálózó energetikai rendszerekről,
- arról, hogy az egyiptomiak ismerték az elektromos áramot,
- arról, hogy mi a szerepe az obeliszkeknek a piramisok mellett és miért vittek Egyiptomból Párizsba, Londonba, Rómába, Washingtonba és a világ megannyi pontjára belőlük....
- arról, hogy a piramisok nem csak "álltak ott"a fáraók nagyságát hirdetve, hanem működési elvük volt....

Ha mindezeket tudná sok ember, akkor már nem is lenne meglepő, hogy az atlantiszi mágia hogyan befolyásolta modern nagyvárosok felépítését. Amit sem a történelemórákon, sem az építészetben nem tanítanak és mégis rengeteg mindent áthat és meghatároz.....
- hogy miért nem véletlen a mai Párizs tájolása és elrendezése, és miért olyan, mint az egykori Alexandriának ?
- Miért van ott az egyiptomi Ízisz és Ozirisz mindenhol ? Még az eredeti Íziszt jelképező Pharosz-i Világítótorony, mely az irányt mutatja visszaköszön Pharos-Isis = Paris összevonásban....
- miért volt egy régi terv valóra válása a Pei által a Louvre udvarán felépített üvegpiramis ?
- Washington DC utcái miért éppen speciális alakzatban lettek megtervezve a szabadkőműves alapító atyák égisze alatt ? Sőt miért District of Columbia a neve...
Miért ez a sok "kolumbiánus" név Columbia Egyetem, Columbia Pictures, melynek szimbóluma szintén a "fényhozó".....
- A hatalmas George Washington szobra miért hasonlít kísértetiesen Baphomet ábrázolására és miért mutat mindenhol egyik kezével fel, a másikkal lefelé.....?

- Röviden: ők tudtak (és tudnak)  valamit, amit mi nem....

Ennek egy külön blogot indíthatnék, mert órákig tudnám mesélni, csak az átlagembereket ez már nem érdekli sajnos. Ha elég sokan szeretnétek, persze szívesen mesélek róla.....


Előkerül a mágia egyik fontos tétele, amit alkalmaznak ma is:
"As above, so below" (Amint fent úgy lent is)
"Minden, amit a Földön tesznek vagy mondanak, a magasságokból veszi eredetét, ahonnan az összes lényeges tulajdonság szétárad mérték és egyensúly szerint, így semmi sincs, ami nem fentről származik és nem oda tér vissza."

Tudom, már megint sokat beszéltem, de mindig így járok..... :( Végül a hosszúra nyúlt bevezetőm végén, elmondanám az apropót, mert akármerre kutatgatok, mindig előkerül egy entitás - szándékosan nem nevezném személynek, embernek meg semmiképp - THOT vagy THOTH, akinek a tudása meghatározza és összefogja ezt az egészet. (SBG Buddha)



Ő volt THOT,
majd "új nevén" Hermes Thrismegistus....


A magyar nyelv ezt az ősi tudást nagyon szépen tartalmazza, hiszen ezen civilizációk leszármazottai kapcsolatban álltak a MAG népével is..... :
Amikor azt mondjuk magyarul, hogy a tudás vagy bármi "hermetikusan el van zárva", akkor sokaknak fogalma sincs róla, hogy pont Hermes, azaz Thoth tudásának elzárására utalunk.
Ha a smaragdtábla írásjeleit megfigyeljük, nekünk magyaroknak rögtön szembe kell, hogy tűnjön rovásírásunk jeleivel való hasonlóság...

Az itt lefordított táblák története furcsának és hihetetlennek tűnhet a modern tudósok számára. Koruk lélegzetelállító: Krisztus előtt 36 000 évvel keletkeztek. 

Szerzőjük Thoth, egy atlantiszi pap-király, aki az ókori Egyiptomban kolóniát alapított miután az anyaország elsüllyedt. Ő építette a gizeh-i Nagy Piramist, amelyet tévedésből Keopsznak tulajdonítanak. (Lásd A Nagy Piramis-t, Doreáltól.) Ebben az épületben testesült meg az ókor nagy bölcsessége, és ide rejtették el az egykori Atlantisz titkos feljegyzéseit és eszközeit.

Thoth körülbelül 6 000 éven keresztül vezette Egyiptom népét i. e. 56 000-től egészen i. e. 50 000-ig. Ez alatt az időszak alatt az ókori barbár nép, akiket Thoth és más atlantisziak vezettek, a civilizáció magas fokát érték el. Thoth halhatatlan volt, ami azt jelenti, hogy legyőzte a halált, és csak akkor távozott a világból, amikor ez szándékában állt, és még akkor sem a halál útján. Hatalmas bölcsessége a különböző Atlantiszból származó népek kolóniáinak urává avatta, ideértve a Dél- és Közép-Amerikában élő egyes népeket is.

Amikor elérkezett az ideje, hogy Egyiptomot elhagyja, Thoth a Nagy Piramist az Amenti termeinek bejárata fölé emelte, és ebben helyezte el feljegyzéseit. Legmagasabb rangú emberei közül őröket jelölt ki ezeknek az őrzésére. Később ezek leszármazottjai lettek a piramis főpapjai, Thothot pedig a bölcsesség Isteneként, a nagy "feljegyzőként" tisztelték mindazok, akik földről való távozása után születtek. A legenda szerint az Amenti termei az alvilág termeivé, az Isten termeivé váltak, amelyeken a léleknek át kellett haladnia a halál után, hogy ítéletben részesüljön.

Későbbi korokban Thoth egója a smaragdtáblákon leírt módon újra emberi testet öltött. Ily módon háromszor inkarnálódott, utolsó inkarnációjában Hermész, "a háromszor születettként" ismerték. Ekkor hagyta hátra azt az írást, amelyet a modern okkultisták Tabula Smaragdina-ként ismernek. Ez tulajdonképpen egy későbbi és jóval szűkre szabottabb bemutatása az ókori misztériumoknak.

Az ebben a könyvben lefordított táblák száma tíz, melyeket Thoth a Nagy Piramisban helyezett el a Piramis papjainak védelme alá. A tíz táblát 13, azaz tizenhárom (!!!) részre osztottuk, hogy jobban lehessen dolgozni velük. Az utolsó két tábla olyan hatalmas és mélyreható dolgokat érint, hogy jelenleg tilos azokat az egész világ tudomására hozni. Mindamellett azokban is amelyekkel itt közre adunk olyan titkok rejlenek, amelyek felbecsülhetetlen értékűek a figyelmes olvasó számára. 
El kell olvasni ezeket, nem egyszer, hanem százszor, mivel csak így bontakozik ki igazi jelentésük. Az egyszeri olvasás által fölfedezhetjük a bennük rejlő szépséget. A behatóbb tanulmányozás a kereső számára a bölcsesség útját mutatja meg.

Letöltés: PDF

Most néhány szót arról, hogy ezek a hatalmas misztériumok több évezredes titkosítás után miért épp az újkor embere számára kerülnek felfedésre.
Krisztus előtt 1300 évvel Egyiptomban, az ókori Khemben, zavargások támadtak és papok utaztak a világ különböző tájaira. A piramis papjai közül néhányan a smaragdtáblákat talizmánként magukkal vitték, hogy ezek segítségével hatalmat gyakorolhassanak a kevésbé fejlett Atlantiszból származó népek főpapjai fölött. 
A legenda szerint a smaragdtáblák birtoklói Thoth-tól kapták a hatalmat.

A smaragdtáblákat birtokló papi csoport Dél-Amerikába ment, ahol egy virágzó nép, a mayák között telepedett le. Az ő hagyományaik őrizték meg legnagyobb mértékben az ősi bölcsességet. A X. században a mayák a Yucatán félszigeten telepednek meg, és a smaragdtáblákat az egyik Nap Isten templom oltára alá helyezik. Miután a spanyolok meghódítják őket, és városaik elnéptelenednek, a templomok kincseire a feledés leple hull.

Tudnunk kell, hogy az egyiptomi Nagy Piramis egykor és ma az a hely, ahol a jelöltek a misztériumokba való beavatást megkapják. Jézus, Salamon, Apolóniusz, és mások is itt válnak beavatottá. A könyv szerzője (összeköttetésben áll a Nagy Fehér Páhollyal, amely a piramis papságán keresztül is kifejti tevékenységét) megkapta az utasításokat, hogy hogyan kerítse elő és hogyan vigye vissza a smaragdtáblákat a Nagy Piramisba. Ez különböző kalandok után, amelyekre itt most nem térünk ki, megtörténik. Mielőtt visszavitte volna a táblákat, engedélyt kapott azok lefordítására, és arra, hogy a táblákra vésett bölcsességről egy másolatot megtartson. Ez 1925-ben történt. Csak most érett meg az idő arra, hogy a táblák tartalma részben megjelenhessen. Tudjuk, hogy sokan megvetéssel nézik majd mindezt. Az igazi tanítvány viszont képes olvasni a sorok között, és igazi bölcsességet nyer. Ha a fény bennünk van, akkor a táblákba vésett fény visszatükröződik majd.

Most néhány szót szólnék a táblák anyagi szerkezetéről. Tizenkét smaragdzöld tábláról van szó, amelyek egy alkímiai transzmutációk során keletkezett anyagból készült. Elkoptathatatlanok, és ellenállóak minden egyéb anyaggal szemben. A táblák atommag szerkezete gyakorlatilag stabil, ami azt jelenti, hogy nem észlelhető semmilyen változás benne. Ez a fizika ionizációs törvényeit meghazudtolja. A táblákon az ókori Atlantisz írásjelei találhatóak, olyan írásjelek, amelyek az összeszedett gondolatok előtt értelmet nyernek, amint az olvasó elméjében a megfelelő rezonáns rezgéseket életre keltik. A táblákat aranyszínű ötvözetből készült abroncsok fogják össze, az összefogó abroncsokat egy ugyanabból az ötvözetből készült pálca tartja össze. Ennyit a külső anyagi megjelenésről. Az itt található bölcsességek az ókori misztériumok alapját képezik. Annak aki figyelmes elmével és nyitott szemmel olvassa a smaragdtáblákat, a bennük rejlő bölcsességek százszorosan feltárulkoznak.

Hiszed vagy sem, olvasd el, és a táblákon található rezgés megelevenít egy választ a lelkedben. 
                                                                               Teljes képernyőre nagyítás ▼

(ennek a második résznek a forrása: Ujvilagtudat)

„Való, tévedéstől mentes, biztos és igaz mindenek felett, hogy ami fent van, a lentihez hasonló, s ami lent van, a fentihez, beteljesítvén az Egyetlen számtalan csodáját. Ahogyan pedig az összes dolog az Egynek elgondolása szerint lett, úgy minden ebből az Egyből vette eredetét egyetlen átváltozás által. Atyja a Nap, anyja a Hold, a Szél hordozta méhében, s a Föld tartja fenn. Ő a jelenségek valamennyi megnyilvánulásának nemzője a világ egészében, hiszen a tökéletesség benne rejlik erejében. Ha a Földre vetül, elválasztja annak elemét a Tűztől, a finomat a durvától, s nagy óvatossággal emelkedve onnan lassanként a Mennyekig hatol, majd ismét visszahull a Földre, egyesítve magában a felsőbb és alsóbb dolgok befolyását. Így lehet tiéd az egész világ világosságának dicsősége, s minden sötétség menekül majd előled. Ebben rejlik valamennyi erő szilárd állhatatossága, mivel minden megfoghatatlant áthat éppúgy, akár a tömörebb állománnyal rendelkezőket. Így lett e világ létrehívva, s ezáltal válnak oly csodás átváltozások elérhetővé, melyeknek elve ugyanez. Azért hívnak Hermész Triszmegisztosznak, mert a világ bölcsességének mindhárom része birtokomban van. Amit a Nap hatásairól mondhattam, befejeztem. Elvégeztetett!”
AZ ATLANTISZI THOTH SMARAGDTÁBLÁI:

I. Smaragdtábla: Az Atlantiszi Thoth története
II. Smaragdtábla: Az Amenti Csarnok termei
III. Smaragdtábla: A bölcsesség kulcsa
IV. Smaragdtábla: A Megszületett Tér
V. Smaragdtábla: Unal lakója
VI. Smaragdtábla: A mágia kulcsa
VII. Smaragdtábla: A hét Úr
VIII. Smaragdtábla: A misztériumok kulcsa
IX. Smaragdtábla: A tértől való szabadulás kulcsa
X. Smaragdtábla: Az idő kulcsa
XI. Smaragdtábla: A fent és a lent kulcsa
XII. Smaragdtábla: Az ok és okozat törvénye és a Prófécia kulcsa
XIII. Smaragdtábla: Élet és Halál kulcsai
XIV. Kiegészítő Smaragdtábla: A Jelképek
XV. Kiegészítő Smaragdtábla: A Titkok Titka