http://aranylo.blogspot.com/

2011. december 3., szombat

HangSzínTáplálék! Testünk lelkünk feltöltése! DRUG/drog/ ami elpusztít !!

"ღ ♪ღ♪ ღ ღ ♪ღ♪ ღ ღ ♪ღ♪ ღ
KATT. IDE: 1958 Radio Hits
Olvasás közben hallgasson világslágereket !

 

 " Isten nem engedett létrejönni
 egy betegséget sem anélkül,
hogy annak gyógyszerét a természetben

 létre ne hozta volna
embernek, állatnak."

Hangoljuk be a testünket.
egy színhez-egy hang társul / piros=dó haghullám-rezgés-szín-frekvencia ,egy és ugyanaz.
Ezért van hogy a zenét színekben is látják . Azt ma is kevesen tudják, hogy nem elég, ha valamilyen gyógynövényt alkalmazunk, például szemölcs elmulasztására, a kertben található, sárga nedvű Vérehulló fecskefűvel, hanem rendkívül lényeges, hogy szóban is bevigyük az információt. Ezért voltak régen a ráolvasások, vagy mondókák. Ezeket nem fontos ma ismernünk, és szó szerint elmondanunk, az is megfelel, ha saját magunk találunk ki egy ilyen mondókát. Pl. Mire a nap hétszer felkel, csúnya szemölcs rólam tűnj el!

A Magyar néptáncca aratás után, egész éjjel mulattak. A népi táncnak, főleg a legényeseknek, szinte minden mozdulata egy-egy zodiákus jegynek felel meg, ezzel hozva harmóniába az energiákat, és a csettintésekkel, tapsolással, a lábak csapkodásával, kurjongatásokkal pedig kitűnően megtisztították a csakráikat, meridiánjaikat, bár valószínűleg, ezeknek nem voltak tudatában, de így óriási energiákat nyertek.>>

A csakráink mindegyike, szépen sorban behangolható a szolmizációs hangokkal. Ha betegek, vagy csak nagyon fáradtak vagyunk, feküdjünk bele egy kád meleg vízbe úgy, hogy a fejünket is belerakjuk. Öntsünk bele pár csepp, bármilyen illóolajat, és próbáljuk meg megkeresni azt a hangot, (énekeljünk) amely a gyökércsakránkra el kezd rezonálni. Ha megtaláltuk, ezt erősen lehet érezni, akkor utána énekeljük végig a ré, mí, fá, szó, lá,hangokat is. Ezzel az összes csakránkat képesek vagyunk kitisztítani, harmóniába hozni, és aktiválni. A gyógyulásunk pedig megtörténik. Tulajdonképpen a Magyar népdalok hangkészlete, és ezek éneklése is felér egy ilyen csakra harmonizálással.>>Lerajzolva a hosszanti tengelyünket (gerincünket), bejelölve rajta a csakrákat, és a hozzá tartozó szolmizációs hangokat, majd ezeket felülről lefelé haladva, és visszafelé olvasva,a következő értelmes mondat áll össze:

ITT ÁLL ŐS FA ÍM ERŐD. >

- 7-es, korona csakra --------TI--- IT>

- 6-OS, harmadik szem csakra LÁ---ÁL>

- 5-ös, torok csakra--------- SO---OS>

- 4-es, szív csakra----------- FA---FA>

- 3-as, napfonat csakra------ MI--- IM>

- 2-es, nemi csakra ----------RE---ER>

- 1-es, gyökér csakra--------DO---OD>

Az Ős fa, a gerincünk, mely alul a gyökér, fenn a korona, melyből úgy kapjuk erőnket, hogy lent a Földbe, fenn az Égbe vagyunk bekötve. Vajon Kodály Zoltán tudta azt, hogy az általa elnevezett hangok ezt a bölcsességet adják ki? Bizonyára fogalma sem volt róla, ezt minden valószínűség szerint, odaátról súgták neki.

Rezgésterápia, hangterápia, ....
36-rezgesterapia.jpg
A VILÁGEGYETEMBEN MINDEN REZEG, A rezgés az élet…. A Csakráink ezeket – a nekik megfelelő hullámhosszúságú – rezgéseket felveszik és így tudunk életben maradni. Az akupunktúrás pontok is mini-csakrák.
Rezgésen alapul a Bach-virágterápia, és a homeopátia, izopátia is, és még sok minden.
Rezgés a fény is, a színek különböző hullámhosszúságon rezgő fényhullámok.
Hangterápia – a nevetés is.
Magánhangzók 1.2 csakra ÚÚÚÚ 3. csakra ÓÓÓÓ 4. szívcsakra AAAA 5. Torokcsakra EEEE 6. és 7. csakra ÍÍÍÍÍÍÍ

 Mássalhangzók – a babona „megköpködése” is érintés nélküli masszázs, pl. törött csontokon a vérkeringés serkentésére pl. PPPP erősen, a kíívülállónak köpködésként hat.
Gyökér-vörös-LAM_ Szakrális-narancs-VAM Köldök-sárga-RAM, Szív-zöld-JAM Gége-kék-HAM Homlok-indigó AOUM egyszer, lassan, Korona-lilav.fehér hosszan OM
Senge gyógyító torokhang (bejátszás) Shirlie Roden: Sound Healing CD bejátszás


Táplálkozás színei

A gyömölcsök, zöldségfélék, magvak, magbél,gyógy-fűszernövények: bennük lévő színanyagoknak óriási jelentősége van a táplálkozásunkban,egészségünk fenntartásában, immunrendszerünk erősítésében.A vitaminok, ásványi anyagok fontossága mellett a  növényi színanyagok kiemelkedő szerepet töltenek be a szabad gyökök semlegesítésében  és ezen keresztül a szervezet antioxidáns védelmében,valamint a protein-, a lipid-, és a DNS- károsodás helyreállításában enzimatikus úton.

A növényi színanyagok a mélylilától -a bordóig láthatók ,ebből következik hullámhosszukban különböznek ,400-700nm-ig. A színanyagok biokémiai hatása is más- más .

 Az egészségünkért fogyasszuk!
 
Vad kékáfonya, valódi szupertáplálék.
 Azokat a táplálékokat, melyeknek különleges egészségre gyakorolt
 hatásuk van a bennük található értékes tápanyagoknak köszönhetően, szupertáplálékoknak nevezzük. Az ilyen ételek jellemzően esszenciális zsírsavakat, antioxidáns vegyületeket, fitonutrienseket és esszenciális aminosavakat tartalmaznak.





 
Polifenolok - szép szín a piros.
 A gyümölcsökben több ezer féle polifenol van,
 hiszen ezek a vegyületek számtalan formában képesek
 egymáshoz kapcsolódni, mert polimerizációra hajlamosak.

 
Lúgosító lilák és kékek.
Ezeknek a zöldségeknek és gyümölcsöknek a legfontosabb tulajdonságuk, hogy védik a húgyútakat és az agyat az anyagcsere során keletkező káros savaktól. Antioxidáns tulajdonságuknak köszönhetően lassítják az öregedést és fenntartják a légző rendszer egészségét, emellett védelmet nyújthatnak egyes rákos betegségekkel szemben (az Ayuerveda orvoslás szerint az epekövesség kialakulását is gátolják). 



Zöldségekkel és gyümölcsökkel a mellrák ellen.


Testünkben,testünkön élősködő gombák


 

  
Oregánóval a prosztatarák ellen
 




 




    
  Isten hozta kedves  Olvasóm !

''Isten addig nem adott betegséget az emberre, amíg előbb a gyógynövényt,a szimbólumokat és a feltétel nélküli hitet amely elmulasztja a betegséget, meg nem teremtette .''
Hozzon létre, telepítsen egy vonzó, gyönyörű bibliai kertet, melyben a bibliai  növények szép, színes, változatos gyűjteményét ismertetheti meg, mutathatja be.
A Bibliában említett közel 200 növény fajból mintegy 100 egyedet
telepíthet . Ezek a növények a mi éghajlatunkon is megélnek. 
Legyen az Ön szándéka, hogy a Bibliai kertje vallási, kultúrtörténeti, valamint botanikai ismereteket  nyújtson az  érdeklődők,  kirándulók,és az iskolák diákjai számára. A mai fiatalok, középkorúak hírből ha ismerik azokat a növényeket, amelyek a Bibliában  szerepelnek.
A  cél  pedig  közelebb hozza a  " természetet" a növényeket  az emberhez.
A mindennapi életünkhöz kapcsolódó növényeket testközelben érzékelhessék, élőben lássák, tapintsák , szagolják, ízleljék hiszen legtöbbjükkel már csak feldolgozott formában találkozhatunk.
Hozza létre úgy a kertet hogy kerekesszékkel élők, valamint a vakok és gyengén látók is közvetlenül érzékelhessék a növényeket.
Leleményes ötletekkel életközelbe tudják hozni a Szentírást, a Biblia világát a növények megismertetését.
Közel-kelet  klímája  igen változatos sivatagi, oázisi, mediterráni, folyó menti, hegyvidéki,  de mégis van számos faj, amely hazánkban is gond nélkül megél.  
http://1.bp.blogspot.com/-GKNhl5nbCTQ/UQbeXgK-gEI/AAAAAAAAFwM/DCnmSr5Xm9c/s1600/an.jpg200 felismerhető növényfajták közül lehet választani. 
Vetési, ültetési eltérések nincsenek sem a növény anyagban sem pedig a technológiában más haszon növényekhez képest. 
Nincsenek kemény szabályok amit követni kellene.
Hazai időjárásunk melegebb és szárazabb. Mi is alkalmazkodjunk e változáshoz úgy hogy szárazság tűrő fajta növényeket telepítsünk és vonjunk be a bemutatásba  akár a termesztésébe.
Szárazság tűrő kertek kevesebb karbantartást és vizet igényelnek. A növények telepítésénél oda kell figyelni a téli hidegre, hogy tolerálják ezt a hőmérsékletet a növények. A szélsőséges időjárási viszonyok ismertek a sivatagi területeken, mely részét képezi a bibliai táj részének.
A balkon ládába, tároló edényekben ültetett növény  nem igényel túl nagy kézügyességet, kis ráfordítással bárkinek lehet buján zöldellő növénye.  A kertészkedés kellemes elfoglaltság, amelyről azoknak sem érdemes lemondaniuk, akik nem rendelkeznek kerttel. Mindegy, hogy árnyékos belső udvarban, aprócska teraszon, járda-kerítés mentén minden helyszínre lehet találni ideális ültetni való bibliai növényt . A növények kiválasztásánál figyelembe kell venni a környezeti feltételeket, de aztán már csak a képzeletünk (és persze a hely) szabhat határt bibliai kiskertünknek. Siker élményeket nem nehéz elérni, a legtöbb fűszer- és gyógynövény ugyanis nem kényes. Laza, humuszos talajt és több nedvességet igényel a bazsalikom és a kapor, de kevésbé fény- és víz igényes a borsikafű vagy a levendula. Ráadásul  nem kell mélyen a zsebébe nyúlnia annak, aki szeretné megismerni a konténeres kert szépségeit: néhány tartó edényre és magokra vagy palántákra van csupán szükség.
A bibliai időket segít megismertetni kifüggesztett térkép,
terepasztal méretarányos domborzata mása a valóságnak.
Az Ószövetség világa

Ez egy kiváló lehetőség az egyházak,
 iskolák, magánházak
 és a falusi turizmussal foglalkozóknak. 
--Biblia tanítás során a növényt  élőben megnézhetik a diákok.
--Kirándulási célként reklámozhatja kertjét.
--A látogatóknak el lehet adni a kert növényeit, mint cserépbe ültetett minta példányt.
--Fűszer-gyógynövénnyel ízesített teát, falatkákat kínáljon.
--Pályázatokon pénzhez juthat, forrásként megjelölve a kert értékét.
Sikeres megvalósításhoz  kérje segítségemet levélben.
első lépés a: Tervezés 
Éghajlat: Mekkora a napsütötte terület?
Alap terület korlátozások: Tudja-e felfelé növelni a kert nagyságát ?
Tároló edényekbe is telepíthet növényeket!
A közösségi szokások.
A termelési terület világtáj helyzete.
Esztétikai vágyak: Hogyan szeretné az adott helyet legjobban hasznosítani,
 hogy nézzen ki?
Készítsen egy listát a legkívánatosabb zöldségekről ,fűszer-gyógynövényekről,
bokrokról, fákról melyek a Bibliában szerepelnek.
 Indítsa el velem a bibliai kerttelepítést.
Módszertani tanácsokat, tippeket adok.

 A BIBLIA  NÖVÉNYEIBŐL
Apróbojtorján - Bach virágterápia Rezgőnyár - Bach virágterápia Bükkfa - Bach virágterápia Kisezerjófű- Bach virágterápia Kékgyökér - Bach virágterápia Cseresznyeszilva- Bach virágterápia
1. Apróbojtorján 2. Rezgőnyár 3. Bükkfa 4. Kisezerjófű 5. Kékgyökér 6. Cseresznyeszilva
Vadgesztenyerügy - Bach virágterápia Katángkóró - Bach virágterápia Iszalag - Bach virágterápia Vadalma - Bach virágterápia Szilfa - Bach virágterápia Tarnics - Bach virágterápia
7. Vadgesztenyerügy 8. Katángkóró 9. Iszalag 10. Vadalma 11. Szilfa 12. Tárnics
Sülzanót - Bach virágterápia Hangafű - Bach virágterápia Magyal - Bach virágterápia Jerikói lonc - Bach virágterápia Gyertyán - Bach virágterápia Nebáncsvirág - Bach virágterápia
13. Sülzanót 14. Hangafű 15. Magyal 16. Jerikói lonc 17. Gyertyán 18. Nebáncsvirág
Vörösfenyő - Bach virágterápia Bohócvirág - Bach virágterápia Vadrepce - Bach virágterápia Tölgyfa - Bach virágterápia Olajfa - Bach virágterápia Erdeifenyő - Bach virágterápia
19. Vörösfenyő 20. Bohócvirág 21. Vadrepce 22. Tölgyfa 23. Olajfa 24. Erdeifenyő
Vörös vadgesztenye - Bach virágterápia Napvirág - Bach virágterápia Forrásvíz - Bach virágterápia Szikárka - Bach virágterápia Ernyős madártej - Bach virágterápia Szelídgesztenye - Bach virágterápia
25. Vörös vadgesztenye 26. Napvirág 27. Forrásvíz 28. Szikárka 29. Ernyős madártej 30. Szelídgesztenye
Vasfű - Bach virágterápia Szőlő - Bach virágterápia Diófa - Bach virágterápia Szelídgesztenye - Bach virágterápia Fehér vadgesztenye - Bach virágterápia Rozsnok - Bach virágterápia
31. Vasfű 32. Szőlő 33. Diófa 34. Békaliliom 35. Fehér vadgesztenye 36. Rozsnok
Vadrózsa - Bach virágterápia Fűzfa - Bach virágterápia
37. Vadrózsa 38. Fűzfa

Fák, bokrok 
Az első fa fajok a Bibliában a tiltott gyümölcsfa és a  fügefa. Akácia,cédrus, platánfa, tölgy, mirtusz, datolyapálma, olajfa, mogyoró, fenyő, mandula, akácia, tömjén, gránátalma, krisztustövis, júdásfa, libanoni cédrus, édenfa, ezüstfa, nyárfa, fűzfa, eperfa, kajszibarack, bírsalma, dió, tiszafa, rózsa, szentjánoskenyérfa, rekettye, kapribogyó, ciprus,  vad szőlő,  vadrózsa, platán, mogyoró, som,..  
Erdők-mezők-,vizek növényei, virágai  Szimbolizálják szépséget, tisztaságot és az újjászületést, mint metaforák a Krisztus és Isten szeretetét népéről. Szentírás   gyakran egy virág képpel utal  az Isten és az Ő alkotása szépségére liliom, ricinust, sártököt, konkoly, búzavirág, pázsitfüvek, jerikói rózsa, mandragóra, tamariska,  gyapot, len, közönséges nád, papiruszsás, tulipán, jácint, nárcisz, kikerics, nefelejcs, ligetszépe, körömvirág, margaréta, muskátli, árvácska, szászorszép, kék veronica, bíbor kasvirág, gyűszűvirág, káka, bojtorján, bürök, gyékény, üröm, pipacs, gyöngyvirág,  ibolya,....
Ehető növények, fűszer-gyógynövények  Szőlő jelenik meg többször a Szentírásban, valamint a búza, árpa, lencse,köles tönkölybúza,  bab, csicseriborsó, bazsalikom, petrezselyem, vörös-, póré-és fokhagyma ,cukornád, vad bogáncs,   saláta, szeder,uborka, dinnye, sárgadinnye, vízitormát, sóskát, bükköny, zab, mák, sütőtök, cikória, pemetefű, ánizs,
Sok helyen a Szentírás  azonosítja a  gyógynövényeket, virágokat és fűszernövényeket fajonként  ánizs, aloe, izsóp, üröm, sáfrány,  majoranna, babér, kapri, fahéj, mustár, koriander, rozmaring, kakukkfű, oregáno, bazsalikom, levendula, citromfű, gyermekláncfű, zsálya, rozmaring, kakukkfű, levendula, bazsalikom, tárkony, babérfa (a babérlevél), menta-félék, kapor, koriander, tárkony, kamilla, kömény,csalán, cickafark, feketenadálytő, pásztortáska

  Sok itthon is közismert növény található ezek között, a kerti vetemények a gyógy-, fűszernövények sokasága. Vannak azután olyanok is, amelyek érzékenyebbek a hidegre, tövüket télen takargatni kell, hogy egy hirtelen fagy kárt ne tegyen bennük. Az igazi vendég növények a telet bent töltik az épületben, ám tavasszal ismét kikerülnek a kertbe.

A balkon ládás,  nem igényel túl nagy kézügyességet, kis ráfordítással bárkinek lehet buján zöldellő veteményese.  A kertészkedés kellemes elfoglaltság, amelyről azoknak sem érdemes lemondaniuk, akik nem rendelkeznek kerttel. Mindegy, hogy árnyékos belső udvarban vagy tizedik emeleti panel lakásban, aprócska erkélyen vagy csak a konyha ablakban: minden helyszínre lehet találni ideális ültetni valót. A növények kiválasztásánál figyelembe kell venni a környezeti feltételeket, de aztán már csak a képzeletünk (és persze a hely) szabhat határt kiskertünknek. Sikerélményeket nem nehéz elérni, a legtöbb fűszer- és gyógynövény ugyanis nem kényes. Laza, humuszos talajt és több nedvességet igényel a bazsalikom és a kapor, de kevésbé fény- és vízigényes a borsikafű vagy a levendula. Ráadásul  nem kell mélyen a zsebébe nyúlnia annak, aki szeretné megismerni a konténeres kert szépségeit: néhány tartóedényre és magokra vagy palántákra van csupán szükség.
 És azok, akiknek van erejük és lélekjelenlétük ahhoz,
 hogy megragadják a kínálkozó lehetőségeket.”

 

FŰSZER-GYÓGYNÖVÉNYEK
ezek a növények is megtalálhatók a Biblia kertjében
Nyakunkon a tavasz, egy ponton tényleg azt hittem sose lesz ilyen, mégis kibekkeltük! Kicsit ugyan még fagyosak az éjszakák, de már érezni, hogy közeledik az élet napos oldala, és vele a gyönyörűséges, finom és illatos fűszernövény szezon! Imádom a fűszernövényeimet, fantasztikusan festenek mini erkélyemen és amúgy sincs annál csodásabb, mint amikor a frissen készült ételre rádobálok egy marékkal a „saját termésből”!
Nos, mielőtt elkezdené kifogásokat keresni, előre szólok, hogy ha van a lakásában ablak, márpedig kicsi az esélye, hogy nincs, igenis TUD fűszernövényeket nevelni te is!
Hova ültessem ?Fűszereket tud nevelni a kertben járdák mentén.. Ha az nincs, akkor az erkélyen. Ha rosszul áll erkélyileg, akkor marad a balkonláda, de amennyi kell annyi bőven megterem ott is. Az erkélyen általában kicsit melegebb van, mint a kertben, itt nincsenek májusi, talaj menti fagyok, így néhány héttel korábban kezdheti a nevelgetést.
Legjobb, ha kertészetben vásárolja meg a növény. ezek tuti, hogy életerősek és egészségesek, Fűszer-gyógynövény Pop Bottle Edényekfajtákból az évelő változatot vegye! Nevelhet magról is .

Mit ültethetek össze mivel?A nagyjából hasonló növényeket bátran teheti egymás mellé, nem fogják egymást bántani. Ne feledje, hogy a palánták nőnek és bokrosodnak, így hagyj nekik elég helyet, akár 30 cm-t palántánként, a megfelelő kibontakozáshoz. Két növénnyel kell csak vigyázni, de azokkal nagyon, a mentával és a citromfűvel! Mind a kettő agresszíven terjeszkedik, így előbb-utóbb kinyír mindent, ami a környezetében nő, és mindenhol kéretlenül felbukkan, ezeket a növényeket akkor se a földbe, hanem dézsába ültesse a többiektől gondosan elszeparálva. A rukkola is úgy fut, mint a gyomnövények, de az legalább nem gyilkolja meg a padtársait.
Fűszereim karbantartása- mit tehet, hogy nagyra nőjenek?…Az a fránya bazsalikom
Igen, tudom! Ha nincs elég meleg az a baj, ha meg túl sok fény éri, az. A bazsalikom napfényes, meleg helyen növekedik szépen. Paradicsom mellett kitűnően érzi magát és a paradicsomnak növeli az aromáját.
A többi növényt nyírja, tépkedje rendszeresen. Hajnali, reggeli órákban a növény sok illóolajat tartalmaz mint a többi napszakban. Tudjon arról, hogy amikor elvirágoztak és felmagzottak, ízük nem lesz többé annyira intenzív. Ennek úgy veheti elejét, hogy rendszeresen metszi őket.
 Főzés és a zöldfűszerek . A zöldfűszer finom jószág. Minél kevésbé fás, annál gyorsabban veszít az aromájából főzés közben. Kakukkfüvet, babért és rozmaringot simán belefőzhetsz az ételbe, ám a zsenge levelű bazsalikomot, oregánót, majoránnát és egyéb növényeket inkább akkor tegye hozzá, ha már befejezte a főzést és a lábast éppen csak lehúzta a tűzről. Az aroma még jobban kijön a növényből ha összeaprózza.
…És mi lesz a télen?  Az  ÉVELŐ fajtákkal nincs sok gond.
A fűszernövények javarészt kibírják a magyar telet. Bár most még nem látszik csak néhány elszáradt ágacska, tudom, hogy hamarosan ismét burjánzani fog az oregánóm és a kakukkfüvem! A snidling már elkezdett hajtani a levendula és a rozmaring máris bokrosodik. Amikor nagyon nagy a hideg, rá szoktam húzni a cserepekre egy nejlont, így csinálva mini-üvegházat, a növénynek, de anélkül is ki szokták bírni.

 Várható fűszer- és gyógynövény hozamok a kiskertből
Szakkönyveimet böngészve egy érdekes, és talán mások számára is hasznos táblázatra 
bukkantam. A fűszer- és gyógynövények kiskerti termesztése az utóbbi években újra egyre nagyobb teret nyer, így talán az sem lehet teljesen mellékes, hogy adott területről mekkora hozamra számíthatunk. Bár a táblázat 1988-ból származik, aktualitását nem vesztette. A táblázatban található adatok 5mX2m=10 m2-re vonatkoztatva értendők.
Növény neve Nyers, friss kg Száraz, szárított kg
Angelika gyökér 6-10 gyökér 1-2
Ánizs - - mag 0,4-0,6
Bazsalikom hajtás 4-6 morzsolt levél 1-1,5
Borsfű hajtás 4-6 morzsolt levél 1-1,5
Borsosmenta hajtás 10-15 morzsolt levél 0,7-1,5
Citromfű hajtás 10-15 morzsolt levél 1-1,5
Édeskömény - - mag 0,5-1
Izsóp hajtás 6-8 morzsolt levél 1-2
Kakukkfű hajtás 8-10 morzsolt levél 1-1,5
Kamilla virág 2-4 virág 0,4-0,8
Kapor hajtás 5-8 morzsolt levél 0,5-1



mag 0,5-0,7
Koriander - - mag 0,5-1
Lestyán levél 4-8 morzsolt levél 1-2
Majoranna hajtás 4-6 morzsolt levél 1-1,5
Orvosi zsálya levél 4-6 levél 1-1,5
Sáfrányos szeklice szirom 1-2 szirom 0,1-0,15
Tárkony hajtás 6-10

Egynyári fűszernövények:Bazsalikom, borágó, kapor, petrezselyem, majoránna, turbolya, és porcsin.
Évelő fűszernövények:Metélőhagyma, tárkony, citromfű, lestyán, borsfű, zsálya, kakukkfű, izsóp, borsmenta, levendula, rozmaring.
Alacsony zöldfűszerek: petrezselyem, majoránna, kakukkfű, oregánó.
Középmagasak: menta, zsálya, citromfű, bazsalikom, metélőhagyma.
Magasabbak: tárkony, lestyán, kapor, rozmaring, cickafark.
Évelő fűszer-gyógynövényekből bemutató.
1) Levendula 2) Aranylevelű zsálya 3) Bíborlevelű zsálya 4) Kerti ruta
 5) Fehér üröm  6) Mandarinzsálya  7) Citromverbéna  
Hasonló igényűeket ültessük egy edénybe, akkor nagy baj nem lehet.
 A gyógy- és fűszernövények alapvetően gyomok, ennek megfelelően nagyon terjeszkednek.
 Közös ültetésnél megpróbálják egymást elnyomni, ezért jobb, ha külön cserepekbe kerülnek.
A zöldségek nagy hő-és fényigényűek, a paprika és a paradicsom pedig a sok földet is szereti.
 Ha mindezt megkapják, kis balkonon is komoly zöldségeskertünk lehet.
 Ötletadó képek

Weedless Garden

 
  Sárgarépa-, saláta-, hagyma-, spenót-kora-június




fűszer-gyógynövénnyel ízesített méz különlegességek

¤¤¤¤

 Mindenkihez: akik nem drogoznak és akik drogoznak!!
Egy-egy kép, videó többet ér mint egy lelkifröccs.






Szó szerint elrothaszt , 2002  után több mint száz új Dízájnerdrogok  jelent meg.
A szer két-három év alatt szinte 
mindenkivel végez. 
Kattincs ide: videót láthatod
http://loncsy.blogspot.com/2011/07/krokodil-drug-rusias-disaster-drug-that.html?zx=8713c07381e6485f

A DRUG /drog/ mellékhatások pedig borzasztók, az anyag hatására kihullhatnak a használók fogai, és a hús leválik tőle a csontokról. A szer itthon is egyre jobban terjed. a mérgező anyagok gyorsan pikkelyessé, a szúrás helyén pedig zöldessé változtatják a bőrt.  A bőr szürkévé válik, majd lehámlik, addig, amíg csak a csontok maradnak. Az áldozatok szabályosan megrohadnak.
Dr. Zacher Gábor toxikológus elmondta: naponta kerülnek be hozzájuk olyan fiatalok, akik ezt a szert adagolják túl. A szakember szerint ''nemcsak fekélyeket és sebeket okoz az anyag, hanem tüdőtályog és szívbelhártya-gyulladás is kialakulhat használata nyomán. Van, aki tüdőgyulladást kapott, van, aki vérmérgezést, van, aki agyhártyagyulladást. Van, akinek megrepedt egy artéria a szívében, és van, aki egyszerűen elrohadt.”
VIGYÁZZ AZ EGÉSZSÉGEDRE !!!



¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

 Diszlexiások olyan emberek, akik ...
rendkívül intelligens és kreatív személyiségek



1.Használják az agy azon képességét, hogy megváltoztassák a világot. 
2. Nagyon ismerik a környezetet. 
3. Sokkal kíváncsiabbak az átlagnál.
4.Gondolkodnak főleg képekben szavak helyett.
5.Nagyon intuitív/beleérző képesség/ és éleslátóak.
6. Gondolatokat  érzékelik több dimenzióban (felhasználva az érzékeket).
7.Megtapasztalhatják gondolt valóságát.
8. Élénk a  fantázia.

 9. Gondolkozásuk 20%-kal gyorsabb, mint aki szóban gondolkodók.
Az írással, olvasással kapcsolatos tanulási zavarok
 (diszlexia, diszgráfia)
 javítható:
 gyermekkorban is, gimnazista korban is, felnőtt korban is,
 ha olvasáskor a szöveg valamilyen módon és fokban eltorzul .
A leggyakoribb szövegtorzulások:
Homályos látás,amely nem korrigálható szemüveggel,és nincs szemészeti elváltozás.
A sorok, szavak mozognak.
A szöveg bántóan csillog.
A szavak „besüppednek”a fehér háttérbe.
A szavak le vagy felcsúsznak a sorból.
Torzulnak a szavak, a betűk.
A szöveg- sorok torzulások  lehetnek a fentiek keveréke.
A látásunkhoz fény kell. A fény-fehérfény a szivárvány színeit tartalmazza . A színek különböző hullámhosszúak  Bizonyos színek túlingerlik a szem ideghártya csapjait és pálcikáit, már itt hibás fotokémiai folyamatok mennek végbe és továbbítódnak mint torz ingerület. Ehhez hozzáadódik a jobb-bal látóideg  idegrostjaiban az ingerület továbbítása szaggatottan, lassan, összetorlódva halad az agy látóközpontjába. Ennek következménye hogy a reális érzet nem tud kialakulni a látóközpontban és a válaszreakció is szabálytalan lesz. Zavaros betűsorok jelennek meg.

Azt a színt amelyik túlingerli az ideghártyát ki kell szűrni, hogy rendben
továbbítódjanak az ingerületek az agy látóközpontjába.
 Itt a valóságnak megfelelő érzet, betűsorok jöjjenek létre.
A beeső fényből bizonyos színtartományokat ki kell hagyni.
A korongon látott színekkel meg lehet változtatni a színösszetételt,
amely egy megváltoztatott alapingert jelent, amit a
„másképp működő” idegrendszer könnyebben feldolgoz .
 Diszlexia korrigálására, mint speciális segédeszköz
segíthet ezen egy színes lencséjű szemüveg.
A színes „lencséknek” azonnal van hatása .
Az olvasási sebesség nő, a hiba szám csökken, a szövegértés javul.
 Az olvasó azonnal érzi a változást , hozzátartozó hallja a javulást.
A szemüveg lencsék lehetnek eltérő színűek a jobb illetve a bal oldali lencse
 (egymás kromatikus ellentétei) és azonos színűek.
Szemüveg közül létezik PAPÍR két méretben állítható, így nem csak felnőttek,
 hanem gyermekek is kényelmesen viselhetik.
MÜANYAG fixkeretes illetve a CLIPS, ami a szemüvegeseknek ajánlott,
rácsíptethető szemüveg.
A  szemüveg  nagy tisztaságú, magas minőségű UVszínszűrős fóliával készül.
A színes lencsés szemüveget csak olvasáshoz,
íráshoz kell használni !!

 Megtudhatja milyen színű szemüveglencse kell a szeméhez .

Ön vagy gyermeke, tanítványa diszlexiás,
olvasási zavara van ?
Itt ellenőrizheti!
 Első jelzés az olvasási problémára,; ha
  kacsint a szemével és a nyitott
szem szemhéja/felső vagy alsó/
 berebben vagy pislant.
Másik jelzés ha Ön képes 3D-ben látni a
képeket,  nincs olvasási problémája .
A diszlexia  problémával küszködők kevésbé vagy
 egyáltalán nem tudják megjeleníteni 3D-ben a képeket.
Úgy kell nézni a képet, hogy a két karika helyett hármat lássunk,fent
  is és a kép közepén is, ami egyébként a kiemelkedő csillag közepe.



Nincsenek megjegyzések: