http://aranylo.blogspot.com/

2012. május 31., csütörtök

Hihetetlen DE igaz ! Szűz Mária... A HIT.


NASA Boldogságos Szűz Mária 
Guadalupei Szűzanya kegyképet élőnek titulálta  !

A NASA közzétette a Guadalupei Szűzanya kegyképpel
 kapcsolatos vizsgálatainak eredményeit.
A kegyképen szemorvosi műszerekkel történő vizsgálattal megállapították, hogy Mária szemének retinája fény hatására - az emberi szemhez hasonlóan - kitágul és összehúzódik. A tudósok továbbá megállapították, hogy a szövet hőmérséklete, melyen a kegykép látható, állandóan 36,6 fok, mint egy egészséges ember testhőmérséklete...
Sztetoszkóppal is megvizsgálták a kegyképet, ekkor a tudósok Mária övénél 115 pulzus/perc mértek, mely egy magzat pulzusszámának felel meg.
A NASA mérnökei továbbá megállapították, hogy a festék, amellyel a kegykép készült, földön nem létezik és soha nem is létezett - írja a Tsn.ua internetes hírportál.

A tilma két ízben is csodás módon menekült meg a pusztulástól. 1785-ben 50 százalékos salétromsavoldat ömlött rá, ám természettudományosan megmagyarázhatatlan módon nemcsak a szövetnek, de még a kép színes részeinek sem esett semmi baja.
A 20. század elején a kegykép mellett valaki bombát robbantott, melynek eredményeképpen nagy sugarú körben minden elpusztult, a kegykép azonban egész és sértetlen maradt.

A Guadalupei Szűzanyát 1737-ben Mexikó, 1910-ben Amerika,
 1935-ben a Fülöp-szigetek védőszentjévé nyilvánították.
December 12-e a Guadalupei Boldogságos Szűz Mária ünnepnapja.
 A Guadalupei Miasszonyunk, mexikói nevén Lupita a
guadalupei bazilikában őrzött XVI. századi Mária-ikon,
 Mexikó legismertebb vallási, kulturális és nemzeti szimbóluma.
„Semmitől se ijedj meg, semmi miatt ne aggódj,
 semmi se szomorítsa el arcodat és szívedet!
Ne félj se gondtól, se fájdalomtól.
 Hát nem vagyok itt én, a te Anyád?
 Nem tartalak-e karjaim oltalmában?
 Nem állsz talán az árnyékomban, a védelmem alatt?”
 – 1531 decemberében egy egyszerű indián kapta ezt az
 üzenetet a Szűzanyától:
Cuauhtlatoatzin (Beszélő Sas),
 aki a keresztségben a Juan Diego nevet kapta.
Juan de Zumárraga spanyol püspök, aki nem hitte el  
Juan Diego beszámolóját és csodát kért a bizonyításra. A Szent Szűz a feljegyzések szerint egy indiánnak, Juan Diegónak jelent meg 1531 telén a Tepeyac dombon, Mexikóvároshoz közel északra. A feljegyzések szerint egy aranyködbe burkolózó nő jelent meg, s arra szólította föl a férfit, hogy ,,menj a püspökhöz [...] azt akarom, hogy templomot emeljenek e helyen!" Juan Diegónak nem hitt a püspök, s másnap a találkozás megismétlődött. Diego másodszor is elment a püspökhöz, aki ezúttal azt mondta, elhiszi, hogy a Szűzanya megjelent ott, ha hoz egy jelet. Diego ismét találkozott a Szűzanyával, aki felküldte a hegytetőre, ahol csodálatos módon az évszak ellenére nyíló rózsát talált. Juan Diego egyszerű köntösében gyűjtötte össze a rózsákat és elvitte azokat Zumarraga püspökhöz. A főpásztor térdre hullott az elé táruló látvány előtt: a bennszülött szegényes öltözete, tilmája (bő köpeny) a Szűzanya képmásává változott. A helyen épült meg a Miasszonyunk-székesegyház, ahol máig őrzik Diego tilmáját.
Jose Guadalupe Posada metszete: Juan Diego az indián lepellel,
 amelyen feltűnt a Szűz képe, miközben rózsákat gyűjtött a köpenybe.
Aldofo Orozco kutató fizikus beszámolója szerint nincs természettudományos magyarázat a tilma megmaradására.  „Az agavérostokból készült anyag egyik legkülönösebb jellemzője, hogy míg a visszája durva, érdes tapintású, a színe olyan, mint a legfinomabb selyem" – mondta a szakértő.10 év alatt tönkremennek a hasonló szövetek a helyi sós-nedves levegőn. Például az 1789-ben készített másolat, amit az akkori legfejlettebb technológiával készítettek és védő üveg mögé helyeztek, teljesen kifakult 8 év alatt. Ezzel szemben az eredeti, védelem nélkül kihelyezett tilmát több mint száz év alatt se károsította az UV-sugárzás, a sós-nedves levegő és a közelében meggyújtott több tízezer gyertya.Az eredeti kép zarándokok tömegeit vonzza: az ikont őrző bazilikát a világ leglátogatottabb zarándokhelyének tartják, 2004-es mexikóvárosi adatok szerint csak december 9. és december 12. között tízmillió zarándokot fogadott, egész évben pedig a húszmilliót is eléri az idelátogatók száma.


¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
A HIT.


Soha nem tudhatjuk, mennyi időnk van még hátra - van, akinek több és van, akinek kevesebb, kicsit "struccos" lenne azt állítani, hogy "én még ráérek, soká leszek 80 éves". Biztosra kell tudnunk, hogy halálunk pillanatában ki jön értünk, melyik irányba fogunk haladni.



Nem lehetetlen és elérhetetlen az örök boldogság birodalma, sokkal közelebb van, mint a legtöbb ember gondolná. Sokan úgy gondolkodnak, hogy valamit tenni kell azért, hogy ezt a jutalmat elnyerjük, ingyen nincs semmi. Le kell mondani erről-arról, másképp kell viselkedni, meg kell változni. Mivel ilyen tévhitek keringenek (és ebben sokszor mi, hívők is hibásak vagyunk), ezért maradnak sokan távol Jézustól , ÚrIstentől.



Fontos megjegyezni, hogy 
 Isten szereti az embert, személyes terve van mindenki számára. 
Ismer minket már fogantatásunk pillanatától kezdve, jelen van az életünkben 
- amit persze sokan nem vesznek észre.

"Mert úgy szerette Isten a világot, hogy Egyszülött Fiát adta érte, 
hogy aki hisz 
őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen"
(János ev. 3,16).



Tudnunk kell azt is, hogy bűnösök vagyunk, emiatt nem lehetünk kapcsolatban Istennel. Itt persze gondolhatjuk, hogy nem is vagyunk rosszak, hiszen annyi jót teszünk, dolgozunk, tanulunk, próbálunk mindenkivel normálisan kijönni... stb. Egyet elfelejtünk, hogy nem az számít, hogy mi, vagy embertársaink mit gondolunk. Isten törvényével kell megmérni magunkat. De ne fáradjunk, a Biblia kimondja, hogy

"Mert mindnyájan vétkeztek és szűkölködnek az Isten dicsősége nélkül" (Róma 3,23).

És az Úr nem titkolja el azt sem, hogy ez mivel jár: "a bűn zsoldja halál" (Róma 6,23), pontosabban a végleges elválasztás Istentől.

Akkor mi a megoldás? Szeret Isten és mégis azt mondja, hogy lehetetlen megfelelni? Nincs itt valami ellentmondás?

Egyedül Jézus Krisztus menthet meg minket. Ő a híd a bűnös ember és a Szent Isten között.
"Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához,
 csakis énáltalam"
(János 14,6).


Hogyan? Az Ószövetségben minden elkövetett bűn után áldozatokat kellett bemutatni.
Kiválasztottak egy hibátlan bárányt, a nép bűnvallást tett, miközben az állat fejére tették a kezüket, mintegy neki adva bűneiket. Ezután az állatot levágták, az Úr pedig megbocsátott.

Ám jött Jézus. Megszületett, felnőtt, hirdette Isten országát, beszélt a mi állapotunkról, szembeállított a bűneinkkel, de felkínálta a megoldást is. Higgyünk benne. Ennyi. Ezután önként vállalta a kereszthalált. Nem mintha nem tudta volna elkerülni, hanem mert annyira szeret minket, hogy odaadta magát értünk, mint tökéletes, hibátlan Bárányt. Akire rápakolhatjuk az összes bűnünket. Ő meghalt, és mi így bocsánatot nyerünk. Nem kell több állatot levágni most már, amikor Isten elé kerülünk, Jézus fogja megmondani, hogy elfogadtuk-e ezt a megváltást vagy nem.


 "Isten a mihozzánk való szerelmét abban mutatta meg, hogy mikor még bűnösök voltunk,
 Krisztus érettünk meghalt" (Róma 5,8).

Ugyanakkor nem szabad itt leragadni, mivel Jézus nem csupán meghalt, de harmadnapra fel is támadt, bizonyítva ezzel, hogy Ő valóban Isten Fia és nemcsak egy ember. Ezzel is utat mutatott, példát, reménységet adott, hogy tudjuk biztosan, van feltámadás, van élet a halál után.

"Akik pedig befogadták, azokat felhatalmazta arra, hogy Isten gyermekeivé legyenek; mindazokat, akik hisznek az ő nevében"(János ev. 1,12).

Vagyis, személyesen kell elfogadnunk Jézus Krisztust mint Urunkat és Megváltónkat. Ezt hit által tudjuk megtenni, semmi egyéb nem kell hozzá.


"Mert kegyelemből tartattatok meg, hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; 
nem cselekedetekből, hogy senki ne kérkedjék" (Efézusi levél 2,8-9).
Isten ezt az ajándékot mindenkinek készen tartja, csak rajtunk áll, hogy elfogadjuk vagy visszautasítjuk. Mindenkinek felkínálja, kivétel nélkül:


"Íme, az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja a hangomat és
 kinyitja az ajtót, vele vacsorálok és ő énvelem"
(Jelenések 3,20).
Tehát nem elég felfogni, hogy ez így van, döntenünk kell, hogy a jelenlegi - Jézus nélküli - életünket éljük-e tovább, vagy szeretnénk egy újat, egy jobbat, egy gazdagabbat. Amennyiben Jézust választjuk, ezt a döntést hittel kell meghozni.

"A hit pedig a remélt dolgokban való bizalom, és a nem látható dolgok létéről való meggyőződés" (Zsidókhoz írt levél 11,1).

Amennyiben a következő imát hittel, szívből el tudjuk mondani, máris miénk a menny:


Úr Jézus, szükségem van Rád. Hálát adok azért, hogy meghaltál a bűneimért. Megnyitom az életemet előtted, és elfogadlak Téged Megváltómnak és Uramnak. Köszönöm, hogy megbocsátottad a bűneimet és örök életet adtál. Kérlek, végy uralmat az életem felett. Tégy engem olyanná, mint amilyennek elterveztél. Ámen.


Az utolsó két mondattól nem kell megijedni. Hiszen pillanatnyilag is egy úr uralkodik az életünkben, csakhogy ez az úr mindenféle irányba vezet minket, mígnem teljesen összezavarodunk, még talán az öngyilkosság gondolatával is foglalkozunk.

Ezzel szemben Jézus uralma jelenti azt a szabadságot, amire minden ember vágyik, mindenki keresi, csak nem mindenki találja meg, mert éppen Istenről nem gondolná, hogy meg is tudja adni. Ez azért van, mert sokan csak az ószövetségi törvényeket, Tízparancsolatot ismerik, Isten kegyelmét, amit az Újszövetségben tett nyilvánvalóvá, nem . Pedig csupán egyetlen parancsolatot kell megtartanunk, ez pedig a szeretet parancsa. Amennyiben ezt megtartjuk, úgy betöltjük a törvényt a Tízparancsolatot is (ha szeretek valakit, nem lopok tőle, nem irigykedek rá, nem ölöm meg...).

Nagyon fontos! Ne felejtsünk el az újjászületés után növekedni is, mint ahogy egy újszülöttet is táplálni kell ahhoz, hogy előbb kisgyerekké, fiatallá, majd felnőtté váljon. Amennyiben ezt elmulasztjuk, úgy az újszülött legyengül, végül meghal - így van ez a hittel is; amennyiben nem jut elegendő tápanyaghoz, meggyengül, majd teljesen kialszik.
Első és legfontosabb táplálék a Biblia, de nem kevésbé lényeges, hogy hasonló gondolkodásúakkal járjunk egy közösségbe. Mindenki tudja, mennyit alakít egy emberen a társaság, ahová jár, a barátok, akikkel az idejét tölti.


Sok sikert és Isten áldását kívánom!


"Bizony, hamar eljövök"
(Jelenések 22,20).


*
**
IGAZÁN ÉRDEKESSÉGEK AZ EMBERI TESTRŐL


1.Az agy annyi energiával működik, mint egy 10 wattos égő.
2. Az ingerek 170 mérföld per óra sebességgel közlekednek az idegpályákon.
3. Az agy használja fel a véráramban keringő oxigén 20%-át.
4. Az arcszőrzet sokkal gyorsabban nő, mint bármely mást szőrzet a testen.
5. Átlagosan napi 60-100 hajszálat vesztünk.
6. A női hajszál átmérője fele a férfiakénak.
7. Kezünk körmei négyszer gyorsabban nőnek, mint a lábkörmeink.
8. A szőkék több hajszállal rendelkeznek.
9. Legalább a hajszálaink 50%-át el kell veszítenünk, mielőtt ez feltűnne
valakinek.
10. A szív olyan nyomást fejt ki, mellyel akár 9 méterre is kilőhetné a
vérlemezkéinket.
11. Az emberi gyomorban található sav elegendő egy borotvapenge
feloldásához.
12. A gyomrunk belseje 3-4 naponta megújul, mivel a régi feloldódik a
gyomorsavban.
13. A nők szíve gyorsabban ver, mint a férfiaké.
14. A tüdő bal fele kisebb, mint a jobb fél, helyet hagyva így a szívnek.
15. Az ember túléli azt, ha a belső szervei nagy részét eltávolítják.
16. A nők kétszer többet pislognak, mint a férfiak.
17. Az emberi test 75%-a víz.
18. Az ember élete során annyi nyált termel, mellyel akár két úszómedence
is megtöltető lenne.
19. A fülzsír termelése elengedhetetlen a normális fülműködéshez.
20. Naponta kb. 120 millió szexuális aktus történik a Földön.
21. A legnagyobb sejt az emberi testben a heréé, míg a legkisebb a
spermiumé.
22. A fogunk már a születésünk előtt 6 hónappal elkezd nőni.
23. Minden baba kék szemmel születik, ez később az UV-fénynek köszönhetően
éri el a szülőktől örökölt színét.
24. Minden ember kb. fél óráig egyetlen sejtként létezik, ezután indul be a
robbanásszerű sejtosztódás.
25. A férfiak alvás közbeni erekciója a REM-fázis normális és szükséges
velejárója.
26. Egy nagy étkezés után a hallásunk élesebbé válik.
27. Ha a nyálunk nem oldja fel a falatot, akkor nem érezzük az ízét.
28. Az emberi orr képes 50000-féle szagminta megjegyzésére.
29. Egy emberből kb. 4,5 kg hamu marad az elhamvasztása után.
30. A 60. életévünk környékén elveszítjük az ízlelőbimbóink 50%-át.
31. Míg a szemünk mérete nem változik a születésünk után, az orrunké és a
fülünké igen.
32. Hétfőnként sokkal több ember hal meg szívinfarktusban.
33. Az ember előbb meghal az alvás hiányától, mint az éhezéstől.
34. A betegségek 90%-át a stressz okozza.
35. A nevetéshez 17 izmunkat használjuk, míg a homlokunk ráncolásához 43-at.
36. A babák még 300 csonttal születnek, ez felnőtt korukra 206 darabra
csökken.
37. Az ember kb. 1 cm-rel magasabb reggel, mint este.
38. A legerősebb emberi izom a nyelv.
39. Egy lépés megtételéhez 200 izom munkája szükséges.
40. Percenként 3 millió sejtünk pusztul el.
41. Minden emberi nyelvlenyomat egyedi.
42. A leggyakoribb vértípus a 0-ás.
43. Az emberi ajak azért piros, mert gazdagon átszőtt hajszálerekkel.
44. Minél hidegebb helyen alszunk el, annál nagyobb eséllyel lesz rémálmunk.
45. Az emberi könny olyan enzimeket tartalmaz, mely számos baktériumot
elpusztít.
46. Az emberi test annyi hőt ad le fél óra alatt, mellyel felforralható
akár 2 liter víz is.
47. Senki sem tudja önmagát megcsiklandozni.
48. Az ember az egyetlen olyan élőlény, mely képes érzelmi okok miatt
könnyezni.
49. A jobbkezes emberek átlagosan 9 évvel tovább élnek balkezes társaiknál.
50. Az orrunk és az ajkunk közötti bemélyedésnek saját neve van,
philtrumnak nevezik.

2012. május 23., szerda

Csodaital,szívroham,lábgörcs..tisztánlátás..az étkezés hogyan segít a testrészeinken..



Csoda ital.

Szükség van egy burgonyára, répára és egy almára.
Mossa jól meg vágja szét, és helyezze el a gyümölcscentrifugába
(facsaróba) és igya meg a levét azonnal frissen. Hozzá lehet adni
citromot vagy lime-ot, hogy az íze frissítőbb legyen.
Ez a csoda ital a következő panaszokra van jótékony hatással:

1. Gátolja a rákos sejtek növekedését.
2. Gyógyítja a fekélyeket is megakadályozhatja a súlyos máj-, vese-és
hasnyálmirigy betegségeket.
3. Megakadályozza a szívrohamot és a magas vérnyomást.
4. Erősíti az immunrendszert.
5. Javítja a látást, enyhíti a vörös fáradt vagy száraz szemet,.
6. Megszünteti az izomfájdalmat.
7. Méregtelenít, segít a székletürítésben, megszünteti a székrekedést.
Ezért a bőr sugárzó és egészséges lesz. Nagyon hatásos a pattanások.ellen.
8. Javítja a rossz leheletet
9. Csökkenti a menstruációs fájdalmat.
10. csökkenti a lázat


Egyáltalán nincs mellékhatása. Nagyon tápláló és könnyen felszívódik!
Nagyon hatékony akkor is, ha szeretne fogyni. Legalább 2 hétig
fogyassza mindennap. Kérjük, ügyeljen arra, hogy csak frissen facsart
levet igyon.

MIKOR fogyasszuk:

reggel éhgyomorra! Egy óra múlva lehet reggelizni. A gyors eredmény
érdekében igyunk 2-szer egy nap, reggel és 17 óra előtt.



Szívroham - Víz és egyéb,
 amit én sem tudtam!
Megkérdeztem az orvost :
 
miért van az, hogy én és mások gyakorta vizelünk az éjszaka folyamán?.
Válasza: A gravitáció a test vízkészletét az alsó részekben tartja, amíg fent vagy, azaz függőleges a testtartás.. Amikor lefekszel és a test alsó részei (lábak és belső szervek ) a vesékkel kerülnek egy szintre , ez az az állapot, amikor a vesék kiszűrik és kibocsátják a vizet, mert részükre ez ekkor könnyebb.
A vízivás idejének pontos meghatározása ebből a szempontból fontos ,nagyon is jelentős - mondja egy szívspecialista !!
A vízivás meghatározott időpontokban nagyban befolyásolja a testre kifejtett hatékonyságát : 
2 pohár víz felkelést követően - segíti a belső szervek aktivitását
1 pohár víz 30 perccel étkezés előtt - elősegíti az emésztést
1 pohár víz fürdés előtt - segíti a vérnyomás csökkentését
1 pohár víz lefekvés előtt - csökkenti az agyvérzés vagy szívroham kialakulásának a lehetőségét.
1 pohár víz lefekvés előtt megakadályozza az éjszakai lábgörcsök 
kialakulását - mert a lábizmoknak vízre van szükségük 
görcs kialakulása idején.

Kérlek, továbbítsd ezt másoknak is, akikkel törődsz!......




Isten még mielőtt az embert megteremtette volna, mindent biztosított részére! Elválasztotta a sós vizet az édestől, megalkotta a szárazföldeket, ültetett kerteket, állatokat és halakat teremtett .
Isten adott egy óriási nyomravezető segítséget, hogy az ennivalók hogyan segítenek a testrészeinken.
Az alábbi felsorolás nagyon hatásos, ha nyersen fogy.
Isten patikája:
Sárgarépa ***Egy szelet sárgarépa úgy néz ki, mint egy emberi szem. A pupilla, az
írisz, a sugárirányú vonalak úgy néznek ki, mint az emberi szem . És
IGEN, a tudomány ma már tudja, a sárgarépa nagyszerűen feljavítja a
szem vérkeringését és működését.
Paradicsom ***A paradicsomnak négy kamrája van és piros. A szívnek négy kamrája
van és piros. A kutatások azt mutatják, hogy a paradicsomok tele
vannak lycopine-okkal amik igazi táplálék a vérnek és a szívnek .
(lycopine: antioxidáns, hatása erősebb a C -vitaminnál, lassítja a
sejtek öregedését)
Szőlő ***
A szőlők fürtökben lógnak, formájuk, mint egy szív. A szőlő szem
olyan, mint egy vérsejt, a mai kutatások szerint a szőlő élénkíti a
szívet és a vért.
Dió ***
A dió olyan, mint az agy, jobb és bal félteke, a kisagy és a nagyagy.
A gyűrődések és a behajtások olyanok, mint az agykéreg. Tudjuk, hogy
a dió jelentősen segíti az agyműködést
Kidney bab ***
A vesebab segíti a vese működését és valóban úgy néz ki, mint egy
vese.
Zeller, Kínai kel, Rebarbara ***
A zeller, a kínai kel és a rebarbara olyanok, mint a csontok. Ezek
erősítik a csontokat.
A csontok 23 % szódát tartalmaznak. Ezek a zöldségek is 23 % szódát
tartalmaznak.
Ha nincs elég szóda az étrendedben, a szervezet kivonja a csontokból
és emiatt csontjaid meggyengülnek. Ezek az ételek megerősítik a
csontvázat.
Avocado ***
Az avokádó, a padlizsán és a körte segítik anyaméh és a méhnyak
egészséges működését. Hasonlítanak is rájuk. A tudományos kutatások
szerint, ha egy nő heti egy avokádót elfogyaszt, egyensúlyban tartja
a hormonjait, megakadályozzák a nem kívánatos születési súlyt és
megelőzik a méhnyakrákot. Mennyire megalapozott ez?
Pontosan 9 hónap kell, hogy az avokádó bimbóból érett gyümölccsé
fejlődjön, több mint 14000 különböző élelem-alkotóelem található
minden egyes gyümölcsben, a modern tudomány eddig csak 141 -et
tanulmányozott..

Füge ***
A fügék tele vannak magokkal és párosával lógnak, míg fejlődnek. A
fügék elősegítik a spermák mozgási sebességét és növelik a
mennyiségüket, ami kizárja a magtalanságot.
Édesburgonya ***
Az édes burgonya a hasnyálmirigyre hasonlít és ténylegesen
egyensúlyban tartják a szervezetet a cukorbetegség megelőzése
szempontjából.
Olive ***
Az olíva bogyó segíti a petefészek egészséges működését.
Narancs, grapefruit és az egyéb citrusfélék *** olyanok, mint a női
emlőmirigyek és segítik a mell egészségét és a nyirok mirigy csomók a
mellből való eltávozását.
Hagyma, fokhagyma ***
A hagyma olyan, mint az emberi sejt. A tudomány mai állása szerint
segítik eltávolítani a veszélyes mérgező és hulladék anyagokat a
sejtekből. Könnyeket fakasztanak, amik viszont tisztítják a szemet!

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤



Szép bőr – C-vitamin
A szervezet a C-vitamin segítségével állít elő kollagént, amely a bőr rugalmasságáért felelős, megkönnyíti a sebek, horzsolások gyógyulását is.
Mit együnk? Cseresznyét, grépfrútot, papaját, egy csészényit naponta valamelyikből.
Erős csontok - Bór
A kutatók megállapították, hogy nemcsak a kalcium felszívódását segíti, hanem az ösztrogénnek a csontokra gyakorolt jótékony hatását is fokozza.
Mit együnk? Szőlőt, barackot, almát, mazsolát, földimogyorót, brokkolit, borsót, mindennap egy csészényit valamelyikből.
Hajlékony ízület – szulfit(réz)
mogyoroEz az ásvány létfontosságú az ízületek rugalmasságát biztosító enzimek működéséhez.
Mit együnk? Diót, földimogyorót, májat, halat vagy kagylót.
Éles hallás - cink
Kutatók feltételezik, hogy a hallás erősen károsodhat cinkhiány következtében.
Mit együnk? Csirkét, bárányt, marhát.
Dús, fényes haj- aminósavak
sajtAz aminosavak segítik a haj növekedését és a töredezett hajvégek regenerálódását.
Mit együnk? Fehérjében gazdag ételeket, csirkét, pulykát, marhát, tojást, sajtot, diót.
Éles látás – béta-karotin
brokkoliA béta-karotin nemcsak antioxidáns hatású, de a szembetegségeket (pl. szürke hályog) és a fénytörési hibák kialakulását is segít megelőzni.
Mit együnk? Sárgarépát, édes burgonyát, brokkolit.
Ép fogak- kalcium
mandulaA kalcium megóvja a fogak fehérségét, és véd a fogszuvasodás ellen.
Mit együnk? Mandulát, babot, tejet.
Erős köröm - biotin
magvakA B7-vitaminként is ismert biotin gyógyír a száraz, töredezett körmökre.
Mit együnk? Tojást, halat, tejet, sajtot, magvakat, káposztát, krumplit.

Olvasásra ajánlom:
http://aranylo.blogspot.hu/2012/04/konyhakert-az-ablakban-az-erkelyen.html

 

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Nincs szebb, mint az élet, ha hagyják, hogy kiteljesítse magát.
Mint a fű és a fák, ha növekedhetnek, és akkor halnak meg,

 amikor elérték a teljességet.

Örvendj a hóvirágnak, az ibolyának
és a búzavirágnak.
Az erdő csöndjének.
Ha egyedül vagy: annak, hogy egyedül lehetsz.
Ha nem vagy egyedül: annak, hogy nem kell egyedül légy.
 Vágyódj arra, amit a holnap hoz, és örvendj annak, ami ma van. (Wass Albert)

“Ha természetes módon élsz, sosem leszel szegény, de ha a képzelgések szerint, sosem leszel gazdag.” (Epikurosz)

A belső fegyelem megtart, mint testet a csontváz. A külső fegyelem páncél: véd és akadályoz. Az emberi psziché szétesik fegyelem nélkül. Belső fegyelem nélkül a szabadság megbetegít.
Popper Péter
"Most tanultam meg, hogy nem arra kérem Istent, hogy teljesítse azt, amit én elterveztem, hanem hogy segítsen megérteni, mi az értelme annak, amit ő tesz velem."  Wass Albert

"A tisztánlátás az élet olyan ajándéka, amely gyakran megkésve érkezik."Wass Albert

"Mindig emlékezz arra, hogy a szép szavak nem mindig igazak, s az igaz szavak nem mindig szépek." (Jókai Mór)



"Az embernek ahhoz, hogy boldog legyen, két dolgot kell tennie: először hinnie kell, hogy van az életének értelme. Másodszor meg kell találnia, hogy mi az." (Lev Tolsztoj)
"A sikert és a kudarcot elválasztó vonalat a „nem volt időm” szavakkal lehet kifejezni." (Dan Millman)


¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤


A bór szerepe csontritkulás


 (oszteoporózis) gyógyításában,




A bór esszenciális nyomelem. Hiánya gyengíti a csontozatot, így fontos szerepe van a


csontritkulás (oszteoporózis) gyógyításában. 


Egyes kalcium készítmények kizárólag kalciumot tartalmaznak. Mások D vitamint, K vitamint, és egyéb ásványokat. A csontritkulásról szóló könyvek szerint mindre szükségünk van…beleértve a bórt is.


A bór-oszteoporózis; Egészségügyi szakemberek szerint a bór fokozza a csontsűrűséget. Azonban  sosem értettem igazán a csontépítésben betöltött szerepét, így aztán végeztem egy kis kutatást az interneten.  Ez a cikk elmagyarázza, miért olyan fontos ez a nyomelem, ha erős csontokat próbálunk építeni. Kiderül az is, hogy a bór fontos szerepet játszik az ízületi gyulladás (artritisz) megelőzésében, gyógyításában éppúgy, mint  szellemi teljesítményünk fokozásában.
Segít a törött csontok gyorsabb gyógyulásában..
A mentális aktivitást növelheti, hiányának pótlása csökkentheti az aluszékonyságot.

A prosztatarák rizikóját a magasabb bórfogyasztás mésékelheti.


Kiegészítőkben nátrium-borát és bór-kelát formában szokott előfordulni.
A táplálékkal elfogyasztott bór gyorsan felszívódik, majd nagyrésze kiválasztódik a vizelettel.

Bór a táplálékunkban

Napi 3 mg fogyasztását javasolja néhány szakértő.
 Biztonságosabb táplálkozással bevinni ezt a mennyiséget.
Szinergizmus:
  • A D-vitaminnak aktív formájába alakulásához bórra van szüksége.
  • A kalciummal, D-vitaminnal, magnéziummal együtt segít megelőzni és kezelni a csontritkulást.

Természetes forrásai

Forrásai a leveles zöldségek, olajosmagvak, gyümölcsök, gabonamagvak, szójabab. Tejben kb. 0,5-1 mg/l található.
A bór gyümölcsökben és zöldségekben fordul elő. A legtöbb táplálkozás tudós szerint napi két adag friss zöldséget, és két adag gyümölcsöt kellene fogyasztanunk minimum, hogy fedezzük a napi bór szükségletünket.

Legtöbben kalcium tartalmú táplálékkiegészítőt szednek csontritkulás ellen. A legfőbb ok, hogy a Complete Calcium&Magnesium 2:1-et ajánlom az, hogy nagy mennyiségű (napi 3,75 mg ) jól felszívódó bórt tartalmaz. 1000mg jó minőségű kalcium és 500 mg magnézium van egy napi adagban, emellett az ásványok felszívódását fokozó gyógynövények teszik tökéletessé a készítményt.

A ConcenTrace® Nyomelem Cseppekben is magas a bórkoncentráció. (370 mcg/ adag). Ezen kívül az egészséghez szüksége összes nyomelemet jól felszívódó kiegyensúlyozott formában tartalmazza. Ajánlom nyomelem pótlásra, az immunrendszer működésének erősítésére, a csontok erősségének fokozására, a szellemi frissesség megőrzésére, illetve visszanyerésére.

Tanácsok nőknek a vészhelyzetre való felkészülés .

Amerikaiaknak íródott, de azért Magyarországon sem árt ismerni….
OKVETLENÜL OLVASSÁTOK EL! VIGYÁZZATOK MAGATOKRA !
HASZNOS TANÁCSOK ARRA AZ ESETRE, HA NEKED TÁMADNÁNAK, VAGY MEGLOPNÁNAK
TANÁCSOK NŐKNEK: FIGYELMESEN OLVASD EL
1. A Tae Kwon Do-ból merítve
A könyökünk a testünk legkeményebb része
Ha elég kicsi a távolság, használd!
2. Egy Új-Orléans-i útikönyvből merítve (Furfangos !)-
Ha a tolvaj a pénztárcádat, vagy a táskádat kéri NE A KEZÉBE ADD, Dobd el messzire magadtól. Megvan az esély arra, hogy a táska után megy és fuss,ahogy csak bírsz, éas amilyen gyorsan csak lehet .
3. Ha be vagy zárva egy autó csomagtartójába (Zseniális !)

törd be a hátsó lámpa búráját, utána dugd be a kezed a nyílásba és
integess, ahogy csak bírsz!  Ez a vezetőn kívül mindenkinek fel fog
tűnni!  Ez egy olyan tanács, ami mentett már meg életeket
4. Ha autóba szállsz, zárd az ajtókat és indulj!
A nők előszeretettel üldögélnek az autójukban és munka, vagy
bevásárlás után számolgatnak, jegyzetelnek, stb.
NE ÜLDÖGÉLJ A PARKOLÓ KOCSIBAN!
Egy prédaleső kifigyelhet és beülhet az anyósülésre, majd pisztolyt
szegezve a homlokodnak kényszeríthet, hogy hajts el valahova. Ha egy
rabló egyszer már beült a kocsidba és pisztolyt szegez a homlokodnak,
NE KÖVESD AZ UTASÍTÁSAIT!
Ismétlem, NE KÖVESD AZ UTASÍTÁSAIT!
 Inkább tégy kárt az autódban - hajts neki valaminek! Ne félj, a
légzsák majd megvéd! A hátsó ülésen ülő fog majd pórul járni.
Mihelyt az autó megállt, szállj ki és fuss! Egy megoldás arra, hogy
ne találjanak majd rád egy félreeső helyen.
5. Néhány tanács parkoláshoz és garázsba álláshoz (Nyilvánvaló !)
A.) Légy körültekintő. Nézz körbe. Nézd meg a kocsid belsejét: a hátsó
ülést, az anyósülés előtti teret.
B.) Ha egy kisteherautó mellett parkolsz, szállj be a másik oldalról. A
legtöbb sorozatgyilkos akkor támadja meg áldozatát és húzza be a
kisteherautójába, amikor az nyitja az ajtaját.
C.) Figyeld meg a melletted parkoló autókat! Ha egy férfit látsz
egyedül ülni – különösen, ha az, az autód melletti kocsiban ül, lehet
hogy jobban teszed, ha visszamész az irodádba, vagy a
bevásárlóközpontba és segítséget kérsz a biztonsági őröktől. Mindig
jobb elővigyázatosnak lenni (mindig jobb paranoiásnak lenni, mint
halottnak).
6. Mindig liftezz és ne gyalogolj. (A jó értelemben)
A lépcsőházak tökéletes helyszínek a bűncselekmények elkövetésére,
főleg éjjel!
7. Ha egy préda leső (rabló) fegyverrel rendelkezik, de nem fog- (
!?), FUSS - lehetőleg cikk-cakkban! 100-ból 4 annak az esélye, hogy
egy golyó eltaláljon. És még ha el is talál, a golyók CSAK RITKÁN
érnek létfontosságú szervet.
8. Nőként ne mindig próbáljunk kedvesnek lenni  (Határozottság és bátorság)
HAGYD A KEDVESSÉGET!
Kockáztatod, hogy megerőszakolnak, vagy megölnek.
Ted Bundy, a sorozatgyilkos, jóképű férfi volt és művelt. Mindig a nők
szimpátiájára alapozott és így rabolta el őket. Bottal járt és
bicegett; gépjárművébe történő beszálláshoz segítséget kért.
 9. Emlékezzünk egy síró kisbaba történetére. Egy nő meghallotta, hogy sír egy kisbaba az ajtaja előtt. Ahelyett, hogy kinyitotta volna az ajtót, hívta a Rendőrséget, mivel az eset nagyon furcsának tűnt számára. A Rendőrség válasza nem is váratott sokat magára: "A legfontosabb, hogy semmi esetre se nyissa ki az ajtót!" Utána úgy tűnt neki, hogy a baba az ablak alá mászott. Félt, hogy a baba kimászik az utcára, és elüti egy autó. A rendőr ismételten azt mondta neki, hogy NE NYISSON AJTÓT. Azt is mondta, lehetséges, hogy egy sorozatgyilkos próbál meg így a lakásba behatolni azzal, hogy egy felvett gyerek sírást játszik le, így hatva a nők érzelmeire. Megerősítette, hogy már több nő is tett bejelentést síró gyerekről, amikor egyedül voltak éjszaka otthon!
Kérem, NE NYISSON AJTÓT, ha gyereksírást hall. Ezt az üzenetet
valószínűleg komolyan kell vennünk, mivel a gyereksírós történetet a
legutóbbi amerikai "Top körözöttek" televíziós programban is
leadták, melyben egy louisiana-i sorozatgyilkosról beszéltek.
Még egy tanács: sose azt kiáltsd, hogy "Segítség", hanem azt, hogy "Tűz van" (Nagyon okos !)
Az emberek kimennek, ha tűz van, de ritkán, ha segíteni kell. És ez a támadót is megzavarhatja, mivel azt hiheti, hogy bolonddal van dolga és otthagyhat a helyszínen. (forrás: nők önvédelmi képzése).