http://aranylo.blogspot.com/

2011. június 26., vasárnap

Jó magyar cégek jó magyar árui: élelmiszerek, hungarikum magyar termékek, magyar tulajdonú cégek céginformációi ,


Szerezze vissza  becsületét a magyar termék !
Egészséges élelmiszert- és munkát ad !
Csak egy gyűjtő honlap, vagy már egy B2B luxus környezetű marketing felület? Nemzeti elkötelezettségből végzett munka, mely először ad lehetőséget a magyar termelő exkluziv Internetes megjelenésének? Igen, mindez a JómagyarÁru.hu És még ennél is több...

 A nagymama lekvárjának társadalmi hatása talán még most is vetekszik a multi láncok lekvár utánzataival... A magyar népesség egy jelentős részének a nyers tej fogyasztása nem nagy élmény, azonban az aludttejtől fölfelé már nincs gond. Jöhet a jó öreg aludttej, kefír, joghurt sajt, túró és származékaik. Volt néhány világhírre érdemes köztük. A Túró Rudi magyar találmány, no de a Pálpusztai is felvette valaha a versenyt a mai legjobb francia rouge sajtokkal.  Hajdina, köles - valaha ezek a növények pótolták a búza ma elfoglalt egyeduralmát. De ne feledjük, hogy a gabonafélék közé tartozó zab most éli reneszánszát, no és a jó magyar sörárpa jelentősége sem kicsi! Paprika, majoranna, köménymag! - ugrik be azonnal mindenkinek, borsika fű, izsóp, zsálya, és kapor, teszik hozzá rögtön. Ám a kép ennél is jóval színesebb lehetne... A méltán világhírű magyar termőföld sokszor bizonyította életerejét búza ügyben. Pedig nem is mindig azonos termékről van szó az évezredek hagyományit vizsgálva...   Vagy a hirhedt magyar méz a hamisítások miatt? A kép nagyon zavaros, amit a az EU-s szabályozás tovább bonyolít  Az már csak természetes, hogy zöldség termelésünk önellátóvá teszi az országot! Tényleg? Akkor miért van tele a multik polca idegen eredetű zöldségek sokaságával? ...Sió? Már nem magyar régen... Pedig a teljes gazdasági vertikumhoz minden adottságunk adott. Jó gyümölcs, kidolgozott minőségű technológia, belső és külső piac. Minden együtt volna a sikerhez...
 Jó magyar cégek jó magyar árui:
 élelmiszerek, hungarikum magyar termékek, magyar tulajdonú cégek .
 Atilla (eredetileg így írták) - hun nagykirály udvarában már főztek sört, de a sörrel történő megismerkedésünk egészen Mezopotámiáig vezethet. Ha bor, akkor magyar! A magyar borivó nemzet! Tényleg? A válasz már nem egyértelmű manapság. Nagyon meg lett dolgozva a fogyasztási szerkezet...  Eredet védelem és név védelem Európában! Hogyan, mivel értük el ezt a csaknem sajnos egyedülálló sikert? 1790 óta eredeti recept szerint gyártott gyógylikőr, Brand a javából. Sőt, már-már a siker szimbóluma. Lássuk mi az ára a tartós sikernek?  A magyar szürkemarha tenyésztésének kiteljesedése és a minőségi hús forradalma - a jövőben egyet kell hogy jelentsen...Mangalica sertés, szürke marha, racka juh - a magyar őshonos fajták. Azonban még ezt is sokan megkérdőjelezik, nem is beszélve húsának koleszterin mentességéről Nézzük az eltérő véleményeket, és a szakvéleményt... Nem véletlen, hogy a bio itt nem a legjobb, azaz hogy nem a legüzletképesebb jelző. Hogy miért? Mindjárt rávilágítunk. De előbb: milyen volt és milyen lett a magyar csirke?

Az okos telefonok halálos ára ! mobiltelefon káros hatása...

Az egyre népszerűbb intelligens, okos telefonoknak, a síkképernyős tévéknek, tableteknek van egy rejtett költsége is, az emberi élet és a környezet pusztulása. Az elektronikai ipar gyors növekedése és a megnövekedett kereslet miatt felgyorsult az ón iránti igény.
Az elektronikai ipar a forrasztáshoz használt ón majdnem a felét a Bangka és Belitung szigetekről szerzik be, az Indonéz szigetvilágból. A két sziget legnagyobb bevételi forrása mára az ónbányászatból származik.
Nem csak környezetvédelmi problémákat vet fel az ónérc bányászata, hanem morális, társadalmi problémákat is, hisz emberek halnak meg a kitermelés során. Ezek a bányák egyáltalán nincsenek gépesítve, vödrökkel, csákányokkal és pusztakézzel dolgoznak. 2012 tavaszán volt olyan hét, amikor 6 ember halt meg ezekben a bányákban, köztük egy 15 és egy 16 éves gyerek is.
A két sziget legnagyobb ón felvásárlója az Apple, de innen szerzi be az ónt a Sony, a Panasonic, a Samsung és az LG Electronics is. Kína pedig az ón igényének a 49%-át szállítja be a két szigetről.
Az ón olyan kulcsfontosságú szerepet tölt be az elektronikai iparban, hogy felhasználása megkerülhetetlen. A két szigeten a legális bányászat mellett megjelentek a fekete bányák is, melyek felett a hivatalok rendre szemet hunynak. A Bangka sziget populációja 960 ezer fő, ott szinte mindenki az ónból él. A fővárosban, Pangkal Pinangban tilos a bányászat, de ennek ellenére még a repülőtér kifutópályájától pár méterre is található illegális bányakráter, ahol puszta kézzel nyerik ki az ércet. A kormányzó irodájától 800 méterre is találni illegális bányagödröt, de a sziget legnagyobb kórháza mellett is van bánya. Akik kiszorultak a szárazföldi bányászatból, azok a part menti tengerfenékből próbálják az ércet kinyerni kezdetleges eszközökkel, vákuumos kotróhálókkal (lsd. képgaléria)
Miért pont indonéz ón?
A 2010-ben aláírt Dodd-Frank törvény alapján csak olyan országból lehet az alapanyagokat beszállítani, ahol nem dúl véres polgárháború, nem gyerekmunkásokkal dolgoztatnak a bányákban, vagyis „konfliktus-mentes” területekről származik az alapanyag. Ezért az afrikai Kongói Demokratikus Köztársaságból már hivatalosan nem lehet nyersanyagokat beszállítani, ahonnan előtte például az ónt is beszerezték. Az utóbbi másfél évtizedben a fejlett országokban megvásárolt mobil-telefonjaink, laptopjaink, játékkonzoljainkon keresztül legalább 5 millió ember halálért volt felelős a fogyasztói társadalom. A Dodd-Frank törvény bevezetésével épp azt akarták megelőzni, ha már ezek a cégek semmilyen etikai kódexet nem akarnak betartani, akkor kényszerítve legyenek az etikus alapanyag beszerzésre. Az indonéz szigetek pedig garancia a "konfliktus-mentes" beszerzésre.
A Dodd-Frank törvény nem az eredeti törvényjavaslat, mert azt 2009-ben a lobbisták megakadályozták, hogy önálló törvény legyen, így a 2300 oldalas „Wall street”-i reformcsomagban sikerült átnyomni a kezdeményezést 2010-ben. 2012. augusztus 22-én kihirdetett törvény értelmében az amerikai tőzsdéken jegyzett cégeknek 2014-től jelentést kell tenniük arról, tartalmaznak-e termékeik Kongóból és a szomszédos országokból származó válságövezeti ásványokat. „A nagyvállalatoknak két, a kisebb cégeknek négy évük van rá, hogy meghatározzák ásványaik jellegét”.
A világ globális ónérc ellátásának nagy része illegális, kisüzemi bányákból származik. A kínai Foxconn, ahol az Apple is gyártatja az okos telefonjait, az Indonéz szigetekről szerzi be az ónt. Az Apple szóvivője Steve Dowling elutasította, hogy az Apple ellátási láncában olyan ón lenne, mely bányászata súlyosan veszélyezteti az Indonéz szigeteket vagy emberek haláláért felelős. Dowling inkább kiemelte, hogy oktatási programokat finanszíroznak ezeken a szigeteken és állítása szerint, ellenőrzött bányákból kerülnek ki a forrasztáshoz használt ón.
A vezető elektronikai cégek tíz éve kezdték elhagyni fokozatosan az afrikai országokat, de ugrásszerűen csak 2009-ben, amikor kiderült, hogy törvényileg akarják szabályozni az etikus alapanyag beszerzést.
Halál és környezeti katasztrófa
A két indonéz szigeten 2007-ben 85%-al, 2010-ben pedig 100%-kal nőttek meg a legális bányák száma. Arról nincs adat mennyi lehet az illegális bányák száma, de nehéz is lenne felmérni az úszóbányák miatt. A legnagyobb bányák a kormány kezében vannak, de sok alvállalkozó üzemelteti ezeket ellenőrizetlenül. A legális bányák üzemeltetése drága a gépek és a teraszosan kiépített fejtés miatt. Az ellenőrizetlen alvállalkozók és az illegális bányák javarészt egy „gödörásásból” áll és emberi erővel fejtik ki az ónércet. Minden fajta műszaki és biztonsági előírást mellőznek, és a legtöbb halál a bányafal beomlása miatt történik. A fekete bányászatból származó ónércet független finomítóknak adják el felvásárlókon keresztül, akik „legalizálják” az ónt.
Ha környezeti kár történik vagy haláleset, ezek javarésze feltáratlan marad a hatóságok előtt vagy épp maga a hatóság az, aki nem indít vizsgálatot. A két szigeten sok a migráns bányász a környező szigetekről. 2011-ben csak az illegális migráns bányászok közül 44-n haltak meg. Pontos adatok a halálesetekről nincsenek, de feltehetőleg több százra tehető évente. És ennél pedig sokkal többen lehetnek, akik a legális vagy az illegális bányákban megsérülnek vagy nyomorékká vállnak.
A szaporodó úszó és szárazföldi bányák miatt veszélybe került Bangka és Belitung szigetek élővilága és természetes környezete. Gyors ütemben csökken a mezőgazdasági területek száma, felgyorsult a fakitermelés és veszélybe került a tengeri halászat és a part menti és szigeti élővilág. A tengeri úszóbányászat miatt pusztulnak a korallzátonyok, a nagyütemben eltűnő erdők pedig védtelenné teszik a szigeteket a trópusi viharoktól. A több ezer kráter látványa pedig olyan benyomást tesz, mintha meteortámadás érte volna a szigeteket. Azok az emberek, akik nem mernek lemenni a gödrökbe a zagyból vagy a tengerparton mossák ki az ónércet tálkákkal.
Pár éve még paradicsomi állapotok uralkodtak a két szigeten, de mára a fehér tengerpart és a pálmafás szigetvilág eltűnőben van. Az Indonéz szigetvilág biológiai sokfélesége veszélyben van, a fejlett világ igénye miatt. Az okos telefonok és a mindig megújuló síktévék, tabletek legyártásához szükséges ón miatt Bangka és Belitung mindig elveszít egy darabot magából. A Föld Barátai szervezet (Friends of the Earth) kampányt indított a gyártói felelősség szigorú törvénybe iktatásért. Vállaljanak felelősséget a teljes alapanyag ellátási láncban a társadalmi és környezeti károkért. A Föld Barátai felhívást intéztek a Samsunghoz és az Apple-hez, hogy nyilatkozzanak, honnan és milyen körülmények között bányásszák az okos telefonokhoz az ónt. Ehhez a felhíváshoz most Te is csatlakozhatsz itt!
A fogyasztói társadalmunk csak akkor lenne etikus, ha közösséget vállalnának a kifosztott területeken élőkkel. Nem csak környezeti pusztítással jár a mi fejlődésünk és megnövekedett igényünk, de emberhalált is követel. A mi felelősségünk is, hogy a gyártókat kötelezzük arra, hogy a legnagyobb biztonságban legyenek kitermelve a gyártáshoz szükséges alapanyagok, és ne tapadjon vér a termékekhez!
A képgaléria alatt található a Föld Barátainak kisfilmje, mely bemutatja, miképp is pusztul el a Bangka és Belitung szigetek.
Mónus Agnéla - GreenProfit




Ólom-Kloroform-Kipufogógáz-Mobiltelefon. Tudod, mi a közös bennük?
I-Phone Klón vagy nem I-Phone klón.Nokia 5800 Express Music.Június elején a WHO - Egészségügyi Világszervezet mérföldkőnek számító kijelentést tett, miszerint a mobiltelefont a lehetséges rákkeltő kategóriába kell sorolni.
14 ország 31 tudósa elég bizonyítékot talált arra, hogy az eddig közöltekkel ellenében ezt a megállapítást tegyék, hiszen már 2010-ben is egy nemzetközi tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy azok között, akik mobiltelefont hosszú távon használtak (10 vagy annál több évig), megduplázódott az agydaganat előfordulása.
Gyerekeknél nem végeztek vizsgálatokat, de az tény, hogy az ő koponyacsontjuk vékonyabb, mint a felnőtteké, ezáltal a sugárzás mélyebben és erőteljesebben hatol az agyba.
A mobiltelefon sugárzása ún. nem-ionizáló sugárzás, mely hasonló a mikrohullámú sütő által kibocsátott sugárzáshoz, csak erősebb. E sugárzásnak kitettség okozhatja azt, hogy a sejtek elkezdenek
 'máshogy' viselkedni, és ezek a megzavart funkciójú sejtek tumorrá alakulhatnak.
 A legérintettebb részek a fül mögötti agyszelvények.
A mobiltelefon napjaink nélkülözhetetlen része. Az alábbi szabályok betartásával
 csökkentsd minimálisra a kockázatát!
amikor csak teheted, hívás helyett inkább írj sms-t
beszélgetés alatt ne nyomd közvetlenül a füledhez a telefont, tarts 2-3 cm távolságot, már ez is sokat számít!
használd a telefon kihangosító funkcióját, és pl. a kocsiban fülhallgatón keresztül beszélj
akkor használd a telefont, ha van elég térerő. Amikor ,,erőlködnie" kell (pl. lift, metróaluljáró),
 több sugárzást bocsát ki, mint normál üzemmódban
ne tartsd a telefonod közvetlenül a tested közelében, főleg ne a derék és térd közötti részen... Éjszaka kapcsold ki vagy használd a 'repülő üzemmódot', és soha ne tedd a fejed mellé, ne adj' Isten a párnád alá!
tartsd távol a gyerekektől (különösen 3 éves kor alatt, és nem a kis, lenyelhető részek miatt!);
 ha beszélnek rajta, használjátok a kihangosító funkciót

2011. június 25., szombat

HOL? MI? történik a Föld országaiban naponta.Olvasási nehézség/diszlexia


Sürgősségi és Katasztrófa Információs Szolgálat !

HOL? MI? történik a Föld országaiban naponta.
Érdemes megnézni .


Ön vagy gyermeke, tanítványa diszlexiás,
olvasási zavaravan ?
Itt ellenőrízheti!

ELSŐ jelzés az olvasási problémára,; ha felváltva kacsint

 a szemével és a nyitott szemhéj/alsó vagy felső/ berebben vagy pislant.
Merengve nézzen a kép mélyébe!
Ha Ön képes 3D-ben látni a képeket,
 nincs olvasási problémája .
A diszlexia  problémával küszködők kevésbé vagy
 egyáltalán nem tudják megjeleníteni 3D-ben a képeket. 
Másik jelzés az olvasási problémára,; ha felváltva kacsint
 a szemével és a nyitott szemhéj berebben vagy pislant.

Egy óriás csillag. Ezen a képen lehet legjobban tanulni a sztereogram nézését. Úgy kell nézni a képet, hogy a két karika helyett hármat lássunk, fent is és a kép közepén is, ami egyébként a kiemelkedő csillag közepe

Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteük egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslö és az ultosó bteük a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteüt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.
Az írással, olvasással kapcsolatos tanulási zavarok (diszlexia, diszgráfia) javítható: gyermekkorban is, gimnazista korban is, felnőtt korban is, ha olvasáskor a szöveg valamilyen módon és fokban eltorzul .
A leggyakoribb szövegtorzulások:
Homályos látás, amely nem korrigálható szemüveggel, és nincs szemészeti elváltozás.
A sorok, szavak mozognak.
A szöveg bántóan csillog.
A szavak „besüppednek”a fehér háttérbe.
A szavak le vagy felcsúsznak a sorból.
Torzulnak a szavak, a betűk.

A szöveg- sorok torzulások  lehetnek a fentiek keveréke.
A látásunkhoz fény kell. A fény-fehérfény a szivárvány színeit tartalmazza . A színek különböző hullámhosszúak  Bizonyos színek túlingerlik a szem ideghártya csapjait és pálcikáit, már itt hibás fotokémiai folyamatok mennek végbe és továbbítódnak mint torz ingerület. Ehhez hozzáadódik a jobb-bal látóideg  idegrostjaiban az ingerület továbbítása szaggatottan, lassan, összetorlódva halad az agy látóközpontjába. Ennek következménye hogy a reális érzet nem tud kialakulni a látóközpontban és a válaszreakció is szabálytalan lesz. Zavaros betűsorok jelennek meg.


Azt a színt amelyik túlingerli az ideghártyát ki kell szűrni, hogy rendben továbbítódjanak az ingerületek az agy látóközpontjába. Itt a valóságnak megfelelő érzet, betűsorok jöjjenek létre.
A beeső fényből bizonyos színtartományokat ki kell hagyni.
A korongon látott színekkel meg lehet változtatni a színösszetételt, amely egy megváltoztatott alapingert jelent, amit a „másképp működő” idegrendszer könnyebben feldolgoz .
Diszlexia korrigálására, mint speciális segédeszköz segíthet ezen egy színes lencséjű szemüveg. A színes „lencséknek” azonnal van hatása . Az olvasási sebesség nő, a hibaszám csökken, a szövegértés javul. Az olvasó azonnal érzi a változást , hozzátartozó hallja a javulást.

 
A szemüveg lencsék lehetnek eltérő színűek a jobb illetve a bal oldali lencse
 (egymás kromatikus ellentétei) és azonos színűek.
Szemüveg közül létezik PAPÍR két méretben állítható, így nem csak felnőttek,
 hanem gyermekek is kényelmesen viselhetik.
MÜANYAG fixkeretes illetve a CLIPS, ami a szemüvegeseknek ajánlott, rácsíptethető szemüveg.
A  szemüveg  nagy tisztaságú, magas minőségű UVszűrős 2mm-es fóliával készül.
A színes lencsés szemüveget csak olvasáshoz, íráshoz kell használni !!

Vigyázz a napozással ! A légkör összetétele jobban átengedi az UV sugárzást !


Napozás-napbarnított bőr, az UV-ultraibolya sugárzás !

Az UV sugarak hullámhossza rövödebb a látható fényénél.
A látható fény  tartománya kb. 400-tól 700 nm-ig tart,
az ultraibolya sugárzás tartománya 100 és 400 nm között van.
a nanométer (nm), mely a méter egybilliomod része.


Az ultraibolya sugárzás három részre,
a hosszú hullámú UV-A,
a középhullámú UV-B és
a rövidhullámú UV-C
tartományokra osztható. 


     Az  UV-A, és az UV-B  az amelyik eljut egészen a föld felszínéig.

Az UV-B csak az el szarusodó hámrétegig,
 Az UV-B-től barnul le a bőrünk, netán le is ég, ezáltal ebből adódó 
problémákért felelős.Az UV-B első sorban a 
D-vitamin képződését segíti a bőrünkben, 
nélküle gyakorlatilag hiányt szenvednénk
ebből a vitaminból .

A napfény hatása a bőrre


Az UV-A jut a legmélyebbre a  bőrben.

Az UV-A sugarak mélyre hatolnak, olykor egészen a csontig, 
és serkentik a csontképződést.
Az UV-A  behatol a szemlencséig, így az UV-A sugárzás 
válthatja ki a szürke hályogot.

Az UV-C-t az ózonpajzs kiszűri.  

Az UV-C sugárzás rendkívül káros hatású, de szerencsére 
ez földünkre csak nagyon kis mértékben érkezik, 
mert a kb.12km magasságban lévő ózon réteg, 
jelentősen megszűri.

Fontos tudni !!, hogy számos gyógyszer bír fényérzékenyítő hatással, azaz, ha valaki ezt szedi,
 hamarabb leég a napon, mint, ha nem szedné az adott gyógyszert.
Ilyen gyógyszerek pl. a tetraciklin típusú antibiotikumok, 
vízhajtók stb.

Védekezhetünk a káros sugarak ellen,

Ne napozzunk 11órától  16óráig !

Használjunk magas faktorszámú  napozókrémet vagy olajat !
Megfelelő napszemüveget vásároljunk.

Keressük az UV 400 feliratot 
az egyes modelleken, ez ugyanis azt jelenti,
 hogy a lencse 400 nanométer sugárzás alatt mindent kiszűr.
Az olcsó, kevésbé jó minőségű szemüvegekkel többet árthatunk, 
mint használunk:
ezek mögött ugyanis jobban kitágul a pupillánk, 
és jóval több sugárzás éri el
szemlencsénket, mint ha nem is lenne rajtunk napszemüveg.

Az időben észrevett bőrrák még gyógyítható, ezért bármilyen elváltozást is észlel a
szeplőkön, anyajegyeken vagy szemölcsön azonnal forduljon szakemberhez.

2011. június 20., hétfő

Magyar nyelv:Egy szó - egy kép - egy zamat!

Gyimóthy Gábor: Nyelvlecke

Egyik olaszóra sodrán,
Ím a kérdés felmerült:
Hogy milyen nyelv ez a magyar,
Európába hogy került?

Elmeséltem, ahogy tudtam,
Mire képes a magyar.
Elmondtam, hogy sok, sok rag van,
S hogy némelyik mit takar,

És a szókincsben mi rejlik,
A rengeteg árnyalat,
Példaként vegyük csak itt:
Ember, állat hogy halad?

Elmondtam, hogy mikor járunk,
Mikor mondom, hogy megyek.
Részeg, hogy dülöngél nálunk,
S milyen, ha csak lépdelek.

Miért mondom, hogy botorkál
Gyalogol, vagy kódorog,
S a sétáló szerelmes pár,
Miért éppen andalog?

A vaddisznó, hogy ha rohan,
Nem üget, de csörtet - és
Bár alakra majdnem olyan
Miért más a törtetés?

Mondtam volna még azt is hát,
Aki fut, miért nem lohol?
Miért nem vág, ki mezőn átvág,
De tán vágtat valahol.

Aki tipeg, miért nem libeg,
S ez épp úgy nem lebegés, --
Minthogy nem csak sánta biceg,
S hebegés nem rebegés!

Mit tesz a ló, ha poroszkál,
Vagy pedig, ha vágtázik?
És a kuvasz, ha somfordál,
Avagy akár bóklászik.

Lábát szedi, aki kitér,
A riadt őz elszökell.
Nem ront be az, aki betér . . .
Más nyelven, hogy mondjam el?

Jó lett volna szemléltetni,
Botladozó, mint halad,
Avagy milyen őgyelegni?
Egy szó - egy kép - egy zamat!

Aki "slattyog", miért nem "lófrál"?
Száguldó hová szalad?
Ki vánszorog, miért nem kószál?
S aki kullog, hol marad?

Bandukoló miért nem baktat?
És ha motyog, mit kotyog,
Aki koslat, avagy kaptat,
Avagy császkál és totyog?

Nem csak árnyék, aki suhan,
S nem csak a jármű robog,
Nem csak az áradat rohan,
S nem csak a kocsi kocog.

Aki cselleng, nem csatangol,
Ki "beslisszol", elinal,
Nem "battyog" az, ki bitangol,
Ha mégis: a mese csal!

Hogy a kutya lopakodik,
Sompolyog, majd meglapul,
S ha ráförmedsz, elkotródik.
Hogy mondjam ezt olaszul?

Másik, erre settenkedik,
Sündörög, majd elterül.
Ráripakodsz, elódalog,
Hogy mondjam ezt németül?

Egy csavargó itt kóborol,
Lézeng, ődöng, csavarog,
Lődörög, majd elvándorol,
S többé már nem zavarog.

Ám egy másik itt tekereg,
-- Elárulja kósza nesz -
Itt kóvályog, itt ténfereg. . .
Franciául, hogy van ez?

S hogy a tömeg miért özönlik,
Mikor tódul, vagy vonul,
Vagy hömpölyög, s mégsem ömlik,
Hogy mondjam ezt angolul?

Aki surran, miért nem oson,
Vagy miért nem lépeget?
Mindezt csak magyarul tudom,
S tán csak magyarul lehet. . .!

2011. június 16., csütörtök

Rádió zenehallgatás élőzenével.

✿(。◕‿◕。)✿✿(。◕‿◕。)✿✿(。◕‿◕。)✿✿(。◕‿◕。)✿(。◕‿◕。)

 Online zenehallgatás!

Több száz online rádió egy helyen!

Olvasáskor hallgasson zenét .
katt.ide:
http://www.livemusic.hu/site/site_main.php?site=search

✿(。◕‿◕。)✿✿(。◕‿◕。)✿✿(。◕‿◕。)✿✿(。◕‿◕。)✿(。◕‿◕。)

Időjárás előrejelzés:Európa országainak,településeinek .

Jól szervezett kiránduláshoz fontos tudni , milyen időjárás várható.

Itt tudhatja egy adott ország településének időjárását 5 napra előre megnézni